Data Science

Practical Time Series Analysis & Forecasting

Time Series-data vind je overal om ons heen. Van productaanbod tot bezoekers aan de website, van resourceplanning tot financiële gegevens. Maar naast het spotten van trends uit het verleden, hoe voorspel je wat de toekomst zal brengen? Deze training stelt je in staat om voorspellingen te doen over wat we in de toekomst kunnen verwachten.

Wat zal de toekomst ons brengen?

Historisch gezien was er een goede dosis magie nodig om de toekomst met vertrouwen te voorspellen. Niet meer! Aandelenprijzen, financiële indicatoren, grondstoffenprijzen, resourceplanning: ze delen allemaal een onderliggende structuur die kan worden gebruikt om voorspellingen te doen over hun toekomstige gedrag.

In deze tweedaagse training geeft je het vertrouwen om tijdreeksgegevens te analyseren en prognoses te maken op basis van prestaties uit het verleden.

Deze Practical Time Series Analysis & Forecasting training is perfect voor?

Iedereen die - al bekend met Python - met hun organisatiedata effectiever en beter wil worden als het gaat om het maken van voorspellende modellen met behulp van machine learning. Bekendheid met statistieken is vereist, evenals professionele ervaring met de 'pandas library'.

Als dit een probleem is, dan is Data Science met Python Foundations misschien iets voor jou.

Wat ga je leren tijdens de Practical Time Series Analysis & Forecasting training?

Onze trainingspartner GoDataDriven gelooft dat je niet kunt leren zonder de leerstof onmiddellijk toe te passen. Daarom hebben al onze trainingen - naast lezingen en voorbeelden uit onze consultancyervaring - een uitgebreide oefening om jou vertrouwen in het lesmateriaal te geven.

Programma

 • pandas time series features (smoothing, resampling, re-weighting);
 • ARIMA;
 • Probabilistic Switchpoint Detection;
 • Feature Engineering for time series;
 • Additive vs Multiplicative features;
 • Kernels for seasonality and tipcs to encode holidays;
 • Fourier transforms for seasonality estimation;
 • Cost functions as features;
 • Hidden Markov methods.

Data Science Trainers

Deze Data Science-training wordt gegeven door onze trainingspartner GoDataDriven. GoDataDriven-experts zijn in hun vakgebied altijd op zoek naar innovatieve manieren om het maximale uit data te halen. Jouw trainer is een data-goeroe die graag zijn of haar ervaringen deelt en jou helpt met de nieuwste tools te werken.

Data Science Learning Journey

Jouw Data Science Learning Journey start met een Foundation training, zoals de Data Science met Python Foundations, Analytics Translator of de Data Science with R trainingen. Vervolg je reis met deze Advanced Data Science met Python training of met de driedaagse Deep Learning training. Als je door wilt gaan naar expert niveau, registreer je dan voor de driedaagse Data Science met Spark training en leer alles over Data Science 'at sale'.

Ja, ik wil meer doen met Python!

Na aanmelding voor deze training ontvang je een bevestigingsmail met praktische informatie. Een week voor de training vragen we jeover eventuele dieetwensen en delen we literatuur als je iets moet voorbereiden.

Wat moet ik nog meer weten?

 • Voor de training gebruiken we een online leeromgeving op instruqt.com. Je hebt een laptop met werkende wifi nodig
 • Je hoeft voor de training geen software op jouw laptop te installeren
 • Als je ons materiaal naderhand wilt gebruiken, moet je Python installeren (ten minste versie 3.6). Eerdere deelnemers hebben dit geïnstalleerd met behulp van Anaconda distribution.
 • Deze training wordt gegeven door onze partner GoDataDriven.

Contact opnemen
contact-us

Ons team staat voor je klaar

Stuur ons een bericht!

Of bel +31 (0)35 538 1921