Xebia Academy is also available in EnglishSwitch to English
Close

Agile training: Certified SAFe 5 Product Owner/Product Manager

Ben jij PO of PM in een SAFe enterprise omgeving? In 2 dagen leer je alles over jouw rol en verantwoordelijkheden als PO of PM volgens SAFe. Je leert nieuwe skills om je effectiviteit te vergroten. Inclusief Scaled Agile Academy SAFe 5 POPM certificaat.

Leer de PO/PM skills die passen bij SAFe!

Wanneer jouw organisatie besluit SAFe te implementeren, verandert jouw rol als PO of PM. Of misschien werkten jullie nog niet Agile, en komt nu SAFe ineens om de hoek kijken! Deze 2-daagse training neemt je mee op reis door SAFe die specifiek is afgestemd op jouw behoeften als Product Owner of Product Manager.

Deze SAFe training is perfect voor

Dit is een inkoppertje: deze training is perfect voor mensen die momenteel Product Owner of Manager zijn. Anderen die ook meer dan welkom zijn om deel te nemen aan de training zijn: Business Analisten, Informatie Analisten, Test Managers, of mensen die één van deze functies in een SAFe omgeving gaan bekleden. De enige vereisten die we stellen zijn: je hebt basiskennis van Agile/LEAN en je hebt meer dan zes maanden ervaring in één van de bovengenoemde rollen.

Wat leer je tijdens de SAFe 5 Product Owner/Product Manager training?

Tijdens de training richten we ons op jouw rol als PO of PM in een SAFe omgeving. Je leert hoe je SAFe implementeert in een LEAN organisatie, wat de impact van deze manier van werken is op PO/PM rollen en wat er van je wordt verwacht volgens SAFe. Je leert werken met Lean Portfolio Management en ontdekt hoe je voortdurend waarde creëert met Programma Increment Planning. We nemen samen de behoeften van jouw users onder de loep en we prioriteren wensen en de release van een product. Na twee dagen weet je hoe je als Product Owner of Manager werkt volgens de SAFe principes.

Programma

 • LEAN, Agile & SAFe: welke impact hebben ze op jouw rol als Product Owner of Manager?
 • Klant & user behoeftes: hoe je voortdurend stilstaat bij diverse behoeftes.
 • Agile Release Train & Program Increments: hoe je beide gebruikt.
 • Continuous Delivery & DevOps cultuur: hoe beide bijdragen aan waardevollere producten.
 • PO/PM Profiel: rolomschrijving, profiel, verantwoordelijkheden en taken.

SAFe Trainers

Onze trainers zijn SAFe gecertificeerde experts. Het zijn goeroes op het gebied van Agile en Scaling. Goeroes met ontzettend veel praktijkervaring. Deze ervaringen delen ze graag met jou als aanvulling op de vastgestelde SAFe leerdoelen.

SAFe 5 Product Owner/Product Manager Certificering

Deze SAFe training wordt afgesloten met een examen. Let op: om deel te mogen nemen aan het examen is aanwezigheid op beide trainingsdagen verplicht. Het examen en SAFe 5 POPM certificaat zijn bij de prijs van de training inbegrepen. Het examen leg je online af binnen 30 dagen na de laatste trainingsdag. Als je slaagt voor het examen ontvang je het certificaat van de Scaled Agile Academy, plus:

 • 1 jaar SAFe Community Platform lidmaatschap
 • Exclusief toegang tot online leerbronnen
 • Certificaat van deelname

SAFe Learning Journey

Xebia Academy biedt vier SAFe trainingen die aansluiten op diverse behoeftes. Wil je meer weten over de verschillende manieren waarop je Agile kunt schalen? Dan is onze Agile Scaling Frameworks Overview perfect voor jou. Ben jij de persoon die de SAFe transformatie leidt? Dan bieden we speciaal voor jou de Certified Leading SAFe training op Professional level. Gaan jullie met SAFe werken en wil je jouw team zo snel mogelijk up to speed hebben? Dan raden we je aan hen de Certified SAFe for Teams training te laten volgen, speciaal voor complete teams.

Ja, ik wil een SAFe POPM worden

Na registratie voor deze SAFe training ontvang je een bevestigingsmail met praktische informatie. Een week voor de training vragen we je naar dieetwensen. Indien voorbereiding gewenst is, krijg je op dit moment ook de literatuur via de mail. Tot dan!

Wat moet ik nog meer weten?

 • Het examen en certificaat zijn bij de training inbegrepen.
 • Het studiemateriaal en een lekkere lunch ook.
 • Reis- en verblijfkosten zijn niet bij de prijs inbegrepen.
 • De Certified SAFe 5 POPM training wordt in het Engels gegeven.
contact-us

Contact opnemen

Ons team staat voor je klaar

Stuur ons een bericht! →

Of bel +31 (0)20 760 9844