Xebia Academy is also available in EnglishSwitch to English
Close

Scaled Professional Scrum (SPS) Training

2-daagse workshop incl. Scrum.org certificaat. Werk samen met andere Agile professionals aan een fictief grootschalig software development project. Leer hoe je werkt volgens Scrum en het Nexus™ framework.

Leer Scrum schalen als een pro!

Ben jij tegen problemen aangelopen tijdens grootschalige development projecten? Ben jij verantwoordelijk voor de organisatie van meerdere teams en vraag je je af hoe je productiviteit maximaliseert? Deze Scaled Professional Scrum training staat in het teken van echt ervaring opdoen. In twee dagen leer je Scrum schalen met behulp van het Nexus™ framework.

Deze SPS workshop is perfect voor

De Scaled Professional Scrum (SPS) workshop is zeer geschikt voor Development Leads, Development Managers en Program Managers. Ben jij bekend met Agile en Scrum en betrokken bij het coachen, bedenken of beheren van schaalbare product development projecten, dan ben je bij deze uitgenodigd om deel te nemen!

Wat leer je tijdens de Scaled Professional Scrum workshop?

Na een kennismaking met het Nexus™ framework en het opfrissen van jouw Scrum kennis, gaan we aan de slag met het praktische gedeelte van deze training. Oftewel, de reden waarom we dit een workshop noemen! Samen werken we aan een end-to-end case study. Je leert een complex Agile project starten, structureren en beheren met behulp van Scrum en het Nexus™ framework. Je ervaart dezelfde uitdagingen als tijdens een echt grootschalig ontwikkelingsproject, maar hebt in deze 'veilige omgeving' voldoende ruimte om zelf op zoek te gaan naar creatieve oplossingen. Na de workshop weet jij hoe je met meerdere teams perfect samenwerkt en de workload goed verdeelt.

Programma

 • Scrum en Scaling: hoe pas je Scrum op grote schaal toe?
 • Nexus™ framework: hoe helpt dit framework meerdere Scrum Teams beter samenwerken?
 • Wat is nieuw: maak kennis met nieuwe rollen, artifacts en events.
 • Veelvoorkomende uitdagingen: hoe ga je om met bepaalde issues tijdens het schalen?
 • Efficiënter werken: > 50 toepassingen om het beste product te ontwikkelen.

SPS Trainers

Onze trainers zijn door Scrum.org gecertificeerde experts. Het zijn goeroes in hun vakgebied, met ontzettend veel praktijkervaring. Deze ervaringen delen ze graag met jou als extra aanvulling op de SPS leerdoelen die door Scrum.org zijn bepaald. De perfecte voorbereiding op jouw SPS examen!

SPS Certificering

Het SPS examen (plus 1 herkansing) en Scrum.org certificaat zijn bij de training inbegrepen. Na afloop van de training, ontvang je jouw eigen examencode. Het examen leg je online af op een moment naar keuze. Let op, alleen wanneer je het examen binnen twee weken na de laatste trainingsdag maakt ontvang je een gratis tweede kans. Slaag je voor het SPS examen (>85% goed) dan:

 • ontvang je een Scrum.org SPS certificaat.
 • word je levenslang lid van de Scrum.org community.
 • word je opgenomen in de wereldwijde Scaled Professional Scrum database.

Scrum & Scaling Learning Journey

Deze Learning Journey begint altijd met leren hoe je Agile opschaalt. Voor een stevige Agile basis kun je eerst onze Agile Scaling Frameworks Overview training volgen. Of stap meteen in op Professional level met deze Scaled Professional Scrum workshop.

Ja, ik wil Scrum schalen met het Nexus™ framework

Na registratie voor deze SPS training ontvang je een bevestigingsmail met praktische informatie. Een week voor de training vragen we je naar dieetwensen. Indien voorbereiding gewenst is, krijg je op dit moment ook de literatuur via de mail. Tot dan!

Wat moet ik nog meer weten?

 • Het Scrum.org SPS examen en certificaat zijn bij de training inbegrepen.
 • Het studiemateriaal en een lekkere lunch ook.
 • Reis- en verblijfkosten zijn niet bij de prijs inbegrepen.
contact-us

Contact opnemen

Ons team staat voor je klaar

Stuur ons een bericht! →

Of bel +31 (0)20 760 9844