Xebia Academy is also available in EnglishSwitch to English
Close

Strategic Domain-Driven Design (DDD): Design Loosely Doupled Architecture training

Leer hoe je teams en software samen ontwerpt door het aantal teams dat aan één feature werkt te verminderen. Wil je een los gekoppelde architectuur creëren op basis van de onderliggende business impact? Ontdekken hoe je het meeste uit Domain-Driven Design kunt halen? Ervaren hoe je services kunt ontwerpen die functioneel samenhangend zijn? Doe dan mee met deze tweedaagse training! 

Agile architectuur met Strategische DDD patronen

Deze training zit boordevol moderne strategische Domain-Driven Design-patronen en -practices, zodat je deze innovaties in jouw situatie kunt toepassen. Van Big Picture EventStorming tot het in kaart brengen van de fundamentele DDD strategische patronen met Context Mapping. Gebruik Impact Mapping of Wardley Mapping om teams op één lijn te brengen en jouw roadmap te verbeteren. Onderzoeken hoe het Cynefin-framework je kan helpen bij het benaderen en modelleren van elk subdomein op verschillende manieren.

Na twee dagen heb je voldoende praktische ervaring om zelf aan de slag te gaan met het ontwerpen van een sociotechnical architectuur. 

Deze Domain-Driven Design (DDD) deep-dive training is perfect voor...

Deze training is bedoeld voor Enterprise-architecten, IT-architecten en tech-leads die meerdere jaren ervaring hebben. Als je voorbereid wilt zijn, raden we je aan het boek 'Domain-Driven Design' van Eric Evans of het gratis e-book The Anatomy Of Domain-Driven Design te lezen.

Wat leer je tijdens de Strategic DDD training?

We beginnen met te onderzoeken hoe DDD past in jouw huidige softwarecultuur. Je doet ervaring op met bijvoorbeeld Big Picture EventStorming en Context Mapping. Na de training weet je hoe je een moderne los gekoppelde architectuur creëert (met DDD) en de samenwerking tussen Business en IT verbetert. 

Programma

 • Maak kennis met Domain-Driven Design strategic design patterns.
 • Leer meer over sociotechnische systemen.
 • Verken het Cynefin framework.
 • Gebruik Big Picture EventStorming.
 • Visualiseer en distilleer domeinen.
 • Context mapping voor strategisch ontwerp.
 • Hoe je impactmapping of Wardley Mapping gebruikt.
 • Creëer een moderne, losjes gekoppelde architectuur die is gekoppeld aan het bedrijf.
 • Creëer een gedeelde taal tussen IT en Business.
 • Ontwerp functionele samenhangende diensten binnen een begrensde context.
 • Visualiseer en vind begrensde contexten met DDD strategische ontwerppatronen om teams op schaal te helpen met hun ontwerpen.

Hands-on ervaren DDD Trainers

Onze trainers zijn ervaren Software Engineers, Architects en Consultants. Het zijn goeroes in hun vakgebied met een indrukwekkende hoeveelheid ervaring die ze graag met je willen delen. Van diepgaande kennis tot hands-on ervaring, ze leren je de beste skills!

Domain-Driven Design Learning Journey

De Learning Journey van een professional Developer begint bij Xebia Academy! Is DDD nog compleet nieuw voor je? Dan raden we je aan om onze 2-daagse DDD Foundation course te volgen. Naast deze training, delen we ook graag onze kennis van EventStorming.

Ja, ik wil Strategic DDD ontdekken!

Na registratie ontvang je een bevestigingsmail met praktische informatie. Een week voor de training vragen we je naar dieetwensen. Indien voorbereiding gewenst is, krijg je op dit moment ook de literatuur via de mail. Tot dan!

Wat moet ik nog meer weten?

 • Studiemateriaal en een lekkere lunch zijn bij de prijs van de training inbegrepen.
 • Reis- en verblijfkosten zijn niet inbegrepen. 
 • Deze training wordt gegeven in het Engels.
 • We gaan niet coderen, je laptop heb je dus niet nodig.
contact-us

Contact opnemen

Ons team staat voor je klaar

Stuur ons een bericht! →

Of bel +31 (0)20 760 9844