Xebia Academy is also available in EnglishSwitch to English
Close

Professional Scrum with User Experience (PSU)

Breng het beste van beide werelden samen voor de beste klantbeleving. Leer in deze 2-daagse training hoe je Scrum en UX combineert en de waarde van jouw product vergroot. Incl. Scrum.org PSU I certificaat.

Download brochure

Combineer Scrum en UX!

Jij bent UX expert en merkt dat de samenwerking met het Scrum Team niet altijd vlekkeloos verloopt. Of, misschien ben je Product Owner en wil je leren hoe je UX gebruikt om de waarde van jouw product te vergroten. Onze PSU training geeft je de handvaten om de kloof tussen een UX mindset en het Scrum framework te overbruggen.

De PSU training is perfect voor

De PSU training is perfect voor iedereen die in of met een Product Team werkt en de beste gebruikerservaring wil bieden. Eerdere deelnemers zijn bijvoorbeeld UX-experts, Product Owners en Scrum Masters. Het is belangrijk dat je minstens 1 jaar ervaring hebt met Scrum en een passie voor gebruikers en hun ervaring met jouw product.

Wat leer je tijdens de Professional Scrum with User Experience (PSU) training?

We beginnen met een uiteenzetting van Scrum en UX. Welke overeenkomsten (en verschillen) vertonen de mindset van een UX'er en de manier waarop een Scrum Member werkt? We gebruiken real-life voorbeelden om knelpunten in de samenwerking te herkennen en met elkaar te bespreken. Daarna is het tijd om de diepte in te gaan. Hoe kan UX effectiever werken volgens Scrum principes? En hoe integreert het Scrum Team UX in product development? We ontdekken hoe Scrum en UX een team kunnen vormen in een Sprint en je leert UX opnemen in de Product Backlog. Aan het einde van de training is de kloof tussen Scrum en UX overbrugd en ben jij in staat om het beste uit beide werelden samen te brengen. Met als resultaat: het beste product!

Programma

 • Agile Product Management: alle elementen van Agile werken, van product visie tot release planning
 • Product development: wat is Emergent Software Development? En wat zijn Proto persona's?
 • Een dynamische Agile organisatie: leer besluiten maken op basis van Evidence Based Management
 • Scrum Framework: een deep-dive in het framework, de rollen en events en hoe je UX hierin kunt integreren
 • Mensen en teams: hoe werken zelfsturende teams? En, hoe houd je de focus op jouw users?

PSU Trainers

Onze trainers zijn door Scrum.org gecertificeerde experts. Het zijn goeroes in hun vakgebied. Goeroes met ontzettend veel praktijkervaring. Deze ervaringen delen ze graag met jou ter aanvulling op de PSU leerdoelen die door Scrum.org zijn bepaald. De perfecte voorbereiding op jouw PSU examen!

PSU Certificering

Het PSU I examen (plus 1 herkansing) en Scrum.org certificaat zijn bij de training inbegrepen. Je legt het examen online af op een moment naar keuze. Let op, alleen wanneer je het examen binnen twee weken na de laatste trainingsdag maakt ontvang je een gratis tweede kans. Slaag je voor het PSU examen dan:

 • ontvang je een Scrum.org Professional Scrum with User Experience certificaat
 • word je levenslang lid van de Scrum.org community
 • word je opgenomen in de wereldwijde Scrum.org database

PSU Learning Journey

De PSU is onderdeel van de Scrum Learning Journey. Ben je nog compleet onbekend met Scrum en product management? Onze Product Owner Foundation training leert je de basics. De volgende stap is de CSPO of PSPO op Professional level. Wil je je liever ontwikkelen als Scrum Master? Kies dan voor een Scrum Master training. Al deze opties bieden je een stevig Scrum fundament. Verdieping in specifieke thema's vind je bijvoorbeeld in deze PSU training.

Ja, ik wil Scrum en UX leren combineren

Na registratie ontvang je een bevestigingsmail met praktische informatie. Een week voor de training vragen we je naar dieetwensen. Indien voorbereiding gewenst is, krijg je op dit moment ook de literatuur via de mail. Tot dan!

Wat moet ik nog meer weten?

 • Het Scrum.org PSU I examen is bij de prijs van de training inbegrepen
 • Het studiemateriaal en een lekkere lunch ook
 • Reis- en verblijfkosten zijn niet bij de prijs inbegrepen
 • Trainer Chris Lukassen deelt hoe Scrum zonder UX je agility kan belemmeren. Lees hier meer

Contact opnemen
contact-us

Ons team staat voor je klaar

Stuur ons een bericht!

Of bel +31 (0)20 760 9844