Xebia Academy is also available in EnglishSwitch to English
Close

Giovanni Lanzani

Giovanni is gepromoveerd op het gebied van theoretische natuurkunde, met onderzoek gericht op modellen die DNA-mechanica beschrijven. Voordat hij bij GoDataDriven kwam, werkte Giovanni op de afdeling Software Quality bij KPMG.

Giovanni Lanzani

Meer over

Als Chief Science Officer adviseert Giovanni klanten over hoe zij waarde kunnen verkrijgen uit (big) data en hoe zij wetenschappelijke modellen effectief om kunnen zetten tot productie. 

Met Giovanni’s uitstekende kennis van Python (met name Numpy en pandas) en technologieën gerelateerd aan Hadoop ecosystemen, zoals Spark, HDFS, Hive en Impala worden data gedreven producten ontwikkeld. Op het gebied van database kan hij beschouwd worden als een PostgreSQL-liefhebber.

Bovendien is Giovanni een gecertificeerde Cloudera-trainer voor de trainingen Data Analyst, Developer, Spark, Search en Admin Cloudera.

Op trainingsgebied heeft hij bijgedragen aan de kickstart van het Data Science Accelerator-programma en het ontwikkelen van de Data Science with Python en Data Science with Spark trainingen.

Giovanni deelt regelmatig zijn kennis tijdens conferenties en andere evenementen, zoals meetups en beurzen, waaronder PyData (waarvan hij voorzitter en meetup-organisator is) en NoSQL Matters.

contact-us

Contact opnemen

Ons team staat voor je klaar

Stuur ons een bericht! →

Of bel +31 (0)20 760 9844