Robbin Schuurman

Product Management
Scrum

Robbin Schuurman werkt als product leader, trainer en consultant. Hij leidt de Professional Product Management Academy binnen Xebia Academy. Door middel van coaching, training en consultancy helpt hij Product Owners, Product Managers en Product Leaders om het vak van Product Management onder de knie te krijgen. Robbin stelt organisaties in staat om hun impact op klanten te verbeteren, de flexibiliteit van de organisatie te vergroten en hun time-to-learn te versnellen. Hij heeft ook uitgebreide ervaring in het leiden van digitale, Agile en producttransformaties.

Robbin is een Professional Scrum Trainer (PST) bij Scrum.org, de officiële trainings- en certificeringsinstantie voor het Scrum framework. Hij is medebedenker en course steward van de Scrum.org Professional Scrum Product Owner – Advanced training. Robbin geeft verschillende door Scrum.org gecertificeerde cursussen, waaronder de Professional Scrum Product Owner cursussen, Professional Scrum Master cursussen en Professional Agile Leadership cursus.

Hij werkt graag samen aan de splitsing tussen business en IT. Zijn passie ligt in het ondersteunen van bedrijven bij het snel creëren en leveren van klantwaarde. Volgens Robbin is Agile “een geweldige manier om dit doel te bereiken. Ik richt me op het trainen en coachen van Product Owners naar Product Leaders. Ik vind het geweldig om organisaties te helpen hun Product Management capaciteiten te verbeteren om meer waarde te leveren voor klanten in een kortere tijd.”

Voordat hij zich specialiseerde in Product Leadership werkte Robbin als Agile Transformation Lead, Agile Coach, Scrum Master en Agile Manager bij verschillende bedrijven, zoals ANWB, KPN, Aegon, Aon en CRV.

In 2018 deelde Robbin zijn kennis door mee te schrijven aan zijn eerste boek: “50 Tinten Nee”. In 2023 publiceerde hij zijn tweede boek, “The Professional Scrum Series- Practical Product Management for Product Owners”, samen met Chris Lukassen.

Expertisegebieden:

  • Productleiderschap / Producteigendom / Productbeheer.
  • Professioneel Scrum Trainer (PSM, PSPO, Agile Leiderschap).
  • Agile transformaties leiden.
  • Management / Leiderschap Coaching & Consulting.
  • Entreprise Business Agility & Scaling (SAFe, Nexus, LeSS).
  • Agile project management, program management en change management.

Boeken van Robbin

Producteigenaar | Productmanager

50 Tinten Nee

Als je productprofessionals vraagt wat ze moeilijk vinden in hun werk, is een typisch antwoord: “Nee zeggen.” Maar hoe ga je om met je stakeholders? En hoe zeg je nee? Deze en andere vragen worden beantwoord in dit boek: ’50 Tinten Nee’.

Leer van de vele praktische voorbeelden en inzichten die de auteurs, Robbin Schuurman en Willem Vermaak, hebben geput uit hun ervaring als productmanagers, professionele trainers en consultants. Krijg waardevolle tips en hulpmiddelen om actie te ondernemen op het gebied van stakeholdermanagement. Zelfs als je geen productprofessional bent, is dit boek een absolute aanrader!

Producteigenaar | Productmanager

Practical Product Management for Product Owners

Auteurs Chris Lukassen en Robbin Schuurman introduceren krachtige hulpmiddelen, ideeën en vaardigheden voor het leveren van superieure producten en diensten, en voor het vermijden van valkuilen die je ervan weerhouden te zien wat klanten echt nodig hebben en willen. Dit boek is een deskundige gids voor de gedragingen, standpunten en werkwijzen van agile productontwikkeling van wereldklasse en weerspiegelt de diepgaande ervaring van wereldberoemde experts.

Leer aan de hand van een op Scrum gebaseerde casestudy, waarbij gebruik wordt gemaakt van concepten die de auteurs hebben ontwikkeld voor hun baanbrekende Scrum.org Professional Scrum Product Owner-Advanced (PSPO-A) training. Deze aanpak heeft al duizenden producteigenaren geholpen uit te blinken.

Producteigenaar | Productmanager

De 50 FAQs of a Product Owner

Tijdens de vele Product Management cursussen die we geven, hebben we meer dan 250 vragen verzameld over de Product Owner en Product Manager rol. Daaruit hebben we de 50 meest gestelde vragen (FAQ’s) geselecteerd en gebundeld in dit handige, maar zeer waardevolle, uitgebreide e-bookje.

Om alle vragen in dit FAQ e-book te beantwoorden, hebben we gebruik gemaakt van onze meer dan 20 jaar ervaring in Agile werken en het onderwijzen van Product Management van wereldklasse over de hele wereld. Maak optimaal gebruik van deze kennis en pas het toe in je dagelijkse activiteiten.


Aankomende trainingen

Professional Scrum Master 2 (PSM 2)

Maximaliseer je impact met onze Professional Scrum Master 2 (PSM 2) training.

Sander Dur

Scrum Master
Scrum.org
2 days
In Person

Next:

17 – 18 jun, 2024

From:

€1570

Bekijk training
Obeya Host Training

Ontgrendel de kracht van Obeya facilitatie. Doe mee aan onze Obeya Host training en leid groepen met gemak naar impactvolle beslissingen.

Laurens Bonnema

Agile
Agile Leadership
Agile Leiderschap
Obeya
Product Management
Product Owner
Productleider
Scrum Meester
2 days
In Person

Next:

17 – 18 jun, 2024

From:

€1675

Bekijk training
Professional Scrum Product Owner – Advanced (PSPO-A) (PSPO 2)

Volg de training Professional Scrum Product Owner – Advanced om jouw PSPO 2-certificaat te behalen.

Willem Vermaak

Product Eigenaar
Product Management
Product Owner
Productbeheer
Scrum
Scrum.org
2 days
In Person

Next:

20 – 21 jun, 2024

From:

€1570

Bekijk training
Professional Scrum Master 1 (PSM 1)

Leer alle Scrum Master skills in de gecertificeerde Professional Scrum Master 1 (PSM 1) training.

Sander Dur

Scrum.org
2 days
In Person

Next:

24 – 25 jun, 2024

From:

€1570

Bekijk training
Professional Scrum Product Owner (PSPO I)

In de Professional Scrum Product Owner (PSPO 1) training leer je sterke Product Owner vaardigheden. Lees meer!

Jesse Houwing

Product Eigenaar
Product Management
Product Owner
Productbeheer
Scrum
Scrum.org
2 days
In Person

Next:

24 – 25 jun, 2024

From:

€1570

Bekijk training

Kun je de cursus die je zoekt niet vinden? Er is nog meer!

Trainer expertise

Disciplines

Agile

Leiderschap

Productbeheer

Scrum

Certificeringen