Xebia Academy is also available in EnglishSwitch to English
Close
Agile Leadership & Scaling

Certified SAFe DevOps (SDP)

DevOps is een mindset en verzameling van technische toepassingen om de Time To Market (TTM) van een organisatie te verkorten. Dit vereist excellente samenwerking bij het plannen, ontwikkelen, testen, deployen, releasen en onderhouden van bedrijfsoplossingen: de Continuous Delivery Pipeline.

Samen sneller!

Deze 2-daagse training helpt mensen in technische, niet-technische en leiderschapsrollen samenwerken om hun waardestroom van begin tot eind te optimaliseren. Deelnemers leren wat DevOps is, waarom het belangrijk is voor elke rol, en ze ontwerpen een Continuous Delivery Pipeline afgestemd op hun situatie. Deelnemers werken in cross-functionele teams om de huidige waardestroom in kaart te brengen, belangrijke knelpunten te identificeren en een actiegericht implementatieplan op te stellen om de voordelen van DevOps zelf te ervaren.

Deze training is perfect voor

Iedereen die wil leren hoe je DevOps naadloos in je (toekomstige) SAFe implementatie inzet. De training is toegankelijk voor iedereen die in een Agile Release Train werkt. Deze training is ook geschikt voor managers die weloverwogen beslissingen willen nemen over DevOps en medewerkers daarin willen begeleiden.

Wat leer je tijdens de SAFe DevOps (SDP)?

Na het volgen van deze training kan jij uitleggen wat de Continuous Delivery Pipeline is en deze ontwerpen voor jouw organisatie. Je weet hoe je Continuous Testing en Continuous Security in de pijplijn inpast, Value Stream Mapping gebruikt en de flow optimaliseert. Je leert samen met al je collega's de waardestroom continu optimaliseren. Tot slot leer je een DevOps transformatie ontwerpen, uitleggen hoe DevOps strategische doelen dichterbij brengt en begrijp je wat de CALMR aanpak inhoudt.

Programma

 • Introductie DevOps
 • Het in kaart brengen van de Continuous Delivery Pipeline
 • Afstemmen met Continuous Exploration
 • Kwaliteit inbouwen met Continuous Integration
 • TTM verkorten met Continuous Deployment
 • Waarde leveren met Release on Demand

SAFe Trainers

Onze trainers zijn SAFe gecertificeerde experts. Het zijn goeroes op het gebied van Agile en Scaling. Goeroes met ontzettend veel praktijkervaring. Deze ervaringen delen ze graag met jou als aanvulling op de vastgestelde SAFe leerdoelen.

Leading SAFe Certificering

Deze SAFe training wordt afgesloten met een examen, deze is bij de prijs van de training inbegrepen. Let op, aanwezigheid op alle trainingsdagen is vereist om aan het examen deel te nemen. Het SAFe Agilist examen leg je online af binnen 30 dagen na de laatste trainingsdag. Als je slaagt (>73% van de 45 meerkeuzevragen correct beantwoord) ontvang je het certificaat van de Scaled Agile Academy, inclusief:

 • 1-jarig SAFe Community Platform lidmaatschap. 
 • Exclusief toegang tot online studiemateriaal van de Scaled Agile Academy.
 • Een certificaat van deelname, inclusief digital badge.

SAFe Learning Journey

De Learning Journey van een SAFe professional begint altijd met het willen weten hoe je Agile kan schalen. Voor een goede Agile basis, volg je onze Agile Scaling Frameworks Overview. Deze SAFe en DevOps training combineert twee werelden die beide eindeloze opleidingsmogelijkheden bieden. Bekijk hier onze SAFe trainingen of kies je volgende DevOps training.

Ja, ik wil meer leren over SAFe en DevOps!

Na registratie voor deze Certified Leading SAFe training ontvang je een bevestigingsmail met praktische informatie. Een week voor de training vragen we je naar dieetwensen. Indien voorbereiding gewenst is, krijg je op dit moment ook de literatuur via de mail. Tot dan!

Wat moet ik nog meer weten?

 • Het examen en certificaat zijn bij de training inbegrepen.
 • Literatuur en een lekkere lunch ook.
 • Reis- en verblijfkosten zijn niet bij de prijs inbegrepen.
Contact opnemen
contact-us

Ons team staat voor je klaar

Stuur ons een bericht!

Of bel +31 (0)35 538 1921