online-training
Speciale avondtrainingen tijdens onze SummerSchool.
Start jouw zomerstudie.
Close

Volg ik de CSM of PSM training?

Xebia Academy heeft twee verschillende leerwegen om een Scrum Master te worden: de Certified Scrum Master (CSM) en de Professional Scrum Master (PSM). Benieuwd welke het beste bij je past?

Met beide leerwegen ontwikkel je een zeer grondige basis in Scrum. Je leert wat de waarden zijn van Scrum, de principes en natuurlijk ook wat de rol van Scrum Master precies inhoudt. De Certified Scrum Master (CSM) leerweg geeft je een iets breder perspectief. Deze trainingen behandelen namelijk meer dan alleen de toepassingen van Scrum voor het ontwikkelen van software. De andere leerweg – die van Professional Scrum Master (PSM) – is puur en alleen gericht op het ontwikkelen van software.

Certified Scrum Master training

Als je de tweedaagse Certified Scrum Master training succesvol hebt doorlopen, dien je een examen af te leggen. Voor dit examen krijg je twee pogingen en 90 dagen de tijd. Als je bent geslaagd, mag je jezelf officieel Certified Scrum Master noemen. Bij het certificaat krijg je ook een lidmaatschap van twee jaar op Scrum Alliance. Na deze periode kun je het lidmaatschap natuurlijk gewoon weer vernieuwen. Als Certified Scrum Master kun je daarna verder groeien naar Certified Scrum Professional (CSP), Certified Team Coach (CTC), Certified Enterprise Coach (CEC) en Certified Scrum Trainer (CST). Meer over deze certificeringen lees je op de website van Scrum Alliance.

Professional Scrum Master Training

Nadat je de tweedaagse Professional Scrum Master training succesvol heeft afgerond, ontvang je een wachtwoord. Met dit wachtwoord kun je jezelf aanmelden voor de PSM I-beoordeling. Om te slagen moet je 85% van de vragen goed beantwoorden. Mocht je onverhoopt niet slagen, dan biedt Scrum.org een gratis tweede poging aan binnen twee weken na de training. Tegen een gereduceerd tarief kun je ook een wachtwoord ontvangen voor de PSM II-beoordeling. Scrum.org houdt een openbare lijst bij van alle houders van een PSM I- en PSM II-certificaat. Het Professional Scrum Master (PSM) certificaat verloopt nooit. Dat betekent dat je in jouw eigen tempo verder kunt blijven groeien. Om een Professional Scrum Practitioner (PSP) te worden en vervolgens een Professional Scrum Expert (PSE). Meer over deze certificeringen lees je op Scrum.org.

Onze trainingen voor Scrum Masters
Contact opnemen
contact-us

Ons team staat voor je klaar

Stuur ons een bericht!

Of bel +31 (0)35 538 1921