Xebia Academy is also available in EnglishSwitch to English
Close

Training from the Back of the Room

Til je trainingsvaardigheden naar een meer geavanceerd niveau, terwijl je ontdekt hoe het menselijk brein echt leert. Dat is namelijk heel anders dan de traditionele aannames over leren. Verken de meest actuele "cognitieve neurowetenschappen" over effectieve instructie – hoe de hersenen kennis opnemen, opslaan, ophalen en gebruiken. Ontdek zes krachtige leerprincipes gebaseerd op de beste neuroscience en hoe je deze principes toepast telkens als je anderen traint, onderwijst of coacht.

Gebruik hersenwetenschap om jouw trainingen naar het volgende niveau te brengen!

Het geven van trainingen en het faciliteren van events – zowel on- als offline – is iets wat we steeds meer tegen komen en ervaren. Het faciliteren ervan is echter meer dan het kopiëren en plakken van een originele fysieke training in een online tool. Het is zoveel meer dan dat. In deze training leer je hoe je een (virtuele) leeromgeving kunt creëren waar jouw cursisten, leerlingen of deelnemers de informatie verwerken die ze nodig hebben op een hersenvriendelijke en effectieve manier.

De Training From the Back of the Room is perfect voor...

...trainers, docenten, facilitators, sprekers en voor iedereen die wil weten hoe je het online leren kunt maximaliseren, hoe je beter kunt verbinden met deelnemers, hoe je al jouw deelnemers kunt betrekken, hoe hersenwetenschap deze activiteiten kan ondersteunen en hoe je hier het best gebruik van kunt maken.

Ons Training From the Back of the Room (TBR) en Training From the Back of the Room Virtual Edition (TBR-VE) aanbod zal je nieuwe inzichten geven die je kunt gebruiken in alle online events waarbij het belangrijk is dat alle deelnemers betrokken en geëngageerd zijn.

Training From the Back of the Room (TBR) en The Virtual Edition (TBR-VE)

In deze praktische en interactieve training zul je cognitieve neurowetenschappen verkennen en ontdek je hoe deze wetenschap gebruikt kan worden om het leren in live en virtuele omgevingen te maximaliseren.

Wat leer je tijdens de TBR en TBR-VE?

In deze training verkennen we hersenwetenschappen die verklaren hoe het menselijk brein leert. Je ontdekt zes specifieke neurowetenschap principes en een 4 staps-model voor het ontwerpen van instructies, die je kunt gebruiken in je eigen (virtuele) trainingen en (online) events. Na de training heb je een toolkit samengesteld met nieuwe ideeën, bronnen, en activiteiten. Bovendien heb je geleerd te werken met de standaard voor (virtuele) instructie en leren.

Na je actieve deelname aan de training, kun je:

 1. Elke keer dat je een (virtuele) training verzorgt 6 neurowetenschapsprincipes (gebaseerd op recent hersenonderzoek) toepassen, ongeacht de complexiteit van het onderwerp, de grootte van de groep of het niveau van de deelnemers.
 2. De 4Cs Map gebruiken om breinvriendelijke virtuele instructies te ontwerpen en te verzorgen.
 3. Virtuele training sessies creëren die jouw eigen onderwerp en materiaal combineren met de op het brein gebaseerde concepten en strategieën uit de training en kun je laten zien hoe je ultiem gebruik kunt maken van (virtuele) leeromgevingen.
 4. Uitleggen aan collega’s hoe cognitieve neurowetenschappen van toepassing kunnen zijn op leren, training en geheugen. Zowel in virtuele als fysieke omgevingen.
 5. Kiezen uit een grote hoeveelheid van virtuele, op het brein gebaseerde activiteiten voor alle soorten onderwerpen die je wilt overdragen.
 6. Een actief lid worden van de TBR en TBR-VE Groep op Slack en kun je jouw expertise over brein gebaseerde instructie en leren delen in de gemeenschap.

Trainingsdagen:

De virtuele training is opgesplitst in 5 sessies van 2,5 uur en is van 15.00 tot 17:30 CET.

De volgende virtuele training vindt plaats in februari op:

 • 1 februari
 • 3 februari
 • 10 februari
 • 15 februari
 • 17 februari

Training Days:

De fysieke training is twee dagen op onze trainingslocatie in Hilversum. Trainingsdata zijn:

 • 30-31 januari | Engels | Hilversum
 • 8-9 maart | Nederlands | Hilversum
 • 25-26 mei | Engels| Hilversum

TBR en TBR-VE trainer

Evelien Roos is een Certified Trainer voor Training From the Back of the Room en geaccrediteerd door Sharon Bowman, de grondlegger van TBR. Ze is onderdeel geweest van het ontwikkelteam van de TBR virtual edition en daardoor betrokken bij het ontwerpen, ontwikkelen en testen van de TBR virtuele editie. Evelien heeft een lange geschiedenis in les geven. Ze heeft 20 jaar lang dansles gegeven en 10 jaar in het Agile domein trainingen verzorgt.

TBR en TBR-VE certificering

Na het afronden van de klas en het voltooien van de opdracht ontvang je een TBR-VE ‘Certificate of Completion’ en word je uitgenodigd om lid te worden van de TBR-VE training site in Slack.

Om dit certificaat te ontvangen moet je:

 • Alle vijf 2.5 uur durende trainingssessies bijwonen (totaal 12.5 uur trainingssessies verdeeld over 2.5/3 weken) en actief deelnemen aan de live virtual class.
 • Of, actief deelnemen aan de twee fysieke trainingsdagen
 • De “Warm-Ups” en de “Follow-Ups” (voor-na werk) voor elke module voltooien. Voor de virtuele trainingssessie: totaal ongeveer zes uur wat bestaat uit artikelen lezen, video’s kijken, schrijven, creëren en reageren. Er is ongeveer een uur voorbereidingstijd nodig voorafgaand aan elke virtuele trainingssessie.
 • Een actief lid zijn van het TBR en TBR-VE Class Slack kanaal tijdens de training. Je zult klasgenoten ondersteunen en aanmoedigen en jouw kennis verdiepen op het gebied van op het brein gebaseerde instructie.

Ja, ik wil meedoen aan TBR of de TBR Virtual Edition

Nadat je geregistreerd hebt voor de TBR(-VE)-training ontvang je een bevestigingsmail met praktische informatie. Je ontvangt het boek Training From the Back of The Room van Sharon Bowman en daarnaast ontvang je een geprint studentenwerkboek. Beide boeken gebruiken we tijdens de training. In het studentenwerkboek kun je al je inzichten noteren en alle virtuele tools verzamelen die je tijdens de training ervaart.

contact-us

Contact opnemen

Ons team staat voor je klaar

Stuur ons een bericht! →

Of bel +31 (0)20 760 9844