Certified Information Systems Security Professional (CISSP®) Preparation Course

2 september, 2024Woerden, The Netherlands

10 days
In Person
Security

Tijdens deze CISSP® (Certified Information Systems Security Professional) voorbereidingstraining word je opgeleid tot een veelzijdige specialist op het gebied van informatiebeveiliging. Na afloop van de training zult u een gedegen kennis hebben van de 8 CISSP® domeinen, zodat u deze in de praktijk kunt toepassen en volledig voorbereid bent op het nieuwe internationale CISSP® examen.

Vind een geschikte datum

Registreer je nu

Heb je een vraag over de training? 

Michiel beantwoordt graag jouw persoonlijke- of in-company gerelateerde vragen.

Neem contact op

Duur

10 days

Tijd

09:00 – 17:00

Taal

Nederlands

Lunch

Included

Certificering

No

Level

Professional

Wat leer je?

Veel aanbieders bieden momenteel CISSP® examenvoorbereiding aan, waarbij de nadruk vooral ligt op training voor het examen. Onze ervaring leert echter dat velen het CISSP® examen onderschatten. Alleen examenvragen oefenen en theorie bestuderen is onvoldoende om de stof te begrijpen en toe te passen. Onze CISSP® training legt de nadruk op een diepgaand begrip en praktische toepassing van de concepten naast examenvoorbereiding. Het bestaat uit tien klassikale trainingsdagen, inclusief theorie, praktische casestudy’s en oefenvragen. Elk domein wordt grondig behandeld, zodat je ruim de tijd hebt om de inhoud onder de knie te krijgen. Op de laatste dag leg je een uitgebreid CISSP® proefexamen af (met specifieke aandacht voor de Nederlandse situatie).

Belangrijkste leerdoelen

  1. Uitgebreid begrip van de 8 CISSP® domeinen
  2. Praktische toepassing van concepten in praktijkscenario’s
  3. Volledige voorbereiding op het CISSP® examen
  4. Deskundige trainers met uitgebreide ervaring in het veld

Programma

In deze 7-daagse training zul je:

Leer meer over security en risicobeheer, effectieve bescherming van bedrijfsmiddelen, beveiligingsbeheer, compliance, bedrijfscontinuïteit en risicobeheer in een organisatie.

Ontwikkel je begrip van Asset Security. Je weet hoe je bedrijfsmiddelen moet beveiligen en bewaken om de vertrouwelijkheid, integriteit en beschikbaarheid van de organisatie te garanderen.

Beheers de concepten en principes voor het ontwerpen en implementeren van veilige toepassingen, besturingssystemen en netwerken (Security Architecture and Engineering).

Krijg inzicht in communicatie- en netwerkbeveiliging door netwerkarchitecturen, communicatiemethoden, protocollen en maatregelen voor beveiliging in een organisatie te bestuderen.

Begrijp Identity and Access Management (IAM). Je leert over mechanismen en technieken voor identificatie, authenticatie, autorisatie en toegangscontrole.

Verdiep je in beveiligingsbeoordelingen en -tests: ontdek technieken voor het beoordelen van kwetsbaarheden en het herkennen van risico’s in IT-systemen.

Security operaties en operationele beveiliging in gecentraliseerde en gedistribueerde omgevingen begrijpen.

Verken de beveiliging van toepassingen en ontwerp software met beveiliging in gedachten. (Ontwikkeling van beveiligingssoftware).


Het doel van module 1 is om je kennis en inzicht te geven in beleid, methoden, concepten, structuren en standaarden voor het effectief beveiligen van bedrijfsmiddelen. Deze module behandelt ook leiderschap, organisatiestructuren, gedrag en beveiligingsbewustzijn.

Onderwerpen:
– CIA
– Security beheer
– Naleving
– BCP & DRP
– Risicobeheer
– Risicobeheer

Voor wie is het?

Deze CISSP® training is perfect voor diegenen die betrokken zijn bij informatiebeveiliging en op zoek zijn naar een solide basis. Ideale deelnemers zijn informatiebeveiligingsadviseurs, beveiligingsmanagers, -coördinatoren en IT-auditors.

Vereisten

Hoewel het CISSP® examen niet erg technisch is, wordt er wel van je verwacht dat je basiskennis hebt van beveiligingstechnologie.

Waarom zou ik deze training volgen?

Uitgebreide dekking van alle 8 CISSP® domeinen.

Nadruk op praktische toepassing, niet alleen examenvoorbereiding.

Leer van deskundige trainers met praktijkervaring.

Examen en certificering

Het CISSP® examen wordt afgenomen door (ISC)² en is niet inbegrepen in de training. Het CISSP® examen is een theoretische test die een grondige voorbereiding en diepgaande kennis vereist. Na de training moet je extra tijd investeren in zelfstudie om je voor te bereiden op het examen.

Het 3 uur durende examen bestaat uit 100 tot 150 open en meerkeuzevragen (in het Engels). De nieuwe adaptieve teststijl past de rest van het examen aan op basis van je antwoorden op de eerste vraag, zodat je de stof begrijpt. Het examen kost ongeveer €520. Na het succesvol afronden van het CISSP® examen en voldoende werkervaring, kan je de CISSP® titel aanvragen bij (ISC)².

Wat moet ik nog meer weten?

Deze training wordt aangeboden door onze trainingspartner Security Academy. Hun experts werken samen met Xebia Academy en richten zich op nieuwe beveiligingstechnologieën, informatiebeveiliging, bedrijfscontinuïteit, privacy & gegevensbescherming en crisismanagement.

Na registratie ontvang je een bevestigingsmail met praktische informatie. Een week voor de training vragen we je naar eventuele dieetwensen en delen we literatuur uit als je je moet voorbereiden.  

Tot ziens!

Training informatie

Literatuur en een heerlijke lunch op elke cursusdag zijn inbegrepen in de trainingsprijs.

Reis- en verblijfkosten worden niet gedekt.

Ook interessant voor jou

View all trainings
Applied DevSecOps

Verbeter je Security skills met onze Applied DevSecOps training. Doe je mee?

Marinus Kuivenhoven

DevOps
Docker
Software Development
Software Ontwikkeling
2 days
In Person

Next:

3 – 4 okt, 2024

From:

€1465

Bekijk training
Agile Threat Modeling

Doe mee aan onze Agile Threat Modeling training . Denk als een hacker om een hack te voorkomen.

Marinus Kuivenhoven

Agile
Software Testing
1 day
In Person

Next:

4 jul, 2024

From:

€835

Bekijk training
Pentesting Web and API Application Foundation Training

Verdedig je tegen cyberbedreigingen. Doe mee aan onze Pentesting Web en API Training om hackertactieken van binnenuit te kennen.

Marinus Kuivenhoven

Software Testing
2 days
In Person

Next:

24 – 25 jun, 2024

From:

€1255

Bekijk training
Certified Information Systems Security Professional (CISSP®) Preparation Course

Bereid je voor op het CISSP® examen en word een ervaren informatiebeveiligingsspecialist.

10 days
In Person

Next:

2 sep, 2024

From:

€5950

Bekijk training
Security in Google Cloud Platform (GCP)

Ontwerp, ontwikkel en beheer veilige infrastructuren met behulp van Google’s security-technologieën en word een Professionele GCP Security engineer.

Google Cloud Platform (GCP)
3 days
In Person

Next:

21 okt, 2024

From:

€2095

Bekijk training

Kan je de training die je zoekt niet vinden? Er is nog meer!