Xebia Academy is also available in EnglishSwitch to English
Close

Cloud Fundamentals voor Business Professionals

Wil je de principes en mogelijkheden van public cloud begrijpen? Deze training leert je vertrouwd te zijn met de concepten van cloud computing en Cloud vanuit verschillende zakelijke perspectieven te begrijpen. Daarnaast zet je je eerste stappen in Cloud computing.

De Cloud onboarding-training voor zakelijke professionals

De voetafdruk van Cloud Computing wordt steeds groter en steeds meer organisaties beslissen waar en hoe ze de Cloud in hun IT-strategie positioneren. De effecten van het gebruik van Cloud reiken verder dan de IT-afdeling en kunnen een sterke invloed hebben op professionals op het gebied van verkoop, marketing, financiën, productontwikkeling en bedrijfsontwikkeling. Voorbeelden van te begrijpen veranderingen zijn de verschillende Cloud-concepten (openbaar, privé, hybride, multi), het verschil tussen providers zoals AWS, Google en Microsoft, de financiële verschuiving van CAPEX naar OPEX, financieringsprogramma's, compliance en regelgeving en de meest voorkomende zakelijke drijfveren, voordelen en risico's van cloud computing.

Deze training is perfect voor

 • Zakelijke professionals, leidinggevenden, managers, verkoop, producteigenaren, projectleiders.
 • Voor deze training is geen voorkennis of ervaring vereist, deze training helpt je de principes en mogelijkheden van de public cloud te begrijpen.

Wat leer je tijdens de Cloud Fundamentals-training?

 • Wat voor soort providers zijn er en wat is de doelgroep van die providers?
 • Typische use cases voor Cloud binnen organisaties en de verschillen met een datacenter.
 • Wat Cloud Native is en wat de impact is op het bedrijf in termen van voordelen en investeringen. Wijs op de omslagpunten, ROI, flexibiliteit en inzet in verschillende gevallen.
 • We volgen de beveiligingsmaatregelen op en volgen welke normen door de leveranciers worden verstrekt
 • De strategieën en combinaties tussen meerdere platforms en best practices en Binx.io gebruikerscases uit de eerste hand in deze kwestie.

Na deze training ben je vertrouwd met de concepten van cloud computing en begrijp je Cloud vanuit verschillende zakelijke perspectieven. Daarnaast zet je je eerste stappen in Cloud computing, zonder voorafgaande technische vaardigheden.

Programma 

 1. Principes van de openbare cloud
 2. Datacenter vs. openbare cloud
 3. Beveiliging en infrastructuur
 4. Cloudstrategieën
 5. Prijsstelling en inkoop

Virtuele trainingsdagen

De trainingsdagen en tijden voor 2021 zijn:

 • 19 april van 9-17u en 20 april van 13-17u CET
 • 9, 10 en 11 juni van 13-17u CET
 • 13 september van 9-17u en 14 september van 13-17u CET
 • 24, 25 en 25 november van 13-17u CET

Certificering

Deze training wordt niet afgesloten met een examen of certificaat. Als je je Cloud Learning Journey vervolgt met een training op Professional level, dan is een certificaat daar over het algemeen bij inbegrepen.

Ja, ik wil meer weten over Cloud Fundamentals! 

Na inschrijving voor de Cloud Fundamentals for Business Professionals training ontvang je een bevestigingsmail met praktische informatie. Een week voor de training zullen we literatuur delen als je je moet voorbereiden. Tot dan!

Contact opnemen
contact-us

Ons team staat voor je klaar

Stuur ons een bericht!

Of bel +31 (0)20 760 9844