Over ons

Maak kennis met wie we zijn en waar we voor staan.

Wij zijn Xebia Academy

Xebia, opgericht in 2001, was de eerste Nederlandse organisatie die de Agile manier van werken omarmde en in zee ging met goeroes als Jeff Sutherland. Sindsdien zijn we uitgegroeid tot een organisatie met meer dan 5.500 professionals in 24 kantoren op vier continenten.

Onze 20+ jaar ervaring heeft ons een wereldwijd netwerk aan gepassioneerde trainers en consultants opgeleverd. Dag in, dag uit leveren zij baanbrekende training, coaching en consulting aan bedrijven die op het punt staan te transformeren.

Ons uitgebreide trainingsportfolio weerspiegelt de expertise die we in onze organisatie hebben. Je kunt training volgen in Agile, Cloud, Data en AI, DevOps, Leiderschap, Low Code, Microsoft, Productmanagement, Scrum, Security en Software Development.

Of je nu gaat voor jouw persoonlijke ontwikkeling, je team nieuwe vaardigheden wilt leren of jouw hele team wilt opleiden, wij zijn er om de benodigde skills te trainen. Op maat gemaakt, interactief en met plezier. Zo zorgen we voor een bijzondere leerervaring die je niet snel zal vergeten!

Awards en certificeringen

alt text - logo google

Waarom zou je jouw
personeel moeten trainen?

Met nieuwe technologieën die zich razendsnel ontwikkelen en een uitdagende banenmarkt is het vinden en behouden van de juiste mensen een lastige taak. Maar, er is eerder een tekort is aan vaardigheden dan aan mensen. Daarom zal 50% van alle werknemers zich de komende vijf jaar moeten bijscholen, waarschuwde het World Economic Forum ons al.

Je werknemers opleiden is de beste oplossing om die vaardigheidskloof te overbruggen. We weten dat training jou en jouw werknemers geestelijk stimuleert en een gevoel van saamhorigheid geeft. De gedachte dat hun werkgever in hun toekomst investeert, zorgt er bovendien voor dat men zich meer verbonden voelt met jouw organisatie.

Op dezelfde manier voelen talenten zich aangetrokken tot organisaties die bereid zijn in hun persoonlijke ontwikkeling te investeren. En als dat nog niet overtuigend genoeg is dan is het feit dat training van jouw mensen tussen de 72% en 90% goedkoper is dan het aannemen van nieuw talent misschien nóg bepalender.

Voordelen van het bijscholen van uw organisatie

Verhoog de efficiëntie en productiviteit van de teams.

Behoud werknemers makkelijker voor jouw organisatie.

Vergroot de betrokkenheid en tevredenheid van werknemers.

Trek nieuw talent makkelijker aan.

“De helft van alle werknemers zal zich de komende vijf jaar moeten bijscholen.”

Wereld Economisch Forum (WEF),
Verslag over de toekomst van banen 2020

Waarom zou je
voor ons kiezen?

Waarom zou je met zoveel geweldige leermogelijkheden in hemelsnaam voor ons kiezen? Dit is waarom we denken dat we vrienden voor het leven zullen zijn.

01

Experts uit de praktijk

We doen wat we zeggen. Wij brengen echte kennis uit de loopgraven. Onze trainers combineren praktische ervaring met geweldige onderwijstechnieken – opgebouwd door jaren te werken met de beste bedrijven over de hele wereld. Bovendien maken onze trainers deel uit van enkele van de meest prestigieuze certificeringsinstanties.

02

Vandaag leren, morgen toepassen

Ons uitgebreide curriculum is beproefd tijdens meer dan twintig jaar klassikale training en is ontwikkeld met het oog op toepasbaarheid. Wat je vandaag leert, kun je morgen in je werk toepassen. We leren je niet alleen de theorie; we bieden praktische, dynamische trainingen. Zo ervaar je echt zelf wat je leert en beleef je er nog plezier aan ook.

03

Professionele kennisdelers

Kennis delen zit in ons DNA. Omdat dit een van onze kernwaarden is, delen we al sinds dag één onze ervaringen. Onze trainers geven graag les aan anderen en zijn zelf ook altijd op zoek om iets nieuws te leren. Het zijn bovendien gepassioneerde keynote sprekers, communitybouwers en ontwikkelaars van trainingsprogramma’s.

04

One-stop-shop

Wij bieden de diepgang van een gespecialiseerd bedrijf en de breedte van een wereldwijde speler. Van Agile, Scrum en Product Management tot Cloud, Low Code, Software Engineering, Tech Leadership en alles daartussenin: wij bieden holistische leerprogramma’s om jouw digitale transformatie naar een hoger niveau te tillen. En dat doen we al meer dan twintig jaar.

Feiten en cijfers

Onze consultants en trainers delen hun kennis over leiderschap met anderen.

9.5

Klantscore

622

Trainers

1,3mn+

Studenten

23K

Uren training

Onze missie

Ons doel is een autoriteit te zijn. Een autoriteit als bedrijf. Een autoriteit in elk van onze servicegebieden. En een autoriteit als individuele professional.

Deze missie werd in 2004 gedefinieerd en heeft Xebia sindsdien geleid tot het bedrijf dat het nu is: een boetiek IT-consultancy meer dan 5.500 medewerkers wereldwijd.

Wanneer je samenwerkt met Xebia Academy, kun je diepgaande expertise verwachten op basis van een authentieke, waardengestuurde en kwaliteitsgedreven manier van werken die alles wat we doen inspireert. We noemen onszelf soms “Mainstream Frontrunners”. En dat begint allemaal met het aannemen van de juiste mensen.

De enige manier waarop we een transformatieleider blijven, is door onszelf voortdurend opnieuw uit te vinden en onze kennis over te dragen aan anderen. Daarom dwingen we onszelf om te blijven innoveren, gedreven door onze passie om altijd het verschil te maken.

Onze missie kan worden vertaald in vier concrete drijfveren:

Word de nr. 1 of 2 in elk van onze marktdomeinen

Voer werk altijd uit als minimaal een 9 op een schaal van 10.

‘Word een autoriteit’ is ons Big Hairy Audacious Goal.

Wees dé expert in een specifiek domein.

Anand Sahay

Global CEO – Xebia

Als Global CEO van Xebia wordt Anand gekenmerkt door passie, doelgerichtheid en vooruitgang in innovatieve transformaties. Hiermee wil hij een verandering bereiken in technologieën, industrieën en regio’s.

Anand wil mensen supporten en getalenteerde werknemers in staat stellen nieuwe grenzen te verkennen met technologie, waarmee wij een betere en meer inclusieve toekomst kunnen opbouwen.

Onze learning journeys zijn ontworpen om de perfecte balans te vinden tussen universitaire theorie en de intensiteit van een bootcamp. Deze elementen combineren we in een trainingsvorm die past bij ieders favoriete leerstijl. We leren je genoeg theorie om te weten wanneer je met vuur speelt, maar richten ons ook op praktische toepasbaarheid op jouw werk.

Partners

Xebia Academy voor iedereen

Teams en organisaties

Verbreed de digitale horizon van jouw personeel met onze bedrijfsbrede opleidingsprogramma’s.

Individuen

Volg een professionele training die jouw carrière vooruit helpt. Gecertificeerd en ongecertificeerd.

Oplossingen op maat

Zet een op maat gemaakt leerprogramma op om ervoor te zorgen dat jouw werknemers de juiste training op het juiste moment krijgen.

Onze wereldwijde
voetafdruk

We hebben 24 locaties wereldwijd.