Xebia Academy is also available in EnglishSwitch to English
Close

Agile Coach training: 4-daags Agile Coach Program

Ontvang unieke inzichten om direct jouw effectiviteit als Agile Coach te vergroten. Xebia's Agile Coach Program is een 4-daagse opleiding tot Agile Coach. Krijg meer inzicht in jouw rol, events faciliteren en samenwerken binnen je organisatie. Voortdurend optimaliseren is waarde maximaliseren!

Word Agile Coach!

Steeds meer bedrijven werken Agile. Toch biedt de adoptie van Agile geen garantie voor jarenlang succes. Kritisch blijven kijken naar individuele prestaties en het complete proces blijft heel belangrijk. Dat vraagt om een helikopter perspectief. Iemand die het geheel overziet en steeds weer vraagt: wat gaat goed en wat kan beter? Dat is de rol van de Agile Coach.

“Een Agile Coach is onmisbaar voor iedere organisatie die het maximale wil halen uit deze manier van werken. Een Agile Coach is mensgericht en resultaatgericht. Deze persoon houdt de organisatie scherp. Of dat nu is door langs de zijlijn te staan en het team aan te moedigen of door de strategie te veranderen. Uiteindelijk heeft een Agile Coach één doel voor ogen: winnen, met elkaar!” - Theo Gerrits, trainer.

Deze Agile Coach opleiding is perfect voor...

Jij wordt blij van procesoptimalisatie en persoonlijke ontwikkeling. Je bent een wereldverbeteraar die gemakkelijk het gesprek aangaat op iedere laag van de organisatie. Je bent geïnteresseerd in soft skills, maar begrijpt dat om écht resultaat te behalen, dit niet genoeg is. Herken je jezelf hierin, heb jij coaching ambities en minimaal zes maanden ervaring met Agile? Dan is ons Agile Coach Program perfect voor jou.

Wat leer je tijdens het Agile Coach Program?

Het Agile Coach Program is een 4-daagse opleiding die theorie en praktijk combineert met wie jij als persoon bent. We beginnen met jouw rol als Agile Coach. Een korte recap van de Agile principes, gevolgd door de vragen: wie ben jij als Agile Coach en welke coachingsstijl past bij jou?

We verkennen diverse manieren van team coaching, met een bijzondere focus op high-performance teams. Je gaat aan de slag met het creëren van een coach plan, formuleren van doelen en gebruiken van metrics. We bespreken Scrum events, interventie technieken, en hoe jij maximaal waarde kan toevoegen aan de business. 

Programma

 • Wie ben jij als Agile Coach? Van de Agile basics tot jouw visie op Lean, Scrum, Kanban en coaching.
 • Teams, rollen & coaching: Hoe coach je een Scrum Master en Product Owner en hoe werk je samen met het management? Denk aan: rapportages, overleg, high-performance teams en terugkoppeling.
 • Faciliteren van events: Welke events kies je waarom? Welke interventie technieken bestaan er?
 • Samenwerken met de organisatie: Wat zijn Agile Scaling Basics? Hoe stel je een team samen volgens Agile Organization Design Principles en hoe gebruik je de Agile Value Circle?

Het volgende Agile Coach Program start in november 2022

De volgende trainingsronde start in november in Hilversum. De trainingsdata zijn:

 • 10 november 2022
 • 15 december 2022
 • 12 januari 2023
 • 9 februari 2023

Agile Coach Trainers

Onze trainers zijn Agile consultants en gecertificeerde trainers. Het zijn goeroes op het gebied van Agile werken. Daarnaast beschikken zij ook over ontzettend veel praktijkervaring. Deze ervaring delen ze graag met jou om de rol van Agile Coach tijdens deze training echt tot leven te brengen!

Agile Coach Learning Journey

Wil je samen met ons jouw Agile journey starten? Wij bieden diverse Agile Foundation-level trainingen, zoals de Agile Awareness for Managers of de Scrum Foundation training. Ben je al bekend met de Agile manier van werken, dan kun je bij ons een Learning Journey creëren die past bij jouw ambities, bijvoorbeeld Agile Coaching, Agile Leiderschap of Agile Scaling.

Een vervolg zou ook kunnen bestaan uit ons Agile Champion Programma, een Professional-level training van 6 maanden waarbij je elke maand samenkomt voor praktijkgerichte verdieping. Daarnaast bieden we specifieke Agile verdiepingen aan, zoals Agile Sketchnoting and Graphic Recording en de Professional Scrum Facilitation Skills (PSFS) training.

Ja, ik wil Agile Coach worden

Na registratie ontvang je een bevestigingsmail met praktische informatie. Een week voor de training vragen we je naar dieetwensen. Indien voorbereiding gewenst is, krijg je op dit moment ook de literatuur via de mail. Tot dan!

Wat moet ik nog meer weten?

 • Het Agile Coach Program is een 4-daagse opleiding.
 • Studiematerialen en een lekkere lunch zijn inbegrepen.
 • Reis- en verblijfkosten zijn niet bij de prijs inbegrepen.
contact-us

Contact opnemen

Ons team staat voor je klaar

Stuur ons een bericht! →

Of bel +31 (0)20 760 9844