Xebia Academy is also available in EnglishSwitch to English
Close

Rik de Groot

Rik de Groot is een agile transformatie consultant bij Xebia, waar hij sinds 2007 organisaties adviseert en begeleidt. Rik richt zich op de transformatie naar de agile manier van werken, inclusief de noodzakelijke verandering in de organisatiestructuur, houding en gedrag.

Rik de Groot

Meer over

Als lead consultant in transformaties krijgt hij energie van het begeleiden en coachen van de medewerkers en het leiderschapsteam. In de afgelopen 10 jaar heeft hij honderden medewerkers en coaches getraind voor verschillende bedrijven zoals KPN, ING, APG, Rabobank, ASR, Topicus.

Rik is energiek door interactie met mensen en werkt graag met individuen en groepen in situaties waarin beide partijen kunnen leren. Hij richt zich meestal op de gewenste doelen en mobiliseert en coacht anderen om deze doelen te bereiken. Hij is van mening dat leiderschap en managementvaardigheden, zoals visie, prioriteiten stellen, plannen, samenwerken, feedback geven en succes belonen, de sleutelfactoren zijn in elk succesvol veranderingsinitiatief.

Als trainer en spreker neemt Rik graag zijn publiek mee in de essentie van de Agile denkwijze en praktijken, doet hij een Agile transformatie en leiderschap, terwijl hij zijn ervaringen uit de praktijk deelt van middelgrote tot grote bedrijven. Met zijn visualisaties en interactieve manier van trainen zorgt hij ervoor dat de cursisten hun leerervaringen met voldoening en energie naar huis meenemen.

Rik schreef een boek over Agile: "Agile - Pocketguide voor agile organisaties" en hij is een examinator van de Agile Master-certificering.

contact-us

Contact opnemen

Ons team staat voor je klaar

Stuur ons een bericht! →

Of bel +31 (0)20 760 9844