Professional Product Management (PPM)
Upskill Programma

Ons in-house ontwikkelde Professional Product Management™ (PPM) programma is de empowerment van jouw productorganisatie. Bouw de juiste oplossingen door uitmuntend productleiderschap.

Training op maat voor jouw organisatie?

Roy helpt je graag verder met op maat gemaakte trainingsoplossingen voor jouw teams of onderneming.

Voor product beginners tot product leiders

01

Met PPM beginnen al jouw productmedewerkers aan hun eigen leertraject, ongeacht welke skills ze al bezitten of hoeveel ervaring ze hebben.

Een holistisch, skill-based trainingsframework

02

Het PPM-framework bestaat uit zes kerngebieden, die elk verschillende competenties en skills bevatten die op meerdere niveaus beoordeeld en behaald kunnen worden.

Van begin tot eind aangepast aan jouw wensen

03

Met de PPM Competentie Assessment krijg je een duidelijk overzicht van de huidige skills in jouw team(s) en de skills gap die overbrugd moet worden. Volledig op maat gemaakt aan jouw voorkeuren.

Samen Product Management verbeteren

Productmanagement is een complex, maar waanzinnig beroep. Product Managers hebben een breed scala aan skills, kennis, en competenties nodig.  

Maar om een expert te worden, is meer nodig dan een enkele training. Het is een persoonlijke reis die uitgebreide kennis en praktische ervaring vereist. Op basis van tientallen jaren ervaring in het leiden en transformeren van organisaties, hebben we het Professional Product Management™ (PPM)  Competency Framework ontworpen. Dit omvat alle capaciteiten die Product Owners, Product Managers, en Product Leaders nodig hebben.  

We weten hoe skills moeten worden ontwikkeld om je voor te bereiden op toekomstige, next level functies in product management. Onze learning journeys leiden je door ons trainingscurriculum en de modules die het PPM Framework vormen.

Het framework bestaat uit zes kerngebieden, die elk verschillende competenties en skills bevatten die op meerdere niveaus behaald kunnen worden. Het programma wordt met jou afgestemd op de specifieke behoeften van jouw organisatie.  

Onze assessments geven je de juiste inzichten over waar je team nu staat. Daarna zal onze beoordeling de learning journey van jouw team vormen, waarbij we meten hoe het programma het team vooruit helpt.  

Waarom zou je
jouw team(s) trainen?

Met nieuwe technologieën die zich razendsnel ontwikkelen en een uitdagende banenmarkt is het vinden en behouden van de juiste mensen een lastige taak.

Maar, er is eerder een tekort aan de juiste vaardigheden dan aan mensen. Daarom zal 50% van alle werknemers zich de komende vijf jaar moeten bijscholen, waarschuwde World Economic Forum ons.

Jouw werknemers trainen is dan ook de beste oplossing om die skills gap te overbruggen. Nieuwe skills leren, geeft werknemers de voldoening dat ze investeren in zichzelf en hun toekomst. Bovendien vergroot dat hun betrokkenheid bij jouw organisatie, omdat ze weten dat hun werkgever in hen investeert. Ze voelen dat ze er toe doen.

Op dezelfde manier trekken talenten sneller naar organisaties waar zij zich persoonlijk kunnen ontwikkelen. Bovendien is het opleiden van jouw mensen tussen de 72% en 90% goedkoper dan het zoeken naar en het aannemen van nieuw talent.

Voordelen van het bijscholen van uw organisatie

Verbeter jouw financiële resultaten met verbeterde vaardigheden.

Vergroot de betrokkenheid en tevredenheid van werknemers.

Behoud werknemers langer voor jouw organisatie.

Verhoog de efficiëntie en productiviteit van het team.

Trek nieuw talent aan door aantrekkelijke doorgroeimogelijkheden.

Bereid je beter voor op toekomstige veranderingen.

Vertrouwd door wereldwijde organisaties

Jouw learning journey samenstellen

PPM™ biedt je een brede waaier aan trainingsmodules: van ‘Stakeholder Management’ tot ‘Value Maximization’, en van ‘Envisioning & Storytelling’ tot ‘Product Strategy & Roadmaps’. Alle modules behandelen de competenties, kennis en skills om professionals succesvoller te maken. 

Elke trainingsmodule biedt een mix van leerstijlen, van zelfstudie tot klassikale training met trainer en van individuele oefeningen tot groepswerksessies. Deelnemers leren, passen toe, evalueren en creëren samen kennis en ervaring. Kennis die van belang is voor hun dagelijkse werk en die hen helpt een impact te hebben. Alle modules zijn praktisch en gericht op effectief en efficiënt zijn in je dagelijkse praktijk.

Jurriaan Bernson

Algemeen directeur Xebia Academy

Jurriaan zette de Product Management consulting unit op bij Xebia, waarna hij overstapte naar Xebia Academy om de business te laten groeien als een onafhankelijk label.

“We brengen product management naar een hoger level door kennis en ervaring over de hele wereld te delen. We houden ervan om samen met onze klanten geweldige producten te maken. Wij stellen jouw organisatie in staat om de juiste dingen te bouwen door productleiderschap te laten groeien in het hart van jouw bedrijf. Omdat we het er allemaal over eens zijn: het leven is gewoon te kort om saaie producten te maken die niemand wil.”

Trainingsformats

We bieden trainingen aan in elke gewenste format en bij elke gewenste partner. Of je nu de voorkeur geeft aan klassikaal leren, virtuele, klassikale training, blended learning, of e-learning, samen creëren we het beste trainingsprogramma op maat.

Klassikale Training

De klassikale training is gebaseerd op een mix van dynamische lessen en praktische opdrachten. We maken leren leuk door het gebruik van spellen en andere interactieve leermethodes.

Online Training

In de online, klassikale trainingen gebruiken onze trainers verschillende tools en scènes om een optimale ervaring te bieden, zodat je ook op afstand interactie tussen de deelnemers hebt.

On-Demand Training

Xebia Academy is een officiële reseller van on-demand trainingen van toonaangevende platforms, zoals Acloudguru, Pluralsight en Qwiklabs. Met korting krijg je toegang tot deze platforms.

Ontdek meer

Maak kennis met de trainers

Robbin Schuurman

Robbin Schuurman is a trainer (PST), Professional Product Management creator and product leader at Xebia Academy.

Willem Vermaak

Meet Willem Vermaak, a trainer and author at Xebia Academy. Willem is a Professional Scrum Trainer (PST) and teaches you all about Product Management.

Sjoerd Nijland

Sjoerd is the founder of Serious Scrum and Road to Mastery and a trainer at Xebia Academy.  

Vraag me alles!

Neem contact op met Roy Vulto, Business Developer van het Product Management Team. Hij zal je graag helpen!

Bel me terug