Xebia Academy is also available in EnglishSwitch to English
Close

Microsoft Cloud training: Certified Azure Foundation + AZ-900 certificaat

Om een vliegende start met Azure te maken, moet je de ins en outs van de technologie kennen. Met deze 2-daagse fundamentals training kom je alles te weten over Azure zelf, over Total Cost of Ownership en SLA's, maar ook over de vele Azure cloud producten en services. Inclusief het (eenmalig) afleggen van het Microsoft AZ-900 examen!

Start nu met Microsoft Azure!

Cloud technologie vormt hét fundament van de hedendaagse IT. Het merendeel van de organisaties heeft de strategische stap naar cloud working inmiddels gezet, meestal met behulp van Microsoft's cloud platform Azure. Wil jij ook weten hoe je een gedegen Azure cloud infrastructuur opbouwt en wat je daarmee allemaal kunt bewerkstelligen? Samen met trainingspartner Xpirit bieden wij daarvoor Microsoft's Certified Azure Fundamentals training aan. Deze training is méér dan slechts een voorbereiding op het Microsoft certificaat; je verzamelt ook praktische kennis en vaardigheden die jouw carrière een boost zullen geven! 

"Net als bij elke verandering in de IT-sector rijst ook nu weer de vraag: welke skills heb je nodig om bij te blijven? Om cloud oplossingen te bouwen, moet je weten hoe het werkt, maar ook hoe je cloud technologie op de juiste manier gebruikt." Marcel de Vries, CTO Xpirit

Deze Azure Fundamentals training is perfect voor 

Deze training biedt een “Azure Quickstart”; het noodzakelijke fundament voor iedereen die aan de slag wil met Microsoft Azure. Perfect voor DevOps & AI Engineers, Developers, Database Administrators, Software & Solution Architects en Data Scientists die alles willen leren over de mogelijkheden van Azure en praktische ervaring willen opdoen. Ervaring met Microsoft's Cloud Computing Platform is niet vereist. Technische kennis met betrekking tot PowerShell scripting, een (willekeurige) programmeertaal of ervaring met tools als Visual Studio Code, helpen je natuurlijk wel om het meeste uit deze training te halen. 

Wat leer je tijdens de Certified Microsoft Azure Fundamentals training?

Met deze uitgebreide Azure training, bestaande uit 6 modules, bereid je je niet alleen voor op het examen, maar leer je vooral ook hoe je op de juiste manier met Azure cloud infrastructuur werkt. We delen onze Azure ervaringen en best practices en we laten je zien hoe je de cloud adoptie binnen jouw organisatie versnelt, de infrastructuur optimaliseert en, last but not least, hoe je veilig, compliant én kostenefficiënt naar de cloud migreert.

Trainingsdata

De training vindt plaats op 17 & 18 april 2023 van 9.00 tot 17.00 uur CET.

Programma (6 modules)

Module 1: Azure Core Concepts

We beginnen met de basics van Azure: een uitgebreid overzicht van de fundamentele concepten, de architectuurcomponenten en alle mogelijkheden.

Na deze module

 • weet jij alles van de voordelen van cloud computing in Azure en hoe jij je (kosten)voordeel daarmee kunt doen
 • kun je beschrijven wat de concepten als hoge beschikbaarheid, schaalbaarheid, elasticiteit, agility en disaster recovery inhouden
 • heb je de nodige kennis van de kerncomponenten van de Azure architectuur (zoals subscriptions, management groups en resources) en hoe de geografische verdelingsconcepten eruit zien

Module 2: Azure Core Services

Een blik op de kerndiensten van Azure, zoals Azure Database, Azure Compute, Azure Storage en Azure Networking.

Na deze module

 • heb je een overzicht van het complete palet aan Azure computing services (VM's, Sizing, Scheduling) en kun je de diverse Azure database services (Cosmos DV, SQL, DB for MySQL etc.) met elkaar vergelijken
 • kun je virtualisatie services identificeren (bijv. Azure Virtual Machines & Container instances, Azure Ku)
 • weet je alles van de core Azure concepts voor networking (NIC, IP, Dynamic, Static, VNET, Subnet, Site 2 Site VPN NSG, Express Route) en storage services (Blob, table, file, redundancy, access, SAS-tokens, SMB mounts)

Module 3: Azure Core Solutions & Management Tools

Deze module houdt zich bezig met AI machine learning, IoT, Azure DevOps, monitoring, management en serverless computing fundamentals.

