Xebia Academy is also available in EnglishSwitch to English
Close

Steven Nooijen

Steven combineert graag data-analyse met strategisch denken.

Meer over

Als data science consultant sinds 2014 heeft hij de toegevoegde waarde van analytics in verschillende industrieën laten zien, vaak door het herdefiniëren van bedrijfsprocessen met behulp van data-gedreven inzichten. Om zijn punt te maken, beheerst Steven niet alleen R en Python, maar ook PowerPoint.

Voordat hij consultant werd, studeerde Steven Econometrie aan de Universiteit van Amsterdam en werkte hij in de financiële sector. Hij besloot om data scientist te worden nadat hij onderzocht had hoe sentiment afgeleid van sociale media tekstdata van invloed is op financiële markten. Zijn werk werd gepubliceerd in het Journal of Behavioral Finance. Hoewel het algoritme hem niet rijk maakte, heeft hij waardevolle ervaring opgedaan met het modelleren en programmeren met R. Iets dat hij nu doceert aan klanten van GoDataDriven.

Steven is een data en reis enthousiasteling. In zijn vrije tijd  combineert hij zijn beide passies door het bouwen van een aanbevelingswebsite voor reis inspiratie. Als je een suggestie wil voor je volgende reis? Kijk dan op zijn hobby reispagina hier.

https://stairwaytotravel.com/#!/

https://www.tandfonline.com/doi/abs/10.1080/15427560.2016.1238370

Contact opnemen
contact-us

Ons team staat voor je klaar

Stuur ons een bericht!

Of bel +31 (0)35 538 1921