Xebia Academy is also available in EnglishSwitch to English
Close

Data Science Bootcamp

Wil je leren hoe je Python succesvol kunt toepassen? DE programmeertaal voor Data & AI! Deze 12-weekse Bootcamp zal je door alle ins en outs leiden om echt "Data Driven" te worden.

Geef je carrière een boost door een baan in Data Science!

Vind je het lastig om te starten vanuit het niets of om te leren zonder begeleiding? Onze ervaren trainers begeleiden je tijdens deze bootcamp, en nemen je mee van nul naar een professioneel niveau. Na het succesvol afronden van dit programma ben je een gecertificeerde Data Scientist en voel je je zelfverzekerd om je carrière te boosten met het toepassen van deze nieuwe vaardigheden!

Deze Data Science Bootcamp is perfect voor:

 • Reskill: je wilt een carrière binnen het vakgebied Data Science maar hebt (nog) niet de ervaring of opleiding!
 • Data Driven wilt worden: je kent de impact die data kan maken in jouw vakgebied (marketing, finance, supply chain, retail, etc.) en als Subject Matter Expert of Manager wil je Data Science inbedden in je werk.
 • Upskill: je hebt al kennis van Excel of SQL, maar je wilt je analytische vaardigheden naar een hoger niveau tillen.

Wat leer je tijdens deze bootcamp?

Python

 • De voordelen van het gebruik van Python voor data-analyse en daarbuiten!
 • Python ingebouwde datatypes.
 • Hoe functies te schrijven.

Visualisatie

 • Hoe te creëren met behulp van Matplotlib en Pandas.
 • Creëren van meer geavanceerde plots met Seaborn.
 • Creëren van interactieve plots met Altair

Real-world projecten

 • Daag jezelf uit en pas je vaardigheden toe in de praktijk door projecten uit de echte wereld aan te pakken.

Jupyter Notebooks

 • Hoe maak je interactieve documenten.
 • Hoe organiseer je jouw eigen project.
 • De handigste tips en trucs: Notebook magie en meer!

Pandas

 • Hoe je data-wrangling taken uitvoert.
 • De belangrijkste methodes en functies in pandas.
 • Het custom aanpassen van aggregations.

Machine Learning met scikit-learn

 • De verschillende Machine Learning modellen en de trade-offs tussen hen.
 • Hoe je je data moet voorbewerken voor Machine Learning.
 • Hoe je preprocessing en modellering van je data kunt automatiseren met ML pipelines.
 • Hoe je de cross-validatie van je modellen kunt automatiseren met behulp van een grid search.

Data Science met Python Foundation Certificering

We hebben samengewerkt met APMG International om je een internationaal erkende certificering in Data Science aan te bieden.

Het examen en Data Science met Python Foundation certificaat zijn bij de training inbegrepen. Het examen kan direct na de training worden afgelegd of op een ander moment naar keuze. Heb je 50% van de 50 multiple choice vragen goed beantwoord, dan ben je geslaagd en ontvang je jouw certificaat. Meer information over het examen is hier te vinden. Test vooraf jouw kennis met het Certified Data Science with Python Foundation proefexamen hier. Kies “Data Science met Python Foundation (2020)” in het dropdown-menu.

Wat zal je bereiken?

Na je eerste stappen in Python, ga je dieper in op de inhoud van de meest populaire en essentiële Data Science tools. Je investeert in je Data Science vaardigheden, leert de beste manieren voor het opzetten van projecten in Python en geeft een kickstart aan je carrière in Data Science.

In 12 weken tijd leer je hoe je met Python in Jupyter Notebooks kunt schrijven, data met pandas kunt transformeren en Machine Learning-modellen kunt trainen. Je zult ook in staat zijn om plots en grafieken te maken met Matplotlib, Seaborn, en andere visualisatie pakketten zoals Altair.

Je sluit het 12-weekse Bootcamp af met het APMG Data Science with Python Foundation examen en bent klaar om je carrière binnen Data Science te starten!

Aankomende trainingsdata:

Al onze instructor-led modules zijn van 9:00 uur tot 13:00 uur, de andere on-demand modules kan je doen wanneer je wilt die week!

De trainingsdagen met de startdatum in januari 2023 bevatten de volgende data: 26 januari 2, 9, 16, 23 februari, 2, 9, 16, 23, 30 maart en 6 april 2023.

De trainingsdagen met de startdatum in april 2023 bevatten de volgende data: 18, 25 april, 2, 9, 16, 23, 30 mei, 6, 13, 20 en 27 juni 2023.

De trainingsdagen met de startdatum in september 2023 bevatten de volgende data: 7, 14, 21, 28 september, 5, 12, 19, 26 oktober, 2, 9 en 16 november 2023.

Data Science Trainers

Deze Data Science training word je aangeboden door onze trainingspartner GoDataDriven. GoDataDriven werkt met experts in hun vakgebied die altijd op zoek zijn naar de meest innovatieve manieren om het meeste uit data te halen. Jouw trainer is een data expert die graag zijn of haar ervaringen deelt om je te helpen werken met de nieuwste tools.

Veel gestelde vragen

 1. Heb ik enige ervaring met Data Science nodig voordat ik begin?
  Nee, dit bootcamp is zo opgezet dat je vanaf nul kunt beginnen. In twaalf weken zul je een zeer steile leercurve hebben naar de principes en best practices binnen Data Science.
 2. Hoeveel tijd moet ik investeren in het programma?
  Het bootcamp duurt twaalf weken. Elke week heb je een module van 4 uur van 9:00 uur tot 13:00 uur. Er is geen huiswerk, maar je kunt natuurlijk wel extra tijd investeren buiten de modules als je daar zin in hebt!
 3. Wanneer vinden de lessen plaats?
  Al onze instructor-led modules zijn van 9:00 uur tot 13:00 uur, de andere on-demand modules kan je doen wanneer je wilt die week! De volgende bootcamp zal in april 2023 starten. De exacte data zijn: 18, 25 april, 2, 9, 16, 23, 30 mei, 6, 13, 20 en 27 juni 2023.
 4. Krijg ik een diploma of certificaat na het afronden van het bootcamp?
  We hebben samengewerkt met APMG International om je een internationaal erkende certificering in Data Science aan te bieden.
  Het examen en het Data Science with Python Foundation certificaat zijn inbegrepen in de cursus. Het examen kan direct na de bootcamp worden afgelegd. Na het behalen van het examen ontvang je jouw certificaat. Meer informatie over het examen vind je hier.
 5. Wat voor achtergrond heb ik nodig om mee te doen?
  Specifieke diploma's of ervaring zijn niet nodig. Met data gewerkt hebben en de basis van statistiek begrijpen is wel een pré. 75% van onze trainees heeft een bachelor- of masterdiploma.
  Voordat je aan de bootcamp begint, heb je een intakegesprek met een van onze trainers om er zeker van te zijn dat het niveau van het programma aansluit bij jouw leerdoelen en capaciteiten. Als je twijfelt of dit bootcamp bij je past, neem dan gerust contact met ons op om samen een kijkje te nemen!
 6. Op wat voor soort banen kan ik solliciteren na het afronden van het bootcamp?
  Na het afronden van het bootcamp, ben je klaar om een carrière in Data Science te starten. Een paar voorbeelden van banen waar je op kunt solliciteren zijn:
  - Data Scientist
  - Data Analist
  - Business Analist
contact-us

Contact opnemen

Ons team staat voor je klaar

Stuur ons een bericht! →

Of bel +31 (0)20 760 9844