Juliette van Balen

Juliette van Balen is advocaat en privacy specialist. Zij werkt als Data Protection Officer voor verschillende klanten en helpt organisaties op weg met privacy by design oplossingen als legal counsel, trainer, mentor of coach.

Meer over

Juliette heeft een achtergrond in IP, IT en privacy en begon ruim 20 jaar geleden met de invoering van de Wet Bescherming Persoonsgegevens bij de KNVB. Startte als advocaat bij Loyens & Loeff en werkt sinds 2006 onder meer voor Xebia. Zij werkt voor goede doelen en organisaties waar data, marketing en privacy hand in hand gaan: de wereld van data driven marketing en e-commerce. Juliette schreef mee aan de emailcode en stond aan de basis van de ontwikkeling van de Data Pro Code, de zelfregulering voor data professionals. Juliette geeft regelmatig trainingen en lezingen over agile ontwikkelingen en privacy vanuit een juridisch perspectief. Juliette is naast advocaat, gecertificeerd als CCEP-I (Compliance and Ethics professional-International), CIPP/E (privacy professional – Europe) en CIPM (privacy manager).

Met haar brede ervaring kan zij training geven over diverse aspecten van de GDPR, zoals het ontwikkelen van een privacy strategie, compliance frameworks, data protectie impact assessments en privacy awareness. De trainingen van Juliette zijn interactief en praktisch, vanuit de bedoeling van de wetgeving, met veel praktijkvoorbeelden en altijd ruimte voor zelf nadenken.

Contact opnemen
contact-us

Ons team staat voor je klaar

Stuur ons een bericht!

Of bel +31 (0)35 538 1921