Xebia Academy is also available in EnglishSwitch to English
Close

Continuous Delivery Pipeline Foundation Training

In deze Continuous Delivery training leer jij een een halve dag hoe je jouw release velocity kunt versnellen.

Wat is Continuous Delivery? Wat is een CD pipeline? Welke stappen zitten er in een Continuous Delivery Pipeline? En wat betekent dat voor continuous testing en geautomatiseerde tests?

In deze workshop bouwen we een complete build-, test- en deployment pipeline voor een applicatie. Hierbij stoppen we de applicatie in een Docker container, deployen deze naar de cloud en testen deze bij alle tussenstappen.

Na afloop van deze workshop heb je een overzicht van, én ervaring met, het maken van de Continuous Delivery pipeline.

Deze Continuous Delivery training is perfect voor:

Test Engineers, Developers en Business / Information Analisten die hun begrip willen vergroten hoe ze een Continuous Delivery Pipeline bouwen en welke keuzes ze hierbij moeten overwegen. Ook is deze workshop interessant voor Scrum Masters, Product Owners en Test Managers die niet bang zijn voor de command line.

Wat leer je tijdens de Continuous Delivery Pipeline training?

Tijdens de workshop beginnen we met het opfrissen van de kennis over Continuous Delivery en Continuous Integration en het werken met Docker / Containers. Vervolgens duiken we verder in de verschillende aspecten die horen bij het maken van een CI/CD pipeline, en tot slot gaan we deze pipeline ook daadwerkelijk bouwen inclusief verschillende soorten tests & deployments. We maken hierbij gebruik van o.a. Gitlab & Google Cloud.

Aan het einde van deze workshop heb je een helder beeld wat er moet gebeuren in de verschillende stappen in een CI/CD proces en de basis vaardigheden om zelf verder aan de slag te gaan.

Programma van de training

1.    Bespreken Continuous Delivery, Continuous Integration, Continuous Deployment en Continuous Testing

2.    De theorie achter het opzetten van een goede pipelines.

3.    Bespreken Docker, Containers & Cloud Platforms

4.    Het maken van pipelines in de praktijk

Learning Journey Continuous Delivery

De training Agile testing kan een ingangspunt zijn voor deze training. Het component van geautomatiseerd testen in een CI/CD pipeline wordt met deze training meer in detail uitgelicht. 

Deze training omvat het proces van code wijziging tot aan productie. Er zijn verdiepings trainingen om je verder te verdiepen in verschillende onderdelen die we aanraken.

Wil je meer lesten over (unit)testen, dan kun je de training TDD overwegen.

Wil je meer leren over frontend & acceptatietesten, dan kun je de training Cypress overwegen.
Wil je leren hoe je zorgt dat de juiste tests geschreven worden zodat je ook zeker weet dat je applicatie live kan, volg dan de training BDD / Specification by Example.

contact-us

Contact opnemen

Ons team staat voor je klaar

Stuur ons een bericht! →

Of bel +31 (0)20 760 9844