Xebia Academy is also available in EnglishSwitch to English
Close
Agile Leadership & Scaling

Certified SAFe 5 Scrum Master (SSM)

Wat betekent het voor jouw rol als Scrum Master om in een SAFe omgeving te werken? Ontdek in 2 dagen hoe je als Scrum Master in de context van SAFe werkt. Je leert o.a. een Program Increment (PI), de primaire enabler van afstemming op alle niveaus in een SAFe organisatie, plannen en uitvoeren. Inclusief Scaled Agile Academy SAFe 5 SM certificaat.

Ontdek Scrum in een SAFe context!

Je bent Scrum Master en weet hoe je optimaal samenwerkt met jouw team. Wat is er anders aan de rol van Scrum Master binnen een SAFe omgeving? Wanneer jouw organisatie besluit SAFe te implementeren, verandert jouw rol. Misschien werkten jullie nog niet Agile, en komt nu SAFe ineens om de hoek kijken! Deze 2-daagse training neemt je mee op een reis door SAFe die specifiek is afgestemd op jouw behoeften als Scrum Master.

Deze training is perfect voor

De SSM is perfect voor Scrum Masters die in een SAFe omgeving (gaan) werken. Voor Team Leads en SAFe Release Train Engineers is deze training ook zeer waardevol. Om het maximale uit deze training te halen is het belangrijk dat je weet wat Agile, Scrum, Kanban en eXtreme Programming (XP) zijn en heb je ervaring met software en/of hardware development processen. Sta je nog aan het begin van je Agile reis? Dan heb je wellicht meer aan de Agile Foundation of onze Scrum Master trainingen.

Wat leer je tijdens de SAFe 5 Scrum Master (SSM)?

Tijdens deze training ontdek je hoe je high performing Agile teams bouwt m.b.v. servant leadership en coaching technieken. Je leert Scrum events en de effectieve executie van iteraties faciliteren binnen een SAFe omgeving. We verkennen hoe je Program Increments uitvoert en een DevOps implementatie ondersteunt. Na deze twee dagen weet jij precies hoe je samen met jouw team op grote schaal maximale waarde levert, bijvoorbeeld met behulp van een Agile Release Train (ART).

Programma

 • Scrum & SAFe: we verkennen Scrum in een SAFe omgeving.
 • Scrum Master: de kenmerken van de Scrum Master rol.
 • Program Increment (PI) planning: hands-on ervaring met PI planning.
 • Increments: hoe voer je iteraties het beste uit?
 • Program Increment (PI) afronden: wat is er nodig om een PI succesvol af te sluiten?
 • Agile Team: welke technieken gebruik je om jouw team te coachen?

SAFe Trainers

Onze trainers zijn SAFe gecertificeerde experts. Het zijn goeroes op het gebied van Agile en Scaling met ontzettend veel praktijkervaring. Deze ervaringen delen ze graag met jou als aanvulling op de vastgestelde SAFe leerdoelen.

SAFe for Scrum Master Certificering

Deze SAFe training wordt afgesloten met een examen, deze is inbegrepen in de prijs van de training. Let op: om deel te mogen nemen aan het examen is aanwezigheid op beide trainingsdagen verplicht. Het examen leg je online af binnen 30 dagen na de laatste trainingsdag. Als je slaagt (>73% van de 45 multiple choice vragen goed), ontvang je jouw SAFe 5 SM certificaat van Scaled Agile Academy, inclusief:

 • een 1-jarig SAFe Community Platform lidmaatschap.
 • exclusief toegang tot online leerbronnen van de Scaled Agile Academy.
 • een certificaat van deelname, incl. digital badge.

SAFe Learning Journey

Naast deze training voor Scrum Masters, biedt Xebia Academy vier andere SAFe trainingen die aansluiten op diverse behoeftes. Wil je meer weten over de verschillende manieren waarop je Agile kunt schalen? Dan is onze Agile Scaling Frameworks Overview perfect voor jou. Ben jij de persoon die de SAFe transformatie leidt? Dan bieden we speciaal voor jou de Certified Leading SAFe training op Professional level. Gaan jullie met SAFe werken en wil je jouw team zo snel mogelijk up to speed hebben? Dan raden we je aan hen de Certified SAFe for Teams training te laten volgen, speciaal voor complete teams.

Ja, ik wil mijn SAFe 5 SM certificaat behalen

Na registratie voor deze SAFe training ontvang je een bevestigingsmail met praktische informatie. Een week voor de training vragen we je naar dieetwensen. Indien voorbereiding gewenst is, krijg je op dit moment ook de literatuur via de mail. Tot dan!

Wat moet ik nog meer weten?

 • Het examen en certificaat zijn bij de training inbegrepen.
 • Het studiemateriaal en een lekkere lunch ook.
 • Reis- en verblijfkosten zijn niet bij de prijs inbegrepen.
Contact opnemen
contact-us

Ons team staat voor je klaar

Stuur ons een bericht!

Of bel +31 (0)35 538 1921