Xebia Academy is also available in EnglishSwitch to English
Close

Data Engineering training: Apache Airflow

Wil jij workflows ontwikkelen met Apache Airflow? Deze 1-daagse GoDataDriven training leert je de internals, terminologie en best practices van het schrijven van DAGs. Ook doe je hands-on ervaring op met het schrijven en onderhouden van data pipelines. Na het succesvol afleggen van het examen aan het einde van de training, ontvang je een Astronomer Airflow certificaat!

Ontwikkel workflows met Apache Airflow!

Heb je ooit 's nachts een cron job ingepland, een paar weken later schrijf je een andere job, die gebruik maakt van de input van de eerste job. Dan kom je erachter dat er gegevens missen. Apache Airflow elimineert dat probleem. Leer data pipelines creëren, plannen en monitoren met Apache Airflow.

"Het was een handige cursus met veel concrete voorbeelden en inzichten die we direct in de praktijk konden brengen. De trainer was heel goed in het beantwoorden van ad-hoc vragen, wat een mooie aanvulling op de stof opleverde. We vonden het vooral heel prettig dat we onze nieuwe kennis meteen konden toepassen op onze situatie." -Technische Leader & Software Architect, bol.com

Deze training is perfect voor

De Apache Airflow training is perfect voor Data Scientists en Data Engineers die workflows in productie willen nemen. Als je best practices wilt leren voor data pipelines en Airflow, dan is deze training je beste optie. Om het meeste uit de dag te halen, heb je minstens één jaar ervaring met Python en Data Engineering. Je weet hoe je moet communiceren met databases en begrijpt verschillende bestandsformaten, zoals Parket en JSON.

Wat leer je tijdens de Apache Airflow training?

Je leert de terminologie en best practices van het schrijven van Directed Acyclic Graphs (DAGs) in Apache Airflow en doet ervaring op met het schrijven en onderhouden van data pipelines. Na de training creëer je probleemloos workflows.

Programma

Het programma is een mix van theorie en praktijk en behandelt:

 • De essentiële onderdelen van Apache Airflow
 • Het runnen en beheren van workflows
 • Het creëren van dynamische workflows met Jinja templating
 • Werken met XComs

Je leert:

 • De User Interface van Apache Airflow
 • Hoe je DAG's maakt en controleert
 • De basisprincipes van het gebruik van de meest 'critical operators'
 • Dynamische workflows met vertakkingen creëren
 • Communiceren met externe systemen, met behulp van 'hooks' en 'connections'
 • Workflows activeren met sensoren

Apache Airflow Certificering

Na deze training kan je het Astronomer Certificaat voor de Apache Airflow Fundamentals krijgen. Dit toont jouw kennis van de belangrijkste concepten van Apache Airflow aan en jouw vermogen om verstandige architectuurbeslissingen te nemen, toegepaste use-cases te begrijpen en datapijplijnen te ontwerpen. Als je slaagt voor het examen, ontvangt je een officieel certificaat dat je kunt laten zien aan jouw organisatie en collega's. Hier kan je meer informatie vinden over deze certificering.

Data Engineering Trainers

Deze Data Engineering training wordt verzorgd door onze trainingspartner GoDataDriven. GoDataDriven experts zijn in hun vakgebied altijd op zoek naar innovatieve manieren om het maximale uit data te halen. Jouw trainer is een data goeroe die zijn of haar ervaring graag deelt om jou te leren werken met de nieuwste tools.

Data Engineering Learning Journey

Naast de Certified Apache Airflow training, biedt Xebia Academy in samenwerking met GoDataDriven nog veel meer mogelijkheden om je als Data Engineer verder te ontwikkelen. Kijk hier voor een overzicht van deze trainingen.

Ja, ik wil meer leren over Apache Airflow!

Na registratie ontvang je een bevestigingsmail met praktische informatie. Een week voor de training vragen we je naar dieetwensen. Indien voorbereiding gewenst is, krijg je op dit moment ook de literatuur via de mail. Tot dan!

Wat moet ik nog meer weten?

 • Voor deze training is een laptop nodig. De hands-on labs worden uitgevoerd in Google Cloud Composer. Een Integrated Development Environment (IDE), zoals PyCharm, is nuttig voor de hands-on labs.
 • Deze training wordt gegeven door onze partner GoDataDriven.
 • Certificering en studiemateriaal zijn bij de prijs inbegrepen.
 • Reis- en verblijfkosten zijn niet inbegrepen.

contact-us

Contact opnemen

Ons team staat voor je klaar

Stuur ons een bericht! →

Of bel +31 (0)20 760 9844