Xebia Academy is also available in EnglishSwitch to English
Close
Agile Leadership & Scaling

Agile Champion Programma

Het Agile Champion Programma is opgebouwd uit 6 maandelijkse sessies vol kennis, skills en duidelijke richtlijnen om een Agile transformatie te faciliteren of jouw organisatie nog beter Agile te laten werken. Krijg professionele begeleiding en deel ervaringen met peers.

Download brochure

Word een Agile Champion!

Ga jij een Agile transformatie begeleiden? Het Agile Champion Programma geeft je de praktische kennis, tools en richtlijnen om deze verandering in gang te zetten. Dit programma is ook zeer waardevol voor bedrijven die al Agile werken, maar geloven dat het nog beter kan! Gedurende een half jaar komen we iedere maand een dag samen. Sessies waarin we kennis delen, cases bestuderen en ervaringen uitwisselen. De opdrachten voer je in tussenliggende periodes uit. Na zes maanden ben jij klaar om met jouw organisatie (nog beter) Agile te werken.

“Geweldige training! Alle Agile Coaches zouden dit programma moeten volgen.” - Agile Coach, XS4ALL 

Het Agile Champion Programma is perfect voor

Een Agile Champion is natuurlijk onmisbaar tijdens een Agile transformatie. Ben je onderdeel van deze verandering? Dan is deze opleiding perfect! Het programma is ook zeer waardevol als jij de Agile Champion van jouw organisatie wordt: degene met in-depth kennis van Agile, die geraadpleegd wordt bij vragen en/of uitdagingen. De enige vereiste die we stellen voor deelname is gedegen kennis van Agile en de Agile terminologie.

Wat leer je tijdens het Agile Champion Programma?

Het Agile Champion Program gaat over Agile op organisatieniveau: wat maakt een organisatie Agile en wat betekent het voor je businessmodel? Hoe kan Agile bijdragen aan meer klanttevredenheid en transparantie? We gaan op zoek naar manieren om de transformatie zo in te richten dat verandering 'gewoon' wordt. We laten ons inspireren door cases van andere bedrijven en delen iedere bijeenkomst ervaringen met elkaar. Na zes maanden weet jij hoe je Agile toepast op een manier die past bij jouw organisatie, een Agile Transformatie Team opzet en ondersteunt en de organisatie stuurt. Ook ontwikkel je de beste Story Mapping en Portfolio Walling skills.

Programma

Dag 1: Kick-off & kennismaking (4 uur)
Dag 2: Wat zijn Agile Teams?
Dag 3: Wat betekent Product Ownership? 
Dag 4: Agile & Scaling
Dag 5: Wat is een Agile organisatie?
Dag 6: Agile case
Dag 7: Een review op de Agile Practitioner Examen Synopsis (optioneel)

Het volgende Agile Champion Programma start in april 2021.

Start april 2021: 21 april, 12 mei, 9 juni, 30 juni, 8 september & 29 september

Start september 2021: 20 september, 11 oktober, 1 november, 22 november, 13 december & 10 januari '21

Agile Trainers

Het Agile Champion Programma wordt verzorgd door Agile consultants en gecertificeerde trainers. Het zijn goeroes op het gebied van Agile werken. Goeroes met ontzettend veel praktijkervaring en diepgaande kennis van Agile die ze graag met jou delen.

Agile Certificering

Ondanks dat het Agile Champion Programma niet leidt tot certificering, is het een zeer waardevolle voorbereiding voor het Agile Practitioner certificaat van Agile Consortium. Wil je dit certificaat behalen? Selecteer op de website van Agile Consortium een datum om het examen op locatie af te nemen. Aan dit examen zijn extra kosten verbonden. Slaag je de eerste keer niet? Je krijgt 1 herkansing.

Agile Learning Journey

Wil je samen met ons jouw Agile journey starten? Xebia Academy biedt diverse Agile Foundation level trainingen, zoals de Agile Awareness for Management of de Scrum Foundation training. Ben je al bekend met de Agile manier van werken, dan kun je bij ons een Learning Journey creëren die past bij jouw ambities, bijvoorbeeld Agile Coaching, Agile Leiderschap of Agile Scaling.

Bespreek jouw Agile ambities met ons

Wil je jouw Agile Learning Journey met een trainingsadviseur bespreken? Bel, chat of word teruggebeld voor meer informatie.

Ja, ik wil Agile Champion worden

Na registratie voor het programma ontvang je een bevestigingsmail met praktische informatie. Een week voor de eerste bijeenkomst vragen we je naar dieetwensen. Indien voorbereiding gewenst is, krijg je op dit moment ook de literatuur via de mail. Tot dan!

Wat moet ik nog meer weten?

  • Studiematerialen en een lekkere lunch zijn bij de prijs inbegrepen.
  • Reis- en verblijfkosten zijn niet inbegrepen.
  • Het Agile Champion Programma is in het Nederlands.
  • De eerste bijeenkomst duurt een halve dag, de andere bijeenkomsten een volledige dag.
Contact opnemen
contact-us

Ons team staat voor je klaar

Stuur ons een bericht!

Of bel +31 (0)35 538 1921