Xebia Academy is also available in EnglishSwitch to English
Close

Organizational Behavior Management (OBM) Foundation

Stimuleer positief gedrag met een wetenschappelijk bewezen methode.

Download brochure

Vraag je jezelf als manager soms af of de transformatieprogramma's binnen je organisatie tot het gewenste resultaat hebben geleid? Heeft je team fundamentele gedragspatronen veranderd of hebben jullie misschien alleen nieuwe processen en artefacten geïntroduceerd?

De waarheid is dat veel transformaties hun doelstellingen niet bereiken, waarbij “Gedrag” een van de meest genoemde redenen is. In de boardroom komen vragen naar voren zoals: waarom hebben we mensen niet kunnen laten bewegen zoals we dit in het programma voor ogen hadden? En hoe kunnen we dat duurzaam veranderen?

Veel programma's rondom digitale transformatie en de introductie van een Agile / DevOps-manier van werken richten zich op technologie, b.v. geautomatiseerde software delivery en selfservice Cloud-platforms. Geavanceerde technologie kan zelfs tot grote verbeteringen leiden, maar de waarheid is dat de creatie van business waarde is gekoppeld aan veranderingen in het gedrag van mensen. Hoe de teamleden op elkaar zijn afgestemd, hoe communicatie is georganiseerd en hoe leiderschap tot uiting komt, is niet afhankelijk van technische verbeterslagen. Het gaat over het gedrag van mensen.

Organisational Behavior Management (OBM) is een wetenschappelijk bewezen methode voor het optimaliseren van organisatie resultaten. Het wordt wereldwijd al meer dan 45 jaar met succes gebruikt in verschillende branches en bedrijfstakken. Door het volgen van een 7-stappenprotocol, richt OBM zich op de positieve verandering van gedrag in combinatie met organisatieresultaten, waardoor een blijvend positief effect op de organisatie ontstaat.

Deze training is voor:

Managers en leiders die de resultaten van hun teams naar een hoger niveau willen tillen en positieve verandering in het gedrag van hun teamleden, collega's en zichzelf willen aanwakkeren. Het uitoefenen van OBM binnen een organisatie werkt als een katalysator voor meetbare prestatieverbetering.

Wat leer je tijdens de OBM Foundation training?

Je leert hoe je organisatieverandering kunt stimuleren door te focussen op de individuele voordelen voor je teamleden in plaats van abstracte organisatorische ambities. Je weet WAAROM je wilt dat de organisatie verandert en je hebt een ROUTE vastgesteld. OBM voorziet in de duidelijke handvatten om je te ondersteunen in het HOE van een duurzaam verandertraject volgens een wetenschappelijk bewezen 7-stappenprotocol.

In de training bespreken we elke stap in detail en geven we de theoretische concepten, praktische voorbeelden en checklists voor de juiste toepassing binnen jouw organisatie.

Programma

Tijdens deze driedaagse training behandelen we de volgende onderwerpen.

Dag 1:

  • ABC-model
  • ABC-analyse
  • Antecedenten

Dag 2:

  • Gevolgen
  • Omgaan met ongewenst gedrag
  • Beloningen

Dag 3:

  • Protocol voor organisatiegedragsverandering
  • Afronden

Training data

Start maart 2022 - bevat de volgende trainingsdata: 17 maart, 24 maart en 31 maart - 2022.
Start mei 2022 - bevat de volgende trainingsdata: 17 mei, 24 mei en 31 mei - 2022.

OBM Certificering

Het OBM examen is niet in de prijs van de training begrepen.

Na afronding van de training, kan je optioneel een voucher kopen voor €275,- excl. BTW voor het afleggen van het certificeringsexamen. De voucher is een jaar geldig. Wel adviseren wij om voorafgaand aan de certificering enige praktische ervaring op te doen in de methode.

Je krijgt toegang tot de OBM-app "Knowingo", met aanvullende exclusieve content en de mogelijkheid tot extra coaching.

Contact opnemen
contact-us

Ons team staat voor je klaar

Stuur ons een bericht!

Of bel +31 (0)20 760 9844