Na deze module

 • weet jij hoe je de beste Azure AI & IoT services, management en development tools inzet voor de specifieke behoeften van jouw organisatie
 • kun je besluiten nemen m.b.t. de correcte cloud monitoring service(s) en de beste serverless computing technologie voor jouw business scenario

Module 4: Azure Security

Als de kernconcepten, -services en -tools helder zijn, wordt het tijd om naar de Security te kijken: hoe bescherm je jouw organisatie tegen bedreigingen in de Azure omgeving? Hoe zorg je voor veilige netwerkconnectiviteit?

Na deze module

 • kun je omgaan met security tools als Azure Sentinel, Firewall en DDoS Protection
 • weet je hoe je jouw Security kunt versterken met Azure Security Center
 • ben je in staat om network security groups te configureren

Module 5: Identity, Governance, Privacy & Compliance

Na Security staan nu het identiteitsbeheer, de diverse privacy services en de standaarden voor compliance en databescherming van Azure op het programma.

Na deze module

 • weet je hoe je de toegang tot jouw applicaties kunt beheren en beveiligen door gebruikt te maken van Azure identity services
 • kun je een cloud governance strategie formuleren voor je Azure omgeving
 • heb je uitgebreide kennis over privacy, compliance en databeveiligingsstandaarden in de Azure cloud

Module 6: Azure Cost Management & SLA's

Dit is misschien wel de belangrijkste module, want hier leer je hoe je de Azure kosten beheert én hoe je met SLA's en service lifecycles de juiste Azure services voor jouw organisatie selecteert.

Na deze module

 • ben je in staat om zelf de Azure kosten te plannen, te beheren en te minimaliseren
 • kun je Microsoft's Total Cost of Ownership (TCO) Calculator en de Pricing Calculator optimaal inzetten voor jouw doeleinden
 • kun je omgaan met SLA's en de factoren die van invloed zijn op een SLA (zoals gekozen service tiers)

Microsoft Azure Certificering

Heb je alle modules gevolgd, dan ben je volledig klaargestoomd voor het AZ-900 examen. Slaag je daarvoor, dan ontvang je het bijbehorende Microsoft Azure Fundamentals certificaat. Dit certificaat bewijst dat jij niet alleen grondige kennis hebt van cloud concepten, maar ook alles weet van de belangrijkste Azure Services, Azure Pricing en Support, alsmede van de basics van Cloud Security, Privacy, Compliance en Trust. Het AZ-900 examen en certificaat zijn bij de prijs van de training inbegrepen.

Azure Learning Journey

Jouw Azure Learning Journey begint met de cloud platform basics, die je je tijdens deze Foundation training eigen maakt. Zie dit dus als jouw eerste grote stap naar het verkrijgen van nog meer Microsoft Azure (Apps & Infra/Data & AI) Associate of Expert certificaten!

Microsoft Azure Trainers 

Deze Microsoft Azure training wordt gegeven door onze trainingspartner Xpirit. De trainers van Xpirit zijn gedreven Consultants die hun ervaring graag met je delen. Deze ambitieuze Architecten, Developers, Consultants, Trainers en Coaches zijn gespecialiseerd in DevOps, Cloud Architecture en Cloud Powered Intelligence. Xpirit won de Microsoft DevOps Partner of the Year Award in 2018 en is Microsoft DevOps Elite Partner.

Ja, ik wil ook aan de slag met Azure!

Dan is deze training de perfecte start! Na inschrijving ontvang je een bevestigingsmail met alle praktische informatie. We zien je aanmelding graag tegemoet!

Wat moet ik nog meer weten?

 • Het (eenmalig) afleggen van het AZ-900 examen is bij de prijs van de training inbegrepen. Heb je dat met goed gevolg afgelegd, ontvang je het Microsoft certificaat (Microsoft Certified: Azure Fundamentals)
 • Ook zijn alle studiematerialen en een lekkere lunch inbegrepen!
 • Reis- en verblijfkosten zijn voor eigen rekening (dus niet inbegrepen).
 • De training wordt in het Engels gegeven. Bij in-company trainingen kunnen we deze trainingen, indien gewenst, in het Nederlands verzorgen.
 • Geen tijd voor twee volle dagen training? Dan kunnen we jouw organisatie ook de in-company Azure Fundamentals training (AZ-900T01) aanbieden. Deze training duurt maar één dag (want zonder het "hands-on"/best practices gedeelte), maar geeft je eveneens alle Azure basiskennis die je nodig hebt voor het AZ-900 examen!
contact-us

Contact opnemen

Ons team staat voor je klaar

Stuur ons een bericht! →

Of bel +31 (0)20 760 9844