Xebia Academy is also available in EnglishSwitch to English
Close

DevOps training: Certified Kubernetes Application Developer + certificaat

Bouw betrouwbare gedistribueerde systemen op Kubernetes! Ontdek hoe je applicaties op een cluster kunt deployen in plaats van ze te uploaden naar een server. Tijdens deze DevOps Foundation level training maak je kennis met het ontwikkelen van Kubernetes-ready apps. Incl. CNCF Kubernetes Application Developer certificaat. We bieden de Certified Kubernetes Application Developer training ook aan als Live Virtual Training. Vanaf 2021 is deze training verdeeld over 2 achtereenvolgende dagen van 4 uur per dag. Deze virtuele trainingen starten om 9.00 uur en eindigen om 13.00 uur.
Download brochure

Deploy je applicaties op een Kubernetes cluster! 

Als een DevOps team wil je de verantwoordelijkheid nemen voor je apps, van ontwikkeling tot aan productie. Je kiest voor Docker, maar naarmate het aantal diensten dat het team moet beheren groeit, groeit ook de uitdaging om dit op de juiste manier te doen. Daarnaast is het opschalen van individuele componenten een tijdrovende handmatige taak. Dan wordt er gekozen om Kubernetes te gebruiken voor hosting en is het aan jou om te leren hoe je (cloud-native) apps op een cluster kunt deployen. Geen probleem, dit is exact waarom wij deze training aanbieden! 

De Certified Kubernetes Application Developer (CKAD) training is perfect voor 

Ben jij een Developer en wil je leren hoe je jouw container apps kunt deployen, configureren en testen op een Kubernetes-cluster, dan is deze training perfect voor jou. CKAD is een Foundation level training. Dit betekent dat we vanaf het begin beginnen. Toch zijn er eisen voor deelname. Jij kent de command-line tools en Linux-besturingssystemen en je bent bekend met programmeertalen, zoals Golang, Node.JS of Python. 

Wat leer je tijdens de CKAD training?

Deze 1-daagse training begint bij het begin; alle deelnemers leren een applicatie op Kubernetes deployen. Tijdens de training combineren we de theoretische aspecten van Kubernetes met praktische know-how, waarbij we geleidelijk toewerken naar de deployment van jouw app. We starten met een simpele introductie, maar aan het einde van de dag heb je middels een instructor-led tutorial geleerd hoe je een multi-tiered high-available app draait op een Kubernetes cluster. 

Je leert: 

 • Een simpele app ‘containerisen’ en deployen.
 • Kubernetes concepten gebruiken om instellingen en secrets los te koppelen van de deployment van de app.
 • Kubernetes gebruiken om de status van je app te monitoren.
 • Welke service discovery methodes beschikbaar zijn in Kubernetes.
 • Hoe je een app op een Kubernetes cluster kunt deployen.
 • ‘Rolling upgrades' op apps uitvoeren in Kubernetes.
 • ‘Stateful apps’ op Kubernetes draaien.
 • De skills om apps op Kubernetes clusters te deployen volgens best practices.

Kubernetes Trainers

Jouw trainers zijn naast trainer ook DevOps, IT Architecture, SRE en Software Engineering Consultants. Het zijn goeroes in hun vakgebied die een gebalanceerde combinatie van theoretische kennis en praktische know-how met jou delen. Zij vertellen je graag over hun real-life ervaringen om je te helpen Kubernetes beter te begrijpen en je voor te bereiden op het CKAD examen! 

CKAD Certificering

Het Kubernetes Application Developer online examen (plus één herkansing) en het Cloud Native Computer Foundation certificaat zijn bij de training inbegrepen. Het examen bestaat uit een set van problemen die je moet oplossen in een command line en neemt ongeveer twee uur in beslag. Nadat je slaagt voor het examen ontvang je je CKAD certificaat. Deze is 24 maanden geldig is, waarna je moet voldoen aan de eisen voor verlenging. 

DevOps Learning Journey

Xebia Academy biedt uitgebreide mogelijkheden om meer te leren over DevOps, en meer specifiek, over Kubernetes. Waar je ook bent op je carrierepad of wat je toekomstplannen ook zijn, wij helpen je een stap verder! Van DASA Certified DevOps trainingen tot Site Reliability Engineering (SRE) en Kubernetes. Creeer je eigen Learning Journey of neem contact op met onze trainingsadviseurs om jouw ambities te bespreken. 

Ja, ik wil een Certified Kubernetes Application Developer worden!

Na registratie ontvang je een bevestigingsmail met praktische informatie. Een week voor de training vragen we je naar dieetwensen. Indien voorbereiding gewenst is, krijg je op dit moment ook de literatuur via de mail. Tot dan!

Wat moet ik nog meer weten?

 • Het CKAD examen en certificaat zijn bij de prijs van de training inbegrepen.
 • Studiemateriaal en een lekkere lunch zijn ook inbegrepen. 
 • Reis- en verblijfkosten zijn niet bij de prijs inbegrepen.
 • Neem je laptop (met admin rechten) mee.
contact-us

Contact opnemen

Ons team staat voor je klaar

Stuur ons een bericht! →

Of bel +31 (0)20 760 9844