Xebia Academy is also available in EnglishSwitch to English
Close

Behavior Driven Development / Specification by Example training

Ontwikkel betere software. Leer in deze 1-daagse BDD & SBE training software ontwikkelen op basis van gezamenlijk gedefinieerde eisen en praktische cases.

Werk beter samen!

Wil je beter samenwerken? Heldere requirements? Wederzijds begrip in alle fasen van het software development proces? Behavior Driven Development gaat je helpen. De refining van stories kan een uitdaging vormen. Vaak creëren teams mini-handovers in hun sprints waarbij refining, developing en testing afzonderlijke activiteiten zijn die door afzonderlijke individuen worden uitgevoerd. Deze training helpt jullie beter samenwerken.

What is Behavior Driven Development and Specification by Example?

Behaviour Driven Development (BDD) en Specification by Example (SBE) zijn overlappende termen voor software development op op basis van voorwaarden die van tevoren gezamenlijk zijn opgesteld; bijvoorbeeld de wensen en eisen van de user. SBE zorgt voor realistische doelstellingen en tests die echt iets toevoegen aan de waarde van jullie product.

Deze BDD training is perfect voor

Deze Behavior Driven Development / Specification by Example is perfect voor Developers, Agile Testers, Business Analysts, Product Owners en/of Scrum Masters. Het is belangrijk dat je bekend bent met Agile en Scrum. Heb je nog weinig kennis van of ervaring met Agile en Scrum? Neem dan eerst contact met ons op, zodat we je tips kunnen geven om goed voorbereid aan de training te beginnen. We raden je ook aan om deze training als team te volgen. BDD en SBE zijn tenslotte team efforts.

Wat leer je tijdens deze BDD/SBE training? 

Tijdens deze training leer je de principes van Specification by Example en Behavior Driven Development en hoe je deze in de praktijk brengt. Na deze 1-daagse training werk je beter samen aan de ontwikkeling van nieuwe software. We delen onderstaande kennis met jou en leren je nieuwe skills!

Workshops

Je leert:

 • Waarom het belangrijk is om bij Specification workshops nauw samen te werken
 • Hoe je deze workshops opzet en faciliteert
 • Deelnemen aan en begeleiden van Refinement sessies

User Stories

Je leert:

 • Hoe je stories segmenteert om optimale business value te leveren en sprints af te maken
 • User Stories op te delen in losse realistische voorbeelden
 • Voorbeelden gebruiken voor een levende documentatie en geautomatiseerd testen

Refinement & skills

Je leert:

 • Refinement op basis van Specification by Example / BDD
 • Met voorbeelden de mogelijkheden van product verbeteren
 • Onderhoud en behoud door levende documentatie
 • Hoe 'Example Mapping' werkt

Beter communiceren

Je leert:

 • Een nieuwe manier van acceptatietesten schrijven en communiceren
 • Voorwaarden schrijven in een duidelijke, ondubbelzinnige taal die iedereen begrijpt
 • Beter met stakeholders communiceren, van refining tot acceptatie

Quality & Test Automation Trainers

Onze trainers zijn Agile en Software specialisten. Zij zijn goeroes in hun vakgebied met een indrukwekkende hoeveelheid praktijkervaring. Deze ervaring maakt iedere training uniek. Eén ding hebben alle trainingen gemeen: je doet inspiratie en ervaring op om nog beter samen te werken en betere producten op te leveren!

Quality & Test Automation Learning Journey

Bij Xebia bieden we verschillende Foundation level opleidingen die je kennis laten maken met allerlei aspecten van Quality & Test Automation. De BDD/SBE training is daar één van. Wil je meer weten over Quality & Test Automation op Professional level? Dan kan je je verdiepen in Test Driven Development!

Ja, ik wil beter samenwerken met BDD/SBE

Na registratie ontvang je een bevestigingsmail met praktische informatie. Een week voor de training vragen we je naar dieetwensen. Indien voorbereiding gewenst is, krijg je op dit moment ook de literatuur via de mail. Tot dan!

Wat moet ik nog meer weten?

 • Studiemateriaal en een lekkere lunch zijn bij de prijs inbegrepen
 • Reis- en verblijfkosten zijn niet inbegrepen
 • Deze training wordt in het Engels of Nederlands gegeven
contact-us

Contact opnemen

Ons team staat voor je klaar

Stuur ons een bericht! →

Of bel +31 (0)20 760 9844