Xebia Academy is also available in EnglishSwitch to English
Close
online-training
Update corona maatregelen: wij organiseren weer fysieke trainingen!
Bekijk hier ons trainingsaanbod
Close

Kanban System Design (KMP I)

Maak kennis met Kanban. Leer in 2 dagen hoe je met Kanban sneller en beter werkt. Visualiseer de workflow, beheer op een nieuwe manier de to-do-lijst en maak duidelijke afspraken over samenwerking. Inclusief Kanban University KMP I certificaat.

Download brochure

Een workflow met een wow-factor!

Kanban is een manier om processen beter in te richten. Kanban schrijft hiervoor bepaalde stappen voor, zoals het visualiseren van de workflow, het innovatief beheren van de to-do lijst (waarbij de hoeveelheid Work in Progress bepalend is) en het maken van duidelijke afspraken over de samenwerking. Deze KMP I training, inclusief Kanban University certificaat, biedt een goede basis om te starten met Kanban of jullie huidige aanpak te verbeteren.

"Goede combinatie van theorie en hands-on oefeningen. We werkten aan een case die ons inzichten gaf die we direct kunnen toepassen op onze praktijk." - Scrum Master, KPN

Deze Kanban (KMP I) training is perfect voor

Deze training begint bij een kennismaking met Kanban, daarom is specifieke voorkennis niet noodzakelijk. De training is perfect voor Business Professionals, Managers en Developers. Ben je op zoek naar een manier om beter te plannen en vooral ook op tijd alle afspraken na te komen? Wil je jouw team het gevoel geven dat ze 'in control' zijn in plaats van ad-hoc reageren op verzoeken? Dan is deze training perfect voor jou (of jullie).

Wat leer je tijdens de Kanban System Design (KMP I) training?

Je leert een Kanban systeem ontwerpen en deze nieuwe manier van werken overbrengen op anderen. We bespreken wat Flow, Push, Pull en Work in Progress betekenen in een Kanban context. Veel teams werken nu nog op een 'push' manier, en Kanban stimuleert juist een 'pull' werkwijze. We doen met elkaar hands-on ervaring op het visualiseren van werk middels een Kanban muur (vol Post-its!), het meten en managen van de flow met controlekaarten en stroomdiagrammen. Omdat we snappen dat verandering niet altijd makkelijk is, bieden we je ook wat change management skills en leer je omgaan met weerstand. Als kers op de taart kijken we nog naar multitasking en prioritering.

Programma

  • Wat is Kanban: we beginnen met de basics van Kanban.
  • Work in Progress: wat betekent Work in Progress binnen Kanban?
  • Van push naar pull: hoe ga je van push naar pull?
  • Meten en managen van de workflow: werken met controlekaarten en stroomdiagrammen.
  • Change management: skills voor de adoptie van Kanban.

Kanban Trainers

Jouw trainer is altijd een Accredited Kanban Trainer (AKT) met veel praktijkervaring. We noemen onze trainers ook wel goeroes in hun vakgebied. Ze delen hun kennis en ervaringen graag met jou tijdens de training!

KMP I Certificering

Nadat je de training succesvol hebt afgerond, ontvang je een KMP I certificaat van de Kanban University. Dit is de eerste stap naar het volledige KMP certificaat. Volg je hierna de Kanban Systems Improvement training, dan ontvang je je KMP II certificaat en ben je volwaardig Kanban Management Professional. 

Kanban Learning Journey

Kanban is een manier van Agile werken. Je kunt eerst kennis maken met Kanban via de Kanban Foundation training of kiezen voor de meer specifieke Team Kanban Practitioner training. Xebia Academy biedt op Professional level deze Kanban System Design (KMP I) training en de vervolgtraining Kanban Systems Improvement (KMP II) aan. Het volgen van KMP I en KMP II is een vereiste om Kanban University gecertificeerd Kanban Management Professional te worden. Vervolgens kun je de Kanban Maturity Model (KMM) training en de Kanban Coaching Practices (KCP) training volgen op Expert level.

Ja, ik wil Kanban ontdekken

Na registratie ontvang je een bevestigingsmail met praktische informatie. Een week voor de training vragen we je naar dieetwensen. Indien voorbereiding gewenst is, krijg je op dit moment ook de literatuur via de mail. Tot dan!

Wat moet ik nog meer weten?

  • Het Kanban University KMP I certificaat is bij de prijs van de training inbegrepen.
  • Studiemateriaal en een lekkere lunch zijn ook inbegrepen.
  • Reis- en verblijfkosten zijn niet bij de prijs inbegrepen.
  • Deze training wordt gegeven in het Engels of Nederlands.

Certificering

Nadat je de training succesvol hebt afgerond, ontvang je een certificaat van de Kanban University. De training voldoet aan een van de twee eisen om jezelf Kanban Management Professional (KMP) te noemen. Door hierna de Kanban Systems Improvement training te volgen, voldoe je aan de andere eis. En ben je dus een volwaardig Kanban Management Professional. 

Lees hier meer over onze samenwerking met Kanban Inc.

Contact opnemen
contact-us

Ons team staat voor je klaar

Stuur ons een bericht!

Of bel +31 (0)20 760 9844