Xebia Academy is also available in EnglishSwitch to English
Close
Data Science

Advanced Power BI – DAX & Data Modeling

Deze GoDataDriven training is een gevorderde training voor ervaren Power BI gebruikers. Na het volgen van deze 2-daagse training ben je in staat om Power BI toe te passen in meer uitdagende situaties.

Tijdens deze training leer je hoe je geavanceerde data transformaties moet uitvoeren die niet beschikbaar zijn in de Query Editor. We behandelen hoe we de ingebouwde PowerBI-programmeertaal (M) kunnen gebruiken om dit te bereiken. De M basics zullen besproken worden. Ook wordt besproken hoe je aangepaste functies kunt schrijven die deelnemers in staat stellen om met slecht gestructureerde gegevens te werken en deze voor te bereiden op een star structuur.

Daarnaast leren deelnemers hoe ze dashboardgebruikers in staat kunnen stellen terug te schrijven naar een bron via Power Apps. We behandelen de basisprincipes van Power Apps, inclusief het maken van een Power App en deze als visual toevoegt op een Power BI-dashboard.

Tot slot, aangezien prestatieproblemen kunnen optreden wanneer modellen groter en complexer worden, zullen we de Vertpaq Analyzer en DAX studio bespreken, twee krachtige tools om prestatieproblemen te diagnosticeren en op te lossen.

De Advanced Power BI training is perfect voor

Power BI Key-gebruikers met meer dan een jaar Power BI-ervaring die hun datamodellering en DAX-kennis naar een hoger niveau willen tillen.

Wat leer je tijdens de training?

 • Het uitvoeren van complexe bewerkingen op gegevens in de Power Query-editor
 • Schrijffuncties (zelf) in de M-taal (aangepaste functies)
 • Bouw, onderhoud en beheer een Power BI-model met behulp van de Tabular Editor
 • Gebruik de Tabel Editor om rekengroepen te maken
 • Vertipaq Analyzer toepassen om de structuur van een datamodel te analyseren
 • DAX Studio toepassen om DAX-code te analyseren en optimaliseren

Power BI-gebruikers die modellen bouwen in complexere scenario's lopen vaak tegen problemen aan op deze gebieden:

 • Transformaties moeten uitvoeren in de Query Editor die niet kunnen worden gedaan door simpelweg de gebruikersinterface te gebruiken. Daarom zullen we bespreken hoe dit kan worden gedaan met de programmeertaal die beschikbaar is in Power BI (M).
 • Een grote hoeveelheid tabellen, kolommen en metingen moeten maken en onderhouden. Dit kan enerzijds resulteren in veel frustrerende tijd die wordt besteed aan creatie en onderhoud en is anderzijds foutgevoelig. Om efficiënter en effectiever te kunnen worden als het gaat om Power BI-modelbeheer, komt de Tabular Editor aan bod. Deze gratis tool wordt ook veel gebruikt door Microsoft Power BI-programmamanagers in hun instructievideo's over Power BI.
 • Prestatieproblemen. Wanneer een gebruiker interactie heeft met een dashboard, resulteren spinners die langer dan een of twee seconden op beeldmateriaal worden weergegeven tot een slechte gebruikerservaring. Om dit te voorkomen, wordt prestatieoptimalisatie gedekt. DAX studio is de go-to-tool als het gaat om optimalisatie van DAX-code. In DAX Studio kan de manier waarop de Power BI Engine (Vertipaq) DAX-code verwerkt, worden geanalyseerd en daardoor geoptimaliseerd. Onlangs is de Vertipaq-analysator geïntegreerd in DAX Studio. Daarom biedt DAX studio nu ook de mogelijkheid om de opslagstructuren van een Power BI-model te analyseren.

Ja, ik wil meer doen met Power BI!

Na inschrijving voor deze training ontvang je een bevestigingsmail met praktische informatie. Een week voor de training delen we literatuur als je iets moet voorbereiden. Tot dan!

Wat moet ik nog meer weten?

 • De training wordt per halve dag aangeboden.
 • Voor deze training heb je DAX Studio en Tabular Editor nodig. Deze kunnen gratis gedownload worden maar voor de installatie zijn (tijdelijke) admin rechten nodig.
 • Deze BI-training word je aangeboden door onze partner GoDataDriven. GoDataDriven-professionals zijn de autoriteit in hun vakgebied, altijd op zoek naar de meest innovatieve manieren om het maximale uit data te halen. Jouw trainer, Marnix Jansen, is een ervaren PowerBI-gebruiker en trainer die graag zijn ervaringen deelt om jou in staat te stellen effectiever te zijn bij het maken van dashboards.
Contact opnemen
contact-us

Ons team staat voor je klaar

Stuur ons een bericht!

Of bel +31 (0)20 760 9844