Xebia Academy is also available in EnglishSwitch to English
Close

Scrum Master training: A-CSM + certificaat

Vergroot je kennis, vergroot je impact. Leer in twee dagen nieuwe tools en technieken om nog meer impact te maken op de organisatie en het Scrum Team nog beter te laten presteren. Inclusief Scrum Alliance CSM certificaat.

Word Advanced Certified Scrum Master!

Bij Xebia Academy geloven we in jezelf voortdurend blijven uitdagen. Blijven leren is blijvend impact maken. De Advanced Certified Scrum Master training focust minder op de theorie en meer op jouw ervaring als Scrum Master. Wat gaat er goed en waar is ruimte voor groei? Deze training bouwt voort op jouw bestaande kennis en verrijkt jouw skills met geavanceerde Agile inzichten.

"De training was compleet, zowel de nieuwe leiderschapsinzichten als de coaching technieken gaan mij helpen." - Quality Assurance Engineering Officer 

A-CSM is perfect voor

De A-CSM training is perfect voor Certified Scrum Masters op zoek naar verdieping en reflectie. Deze training is op Expert level. Dat betekent dat er vereisten zijn voor deelname: jij hebt de CSM training afgerond, een geldig CSM certificaat op moment van deelname en minimaal een jaar werkervaring gelogd (in de afgelopen vijf jaar) in de Scrum Alliance portal.

Deze vereisten stellen we om er zeker van te zijn dat inhoud van de training aansluit op de behoeften die jij op dit moment hebt. Om jou de beste ervaring te bieden, vinden we het ook belangrijk dat het kennisniveau van de deelnemers overeen komt. Wil je graag deelnemen, maar mis je een CSM certificaat? Geen zorgen, Xebia Academy biedt deze training aan. Kijk hier voor meer informatie.

Wat leer je tijdens de Advanced Certified Scrum Master (A-CSM) training?

We starten met een deep-dive in jouw rol als Scrum Master. Hoe werk je effectiever samen met alle leden van het Scrum Team? En, hoe kun je de dialoog tussen Product Owner, teamleden, klanten, stakeholders en leidinggevenden faciliteren? We bouwen voort op jouw huidige kennis en verkennen nieuwe manieren om jezelf te positioneren binnen de organisatie. We focussen op het verwijderen van obstakels, omgaan met weerstand, het vergroten van betrokkenheid en hoe jij kan bijdragen aan de adoptie van Agile door alle lagen van de organisatie. We bespreken Backlog refinement, Mapping en Scaling technieken. Ook oefenen we met feedback geven en actief luisteren.

Programma

 • Scrum Master kerncompetenties: leer optimale communicatie faciliteren en jouw team coachen
 • Scrum Master & Developers: we kijken kritisch naar self-managing teams en teamdynamiek
 • Scrum Master & Product Owner: hoe coach je de Product Owner en zorg je voor de beste Product Backlog?
 • Scrum Master & de organisatie: hoe ga je om met impediments en wat betekent Scaling?
 • Persoonlijke ontwikkeling: hoe ga je om met conflicten en hoe word je een nog betere true leader?

A-CSM Trainers

Onze trainers zijn door Scrum Alliance gecertificeerde experts. Het zijn goeroes in hun vakgebied. Goeroes met veel Scrum en Agile ervaring. Deze ervaring delen ze graag om de Scrum Alliance leerdoelen tijdens de training tot leven te brengen.

A-CSM Certificering

De Advanced Certified Scrum Master training wordt niet afgesloten met een examen. Na deelname vraag jij je A-CSM certificaat aan bij Scrum Alliance. Let op, aanwezigheid op alle trainingsdagen is hiervoor vereist. In het kort:

 • Je ontvangt een Scrum Alliance Advanced Certified Scrum Master certificaat
 • Je certificaat en Scrum Alliance membership zijn 2 jaar actief, verleng ze daarna zelf
 • Je wordt opgenomen in de wereldwijde Advanced Certified Scrum Master database

Scrum Alliance

Certified Scrum Master Learning Journey

De Learning Journey van een Certified Scrum Master begint met nieuwsgierig zijn naar Scrum. We bieden je de basics in onze Scrum Foundation training. Heb je al een idee wat Scrum inhoudt, dan kan je ook direct starten met de CSM training op Professional level. Met een geldig CSM certificaat en een jaar ervaring kan je deelnemen aan deze Advanced Certified Scrum Master (A-CSM) training. Heb je de ambitie om trainer te worden, of ga je voor meer certificeringen? Scrum Alliance biedt extra certificaten voor Scrum fanaten.

Ja, ik wil Advanced Certified Scrum Master worden

Na registratie ontvang je een bevestigingsmail met praktische informatie. Een week voor de training vragen we je naar dieetwensen. Indien voorbereiding gewenst is, krijg je op dit moment ook de literatuur via de mail. Tot dan!

Wat moet ik nog meer weten?

 • Het Scrum Alliance A-CSM certificaat is bij de prijs van de training inbegrepen
 • Studiemateriaal en een lekkere lunch ook
 • Reis- en verblijfkosten zijn niet inbegrepen
 • De A-CSM training wordt in het Engels gegeven

contact-us

Contact opnemen

Ons team staat voor je klaar

Stuur ons een bericht! →

Of bel +31 (0)20 760 9844