Xebia Academy is also available in EnglishSwitch to English
Close
Kanban Method

Kanban Systems Improvement (KMP II)

Duik dieper in Kanban. Leer in 2 dagen de beste manier om jouw Kanban systeem te managen. Van het opzetten van Kanban tot de dagelijkse werkzaamheden. Inclusief Kanban University KMP II certificaat.

Word Kanban Management Professional

Kanban schrijft specifieke stappen voor om je processen beter in te richten. Denk aan het visualiseren van workflows, innovatief beheren van de to-do lijst met WIP (Work In Progress) en het maken van duidelijke afspraken over samenwerking. Kanban helpt, door continue verandering, duurzame klanttevredenheid realiseren. Deze KMP II training volgt de KMP I op en is de laatste stap naar jouw Kanban Management Professional certificaat.

"De vele discussies en gesprekken over de stof vond ik het beste deel van de training." - Agile Consultant 

Deze Kanban (KMP II) training is perfect voor

Werk je nu met Kanban, heb je ervaring met Kanban of heb je de Kanban System Design (KMP I) training succesvol afgerond? Dan is deze training perfect voor jou. De Kanban Systems Improvement training is de tweede stap in het proces om een volledig KMP certificaat te behalen. Het is niet verplicht om voorafgaand aan deelname de KMP I te hebben gevolgd, al raden we je dat wel aan.

Wat leer je tijdens de Kanban Systems Improvement (KMP II) training?

Je leert alle skills en kennis die volgens de Kanban University nodig zijn om de titel Kanban Management Professional te mogen dragen. We beginnen bij het dagelijks management van je Kanban systeem. Vervolgens kijken we naar de 7 cadansen en hoe je een informatiestroom opzet. Je leert een Kanban systeem in fases uitrollen, hoe je Agile initiatieven zoals Scrum kunt verbeteren met Kanban en hoe je deze nieuwe werkwijze kunt managen. Kortom, deze training helpt je bepalen wat het beste werkt voor Kanban in jouw organisatie en hoe je dit steeds verder kunt ontwikkelen.

Programma

 • WIP: weten hoe je omgaat met weerstand bij WIP beperkingen.
 • Asymmetrische commitment: begrijpen wat asymmetrische commitment inhoudt.
 • Rollout: welke fases doorloop je tijdens een Kanban rollout?
 • Servicegerichtheid: hoe ontwikkel je een service gerichte cultuur?
 • Evolutionaire verandering: het managen van verandering.

Kanban Trainers

Jouw trainer is altijd een Accredited Kanban Trainer (AKT) met veel praktijkervaring. We noemen onze trainers ook wel goeroes in hun vakgebied. Ze delen hun kennis en ervaringen graag met jou tijdens de training!

KMP II Certificering

Nadat je de training succesvol hebt afgerond, ontvang je een KMP II certificaat van de Kanban University en ben je volwaardig Kanban Management Professional. Inclusief:

 • een digitaal KMP certificaat en Kanban University (KU) online profiel.
 • een KMP badge op de KU website.
 • een KMP badge file voor professionele websites, visitekaartjes en marketingmateriaal.
 • uitnodigingen voor events, kortingen en content die exclusief voor KU leden beschikbaar is.

Kanban Learning Journey

Kanban is een manier van Agile werken. Je kunt eerst kennis maken met Kanban via de Kanban Foundation training of kiezen voor de meer specifieke Team Kanban Practitioner training. Xebia Academy biedt op Professional level de Kanban System Design (KMP I) training en deze vervolgtraining Kanban Systems Improvement (KMP II) aan. Het volgen van KMP I en KMP II is een vereiste om Kanban University gecertificeerd Kanban Management Professional te worden. Vervolgens kun je de Kanban Maturity Model (KMM) training en de Kanban Coaching Practices (KCP) training volgen op Expert level.

Ja, ik wil Kanban Management Professional worden

Na registratie ontvang je een bevestigingsmail met praktische informatie. Een week voor de training vragen we je naar dieetwensen. Indien voorbereiding gewenst is, krijg je op dit moment ook de literatuur via de mail. Tot dan!

Wat moet ik nog meer weten?

 • Het Kanban University KMP II certificaat is bij de prijs van de training inbegrepen.
 • Studiemateriaal en een lekkere lunch zijn ook inbegrepen.
 • Reis- en verblijfkosten zijn niet bij de prijs inbegrepen.
 • Deze training wordt gegeven in het Engels of Nederlands.
Contact opnemen
contact-us

Ons team staat voor je klaar

Stuur ons een bericht!

Of bel +31 (0)35 538 1921