Xebia Academy is also available in EnglishSwitch to English
Close
online-training
Update corona maatregelen: wij organiseren weer fysieke trainingen!
Bekijk hier ons trainingsaanbod
Close

Specification by Example by Gojko Adzic

Van User Stories naar Acceptance Tests met SBE goeroe, Gojko Adzic. Leer in deze 2-daagse SBE training software ontwikkelen op basis van gezamenlijk gedefinieerde eisen en praktische cases. De virtuele versie van deze training is opgesplitst in 5 dagen van 2,5 uur.

Specification by Example: van User Stories tot Acceptance Tests

Specificatie by Example (SBE) is een manier om met elkaar requirements en tests te baseren op realistische voorbeelden in plaats van abstracte uitspraken. De hoeksteen van iedere succesvolle teststrategie met Agile/Lean, zoals Scrum, Extreme Programming en Kanban. Deze workshop leert je SBE toepassen om de kloof tussen stakeholders en implementatieteams te overbruggen, vanaf het begin kwaliteit in te bouwen, en systemen te ontwerpen, ontwikkelen en leveren die passen bij de vraag van de klant.

Deze training is perfect voor

De training, ook wel workshop genoemd, is perfect voor member van het Delivery Team: Programmeurs, Testers, Business Analisten en Product Owners, die met bijvoorbeeld Scrum of Kanban werken. Ervaring met het leveren van software op deze "iteratieve" manier is nuttig, maar niet vereist.

Zeer efficiënte en praktische cursus. Geen dogma's of filosofische uitspraken. Gebaseerd op praktijkvoorbeelden met leerzame praktijkoefeningen. - Sergei Sergejev, Skype

Wat leer je tijdens deze 2-daagse SBE workshop?

Gojko Adzic baseerde deze training op zijn boeken: "Specification by Example' en 'Bridging the Communication Gap'. Door middel van oefeningen en discussies leer je met SBE één enkele bron van waarheid creëren voor testen en ontwikkelen. Je leert 'functional gaps' en inconsistentie voorkomen en zelf een SBE workshop organiseren. We bespreken best practices voor het ontwerpen van SBE en acceptatie tests voor Agile teams. Je creëert een levend documentatiesysteem om verandering te vereenvoudigen en processen te verbeteren. Tot slot bekijken we hoe andere teams, groot en klein, SBE toepassen.

Programma

Dag 1:

 • Faciliteer SBE workshops
 • Krijg op tijd de juiste 'examples'
 • Vermijd de meest voorkomende fouten in de refinement van de product backlog
 • Waarom/wanneer je SBE gebruikt en wanneer niet?
 • Wat doen teams die uitblinken in SBE anders?

Dag 2:

 • Wat zijn de meest populaire tools en wat onderscheidt ze van andere?
 • Wat maakt een specificatie/test geschikt voor een bepaalde context?
 • Leer oude specificaties / tests opruimen
 • Hoe past SBE binnen bijvoorbeeld Scrum of Kanban? 
 • Hoe kun jij het proces in jouw bedrijf veranderen? 

Jouw Trainer: Gojko Adzic

Gojko Adzic is een echte Software Delivery goeroe die gespecialiseerd is in Agile en Lean, Impact Mapping, Agile testing, SBE en BDD. Gojko is de winnaar van, onder andere, de Europese Software Testing Outstanding Achievement Award 2016. Hij heeft meerdere boeken op zijn naam staan en spreekt graag op conferenties over software development.

Als docent is Gojko één van de weinigen die de kracht van het onderwijs begrijpt. Het komt maar zelden voor dat iemand die zoveel kennis heeft van een oplossing, ook luistert naar en de problemen begrijpt van iemand die nog lerende is. Het is soms lastig om je in andermans schoenen te verplaatsen, maar Gojko doet dit opmerkelijk goed. - Gunnar Ahlberg, Avega Groep

Specification by Example Certificering

Deze workshop is op Foundation level en wordt niet afgesloten met een examen en/of certificering. 

Quality & Test Automation Learning Journey

Bij Xebia bieden we verschillende Foundation trainingen aan die jou kennis laten maken met diverse aspecten van Quality & Test Automation. Deze SBE workshop is er daar één van. Wil je meer weten over Quality & Test Automation op Professional level? Ons Training Canvas biedt je twee opties om je te verdiepen in Test Driven Development.

Ja, ik wil beter samenwerken met SBE

Na registratie ontvang je een bevestigingsmail met praktische informatie. Een week voor de training vragen we je naar dieetwensen. Indien voorbereiding gewenst is, krijg je op dit moment ook de literatuur via de mail. Tot dan!

Wat moet ik nog meer weten?

 • Studiemateriaal en een lekkere lunch zijn bij de prijs inbegrepen
 • Reis- en verblijfkosten zijn niet inbegrepen
 • Deze training wordt in het Engels gegeven
 • Sinds 2007 hebben meer dan 9000 mensen over de hele wereld genoten van Gojko's workshop
Contact opnemen
contact-us

Ons team staat voor je klaar

Stuur ons een bericht!

Of bel +31 (0)20 760 9844