Xebia Academy is also available in EnglishSwitch to English
Close
Agile Leadership & Scaling

Agile Coach Program: 4-daagse opleiding

Ontvang unieke inzichten om direct jouw effectiviteit als Agile Coach te vergroten. Xebia's Agile Coach Program is een 4-daagse opleiding tot Agile Coach. Vervolg met een specialisatie tot Expert in de richting van Leadership, Organization, Tech of Business. Voortdurend optimaliseren is waarde maximaliseren!

Word Agile Coach!

Steeds meer bedrijven werken Agile. Toch biedt de adoptie van Agile geen garantie voor jarenlang succes. Kritisch blijven kijken naar individuele prestaties en het complete proces blijft heel belangrijk. Dat vraagt om een helikopter perspectief. Iemand die het geheel overziet en steeds weer vraagt: wat gaat goed en wat kan beter? Dat is de rol van de Agile Coach.

“Een Agile Coach is onmisbaar voor iedere organisatie die het maximale wil halen uit deze manier van werken. Een Agile Coach is mensgericht en resultaatgericht. Deze persoon houdt de organisatie scherp. Of dat nu is door langs de zijlijn te staan en het team aan te moedigen of door de strategie te veranderen. Uiteindelijk heeft een Agile Coach één doel voor ogen: winnen, met elkaar!” - Theo Gerrits, trainer.

Deze Agile Coach opleiding is perfect voor

Jij wordt blij van procesoptimalisatie en persoonlijke ontwikkeling. Je bent een wereldverbeteraar die gemakkelijk het gesprek aangaat op iedere laag van de organisatie. Je bent geïnteresseerd in soft skills, maar begrijpt dat om écht resultaat te behalen, dit niet genoeg is. Herken je jezelf hierin, heb jij coaching ambities en minimaal zes maanden ervaring met Agile? Dan is ons Agile Coach Program perfect voor jou.

Wat leer je tijdens het Agile Coach Program?

Het Agile Coach Program is een 4-daagse opleiding die theorie en praktijk combineert met wie jij als persoon bent. We beginnen met jouw rol als Agile Coach. Een korte recap van de Agile principes, gevolgd door de vragen: wie ben jij als Agile Coach en welke coachingsstijl past bij jou? We verkennen diverse manieren van team coaching, met een bijzondere focus op high-performance teams. Je gaat aan de slag met het creëren van een coach plan, formuleren van doelen en gebruiken van metrics. We bespreken Scrum events, interventie technieken, en hoe jij maximaal waarde kan toevoegen aan de business. 

Programma

  • Wie ben jij als Agile Coach? Van de Agile basics tot jouw visie op Lean, Scrum, Kanban en coaching.
  • Teams, rollen & coaching: Hoe coach je een Scrum Master en Product Owner en hoe werk je samen met het management? Denk aan: rapportages, overleg, high-performance teams en terugkoppeling.
  • Faciliteren van events: Welke events kies je waarom? Welke interventie technieken bestaan er?
  • Samenwerken met de organisatie: Wat zijn Agile Scaling Basics? Hoe stel je een team samen volgens Agile Organization Design Principles en hoe gebruik je de Agile Value Circle?

Het volgende Agile Coach Program start in september 2020

Trainingsdagen september in Hilversum: 9 september, 7 oktober, 4 november & 9 december

Vind andere tracks hieronder:

Start oktober in Hilversum: 30 oktober, 20 november, 4 december & 8 januari

Agile Coach Trainers

Onze trainers zijn Agile consultants en gecertificeerde trainers. Het zijn goeroes op het gebied van Agile werken. Daarnaast beschikken zij ook over ontzettend veel praktijkervaring. Deze ervaring delen ze graag met jou om de rol van Agile Coach tijdens deze training echt tot leven te brengen!

Agile Coach Learning Journey

De Agile Coach Learning Journey start met ons Agile Coach Program. Na deze Professional level training, kun je je met onze Expert trainingen specialiseren tot Agile Leadership Coach, Agile Business Coach, Agile Tech Coach of Agile Organization Coach. Dit zijn 2-daagse trainingen met een focus op jouw rol als coach in deze context.

Ja, ik wil Agile Coach worden

Na registratie ontvang je een bevestigingsmail met praktische informatie. Een week voor de training vragen we je naar dieetwensen. Indien voorbereiding gewenst is, krijg je op dit moment ook de literatuur via de mail. Tot dan!

Wat moet ik nog meer weten?

  • Het Agile Coach Program is een 4-daagse opleiding.
  • Studiematerialen en een lekkere lunch zijn inbegrepen.
  • Reis- en verblijfkosten zijn niet bij de prijs inbegrepen.
Contact opnemen
contact-us

Ons team staat voor je klaar

Stuur ons een bericht!

Of bel +31 (0)35 538 1921