Xebia Academy is also available in EnglishSwitch to English
Close

Secure Development Life Cycle (SDLC) Foundation

Word een Security Champion!

Word een security held!

Wil je de veiligheid van jouw software verbeteren? Wil je minder lang wachten op die beveiligingstest en minder tijd besteden aan beveiligingsincidenten? Dan is deze training iets voor jou! Deze beveiligingstraining helpt je om een betere Software Development Life Cycle te creëren door je alle best-practices aan te leren die je nodig hebt. Of je nu al bezig bent met het integreren van beveiliging in je SDLC, of net aan de slag gaat: wij kunnen je naar het volgende niveau helpen. Na de training hebben we een evaluatie met je gepland om te zien hoe je in staat was om de geleerde vaardigheden in de training toe te passen zodat je nog effectiever kunt werken.

Deze training is perfect voor

Iedereen die de beveiliging binnen zijn team serieus neemt: of je nu een ontwikkelaar, SRE, ops-engineer, Scrum Master, security-engineer of penetratietester bent. Deze training kan jou en je team helpen om te groeien naar het volgende niveau. Als je een van de aangewezen beveiligingskampioenen bent binnen je bedrijf, kan deze training je helpen om je reikwijdte te verbreden en je vaardigheden te verdiepen. De enige voorwaarde is dat je een basiskennis hebt van je eigen huidige ontwikkeling- en releaseprocessen.

Wat leer je tijdens de training tot Security Champion? 

De training omvat de volledige Software Development Lifecycle: welke stappen moet je nemen om je software te beveiligen? Hoe kan je dat integreren in je processen? We beginnen met een overzicht van de verschillende frameworks en componenten waarop je je SDLC kunt baseren. Vervolgens nemen we een duik in elke fase van het proces: wat moet je doen om veilige software op een wendbare manier te maken? Wat zijn de best-practices om veilige software te maken?

Na deze training ben je in staat om:

  • Het softwareontwikkelingsproces af te stemmen op jouw behoeften
  • Veiligere software te schrijven zonder gecompliceerde overhead
  • Threat modelling op te pakken
  • Prioriteit te geven aan je beveiligingsactiviteiten
  • Een veiligheidsanalyse te doen van jouw software stack

Programma

  • Overzicht van de SDLC: activiteiten & componenten
  • Eisen en ontwerpfase
  • Van de implementatie tot de release
  • Operationele fase
  • Pipeline security

Certificering

Na afloop van deze training ontvang je een certificaat van deelname. Dit certificaat kan gebruikt worden om CPE-punten te claimen voor verschillende security certificeringen.

Learning Journey

 De Secure Development Life Cycle (SDLC) Foundation is een perfecte start van jouw security reis. Vanaf daar zijn er verschillende trainingen die je kunnen helpen om verder te groeien:

Om de effectiviteit van de training te verhogen, adviseert Xebia security stakeholders om de training "DevOps voor Security Officers" te volgen.

Contact opnemen
contact-us

Ons team staat voor je klaar

Stuur ons een bericht!

Of bel +31 (0)20 760 9844