Xebia Academy is also available in EnglishSwitch to English
Close

Agile training: Sketchnoting en Graphic Recording in 1 dag

Sneller begrijpen, beter onthouden. Visual noting is een krachtige manier om informatie helder over te brengen. Ontdek hoe je met tekeningen op een leuke en effectieve manier jouw verhaal kunt vertellen! Leer in deze 1-daagse training informatie visualiseren met Agile Sketchnoting en Graphic Recording.

Maak het zichtbaar!

Heb je weleens een training gevolgd waarbij je de volgende dag dacht: hoe zat dat ook alweer? Of, misschien tekende jouw trainer er driftig op los en was je aangenaam verrast hoe goed je de stof hebt onthouden (door deze tekeningen!). Visual noting is niet alleen voor creatieve geesten. Het gaat namelijk niet om de perfecte tekening. Het gaat om het delen van informatie op een manier die leuk en effectief is. Deze training leert je waarom en hoe. Ja, je leert ook tekenen!

"Tijdens deze training krijg je inzicht in je eigen kunnen, iedereen denkt dat hij niet kan tekenen, maar gedurende de training komt iedereen er achter dat hij dit wel kan. Super leuk om dit te zien." - Test Analist, Transavia

Deze training is perfect voor

Deze training is perfect voor allerlei rollen. Eerdere deelnemers waren bijvoorbeeld Product Owner, Scrum Master, Agile Coach of trainer. Geef je presentaties of leg je vaak dingen uit aan anderen en denk je dat tekenen je daarbij zou kunnen helpen? Dan is Agile Sketchnoting en Graphic Recording echt wat voor jou! Als je denkt dat niks voor je is omdat je niet kunt tekenen, wij gaan de uitdaging graag aan!

Wat leer je tijdens Agile Sketchnoting en Graphic Recording?

Je leert waarom Sketchnoting en Graphic Recording helpen om ideeën tot leven te brengen. We beginnen bij de definitie en het doel van visual noting. We bespreken de theorie, maar focussen ons vooral op de praktijk. Na deze dag ben jij in staat om informatie op een creatieve en hele effectieve manier over te brengen.

Programma

  • Introductie visual noting: wat is het en waarom is het nuttig?
  • Sketchnoting vs. Graphic Recording: zoek de verschillen en leer hoe deze technieken elkaar aanvullen.
  • Van notities tot presentaties: hoe gebruik je de technieken in diverse situaties.
  • Zelf aan de slag: we zullen veel tekenen, van zelf doen leer je tenslotte het meest!

Visual noting trainers

Onze trainers zijn Agile en Scrum gecertificeerde experts. Zij werken dagelijks met visual noting technieken zoals Sketchnoting en Graphic Recording en delen hun kennis en ervaring graag met jou.

Sketchnoting en Graphic Recording Certificering

Deze training wordt niet afgesloten met een examen of certificaat. Aan het einde van de dag teken je deze gewoon zelf!

Agile Learning Journey

Tijdens jouw Agile Learning Journey kun je veel verschillende paden bewandelen en minstens zoveel ervaringen opdoen. Deze training is zo'n ervaring: een creatieve dag waarin je aan jouw noting skills werkt. Wil je jouw kennis van Agile en/of Scrum op een andere manier uitbreiden? Xebia Academy biedt een uitgebreid Training Canvas. Voel je vrij om contact op te nemen met onze trainingsadviseur en jouw ambities te bespreken: Bel Wesley, chat of word teruggebeld.

Ja, ik wil informatie op een creatieve manier overbrengen/onthouden

Na registratie ontvang je een bevestigingsmail met praktische informatie. Een week voor de training vragen we je naar dieetwensen. Indien voorbereiding gewenst is, krijg je op dit moment ook de literatuur via de mail. Tot dan!

Wat moet ik nog meer weten?

  • Studiemateriaal en een lekkere lunch zijn inbegrepen.
  • Reis- en verblijfkosten zijn niet bij de prijs inbegrepen.
  • Deze training wordt gegeven in het Engels of Nederlands.
contact-us

Contact opnemen

Ons team staat voor je klaar

Stuur ons een bericht! →

Of bel +31 (0)20 760 9844