Xebia Academy is also available in EnglishSwitch to English
Close

Impact Mapping training by Gojko Adzic

1-daagse Impact Mapping workshop. Ontdek hoe Impact Mapping jou kan helpen met het bouwen van de juiste producten met maximale impact. Leer hoe je deze krachtige strategische planning techniek gebruikt van Software Delivery goeroe Gojko Adzic. De virtuele versie van deze training is opgesplitst in 3 dagen van 2,5 uur.

Maximaliseer je impact met Impact Mapping

Heb jij moeite om plannen en roadmaps op te stellen (en je daaraan te houden) die business en development samenbrengen? Vind je het lastig om een stakeholders en doelstellingen op één lijn te krijgen? Denk je dat een snelle, interactieve en visuele en flexibele planningstechniek je gaat helpen? Neem dan deel aan deze Impact Mapping workshop.

"Ik mocht de workshop over het verbeteren van User Stories van Gojko op Booster 2014 bijwonen. Voor mij is dit een compleet nieuwe manier van stories opstellen." - Ørjen Taule

Wat is Impact Mapping?

Impact Mapping is een strategische planningstechniek die organisaties helpt assumptions te communiceren, team activiteiten af te stemmen op doelen en delivery te verbeteren. Voordelen van Impact Mapping:

 • Producten bouwen en opleveren die echt impact maken
 • Draagt bij aan effectiviteit, aanpassingsvermogen, delivery en helpt het grotere plaatje niet uit het oog te verliezen
 • Vermindert verspilling door deliverables in de context te plaatsen, voorkomt scope creep en over-engineered oplossingen

Deze Impact Mapping workshop is perfect voor

Deze dag is perfect voor Product Owners, Product Managers, Business Analisten, Developers, of andere senior rollen die zich bezighouden met iteraties (Agile/Lean/Scrum/Kanban) en User Stories. Om het meeste uit deze workshop te halen wordt kennis van 'iterative delivery' en ervaring met Scrum, XP of Kanban aanbevolen.

Wat leer je tijdens Impact Mapping?

Tijdens deze interactieve 1-daagse workshop leer je de basics van Impact Mapping en breng je kennis direct in de praktijk. Je leert waarom verkeerde aannames leiden tot minder waardevolle producten en een minder effectieve samenwerking. We ontdekken hoe je ieder aspect van het probleem dat jouw team oplost kunt visualiseren. Je leert focus aanbrengen en verspilling beperken door oorzaak en gevolg te onderzoeken. Ook leer je eensgezindheid creëren over doelen, uitkomsten en de belangrijkste assumptions. Je verwerft de vaardigheden om, met behulp van Impact Maps, strategische planning en product management te vergemakkelijken en het grotere plaatje inclusief doelstellingen scherp te hebben.

Programma

Je leert:

 • Een beknopte, allesomvattende en geprioriteerde Backlog op te stellen
 • Met concurrerende stakeholders prioriteiten stellen
 • Het grotere plaatje niet uit het oog verliezen door een overvloed aan User Stories
 • Rapportages opstellen met echte resultaten
 • Overeenstemming bereiken tussen het team en bedrijfssponsors; welke stories zijn nuttig en welke niet?
 • Water-scrum-fall voorkomen
 • Hoe sponsors profiteren van een flexibele scope
 • Prioriteiten stellen op basis van toegevoegde waarde
 • Pet features vermijden
 • Impact Mapping sessies opzetten

Jouw Trainer: Gojko Adzic

Gojko Adzic is een Software Delivery goeroe en autoriteit op het gebied van Impact Mapping. Hij is gespecialiseerd in Agile en Lean, Impact Mapping, Agile testing, Specification by Example (SBE) en Behavior-Driven Development (BDD). Gojko heeft meerdere prijzen in ontvangst mogen nemen, waaronder de Europese Software Testing Outstanding Achievement Award 2016. Hij is auteur en spreekt graag op conferenties over software development.

Als docent is Gojko één van de weinigen die de kracht van het onderwijs begrijpt. Het komt maar zelden voor dat iemand die zoveel kennis heeft van een oplossing, ook luistert naar en de problemen begrijpt van iemand die nog lerende is. Het is soms lastig om je in andermans schoenen te verplaatsen, maar Gojko doet dit opmerkelijk goed. - Gunnar Ahlberg, Avega Groep

Impact Mapping Certificaat

Deze workshop wordt niet afgesloten met een examen en/of certificaat. 

Product Owner Learning Journey

Xebia biedt verschillende trainingen aan om jou als Product Owner scherp te houden. Wij geloven dat je nooit bent uitgeleerd. Naast de opleiding tot Product Owner, bieden we je extra opleidingsmogelijkheden gericht op specifieke skills, zoals deze workshop of een training Design Thinking. Goed om te weten; deze aanvullende opleidingen zijn ook waardevol als jij in jouw rol nauw samenwerkt met PO's! 

Ja, ik wil Impact Mapping leren

Na aanmelding voor deze training ontvang je een bevestigingsmail met praktische informatie. Een week voor de training vragen we je naar je dieetwensen en delen we literatuur als voorbereiding gewenst is. Tot dan!

Wat moet ik nog meer weten?

 • Literatuur en een lekkere lunch zijn inbegrepen
 • Reis- en verblijfkosten zijn niet inbegrepen
 • Deze training wordt gegeven in het Engels
contact-us

Contact opnemen

Ons team staat voor je klaar

Stuur ons een bericht! →

Of bel +31 (0)20 760 9844