Xebia Academy is also available in EnglishSwitch to English
Close
Agile Leadership & Scaling

Certified Agile Leadership I (CAL I)- Leading an Agile Transformation - Virtual

Deze 2-daagse training is speciaal voor alle Agile Leaders in spé! Realiseer betere resultaten, hogere kwaliteit en ongekende innovatie. We focussen op jouw rol, je verantwoordelijkheden en mogelijkheden om van de Agile transformatie een succes te maken. Incl. Scrum Alliance certificaat.

Download brochure

Word een Agile leider!

Ben jij een leidinggevende die met Agile teams werkt? Of misschien ben je betrokken bij de adoptie van Agile? Deze 2-daagse Professional level training is ideaal voor managers of leidinggevenden met Agile leiderschapsambities. Agile transformaties vragen om een leider die begeleidt, ondersteunt, maar ook een voorstander is van autonomie, deskundigheid en doelgericht werken. Dit is precies wat je tijdens deze training leert!

Deze Agile Leader training is perfect voor

Deze Certified Agile Leadership training is perfect voor managers en leidinggevenden die verantwoordelijk zijn voor Agile teams. Staat een Agile transformatie op de agenda? Dan ben je meer dan welkom om aan deze training deel te nemen. De CAL I biedt een laagdrempelige manier om meer te weten te komen over Agile en samen met andere professionals te leren hoe je deze verandering leidt.

Wat leer je tijdens de Certified Agile Leadership I (CAL I) training?

Tijdens de CAL I leer je wat de voordelen van Agile zijn, hoe je deze mindset adopteert en welke vaardigheden en kennis nodig zijn om een succesvolle Agile leider te zijn. Wij verkennen hoe Agile jouw organisatie nu is en identificeren mogelijkheden om dit binnen een bepaald tijdsframe te verbeteren. We zoeken naar de beste manieren om de Agile transformatie aan te vliegen, en werpen ook een blik op Agile Scaling. Wat is jouw rol tijdens het opschalen en welke methoden bestaan er om dit effectief te doen? Je leert resultaten meten en rapporteren, maar ook budgetteren en voorspellen. Na de training kun je een dynamische teams samenstellen en weet je wat te doen in een onzekere, complexe omgeving. We delen case studies om jou kennis te laten maken met creatieve oplossingen van andere Agile organisaties.

Programma

 • Agile context: waarom Agile in opmars is, inclusief de voordelen voor zowel klanten als medewerkers.
 • Agile overzicht: Agile waarden en principes en een overzicht van frameworks zoals Scrum.
 • Leiderschap in een Agile context: welke mindset is nodig voor succes en wat zijn de kenmerken van een Agile leider.
 • De Agile organisatie: van organisatiestructuur naar tools om vertrouwen en samenwerking te vergroten.
 • Agile & verandering: verandermanagement en hoe om te gaan met weerstand.

CAL I Trainers

Onze trainers zijn door Scrum Alliance gecertificeerde experts. Het zijn goeroes in hun vakgebied. Goeroes met veel Scrum en Agile ervaring. Deze ervaring delen ze graag om de Scrum Alliance leerdoelen tijdens de training tot leven te brengen.

CAL I Certificering

De Certified Agile Leadership I training wordt niet afgesloten met een examen. Na deelname vraag jij je CAL I certificaat aan bij Scrum Alliance. Let op, aanwezigheid op alle trainingsdagen is hiervoor vereist. In het kort:

 • Je ontvangt een Scrum Alliance CAL I certificaat.
 • Je certificaat en Scrum Alliance membership zijn 2 jaar actief, verleng ze daarna zelf.
 • Je wordt opgenomen in de wereldwijde Agile Leader database.

Scrum Alliance

Certified Agile Leader Learning Journey

De Learning Journey van een Agile Leader begint bij de basics. Een goed vertrekpunt voor Agile leiders is onze 1-daagse Agile Awareness for Managers training. Xebia academy biedt ook een 1-daagse Agile Foundation of Agile Scaling cursus. De CAL I is een training op Professional level, die je kunt vervolgen met de Expert level CAL II.

Ja, ik wil een Certified Agile Leader worden

Na registratie ontvang je een bevestigingsmail met praktische informatie. Een week voor de training vragen we je naar dieetwensen. Indien voorbereiding gewenst is, krijg je op dit moment ook de literatuur via de mail. Tot dan!

Wat moet ik nog meer weten?

 • Het Scrum Alliance CAL I certificaat is bij de prijs van de training inbegrepen.
 • Studiemateriaal en een lekkere lunch ook.
 • Reis- en verblijfkosten zijn niet inbegrepen.
 • De CAL I training wordt in het Engels gegeven.

Contact opnemen
contact-us

Ons team staat voor je klaar

Stuur ons een bericht!

Of bel +31 (0)35 538 1921