Xebia Academy is also available in EnglishSwitch to English
Close

Stakeholder Management Masterclass

Jij kent de basisbeginselen van het Product Ownership nu wel. Je hebt een roadmap, backlog, draait lekkere sprints en het loopt wel. Toch vind je sommige discussies met stakeholders nog wel lastig. Je merkt dat je de puntjes op de i van het managen van die stakeholders nog niet helemaal onder de knie hebt. Is nee zeggen al helemaal een uitdaging voor je? Dan is deze training iets voor jou!

Alhoewel de Product Backlog goed op orde moet zijn, het team moet snappen wat “waarde voor het product” is, en je de Roadmap goed vorm kan geven, is het goed bouwen en onderhouden van relaties met jouw (key-)stakeholders dé essentiële skill die je echt moet bezitten als Product Owner. Snap jij nou echt goed wat jouw stakeholders willen, wat jouw mandaat is, en hoe jij het beste het gesprek met ze aan kan gaan? En durf jij nee te zeggen?

In deze halfdaagse/eendaagse training leren wij jouw alle tips & tricks om betekenisvolle relaties te bouwen met jouw stakeholders. Het begint met het snappen van jouw eigen mandaat. Daarna kijken we met elkaar naar jouw stakeholderveld, om vervolgens de key spelers te identificeren. Je leert hoe je het beste met ze kunt communiceren en daarbij ook hoe je het beste ‘Nee’ kan zeggen.

Deze Stakeholder Management Masterclass training is perfect voor

Deze training is een gevorderde Product Owner training die perfect is voor Product Owners en Product Managers die zichzelf willen verbeteren in een van deze rollen en willen leren hoe je waardevolle relaties bouwt met stakeholders om zo een omgeving van samenwerken te creëren. Deze training is ook goed voor Scrum Masters en Agile Coaches die hun vaardigheden willen verbreden in beter samenwerken met verschillende stakeholders en manier zoeken om hun Product Owner beter ter ondersteunen.

Dit is een Expert level training. Dat betekent dat we ervan uitgaan dat jij:

  • de Scrum Gids hebt bestudeerd en Scrum snapt
  • minstens één jaar ervaring hebt als Product Owner of als Product Manager
  • deel uitmaakt van een Scrum Team en/of een Product Owner training hebt gevolgd

Dit is van belang om deze training goed aan te laten sluiten op jouw Learning Journey. Ook zorgen we er op deze manier voor dat de voorkennis van de deelnemers overeen komt.

Wat kan ik bereiken met deze training? 

Je leert onder andere: 

  • Hoe je jouw stakeholders in kaart brengt
  • Hoe je per stakeholdergroep deze het beste kunt benaderen
  • Communicatie tips en adviezen
  • Jouw mandaat vorm te geven en te vergroten
  • Nee zeggen

Je ontwikkelt de skills om jouw stakeholderveld in kaart te krijgen en met deze groep waardevolle relaties bouwt die bijdragen aan het product succes.

Product Owner Learning Journey

De Learning Journey van een Product Owner begint bij de basics: kennis die je opdoet in de praktijk of tijdens onze Product Owner Foundation training. De volgende stap is de Professional Scrum Product Owner (PSPO) training op professional niveau. Wil je echt een expert worden? Na minimaal een jaar praktijkervaring kan je deelnemen aan onze Professional Scrum Product Owner - Advanced (PSPO-A) training. Heb je de ambitie om Product Leader te worden? Vervolg jouw Learning Journey dan met onze Leadership voor Product Managers training. Deze Stakeholder Management Masterclass and de Product Backlog Management Masterclass is een mooie tussenstap op deze route.

Waarom deze training bij Xebia?

Je wilt leren van de autoriteit. Iemand die weet waar ze het over hebben. Deze training wordt verzorgd door Robbin Schuurman of Willem Vermaak. Dit zijn de auteurs van het boek “50 Tinten Nee – effectief Stakeholder Management voor de Product Owner” en hebben beide uitgebreide persoonlijke ervaring in het engagen met stakeholders. Leer van hun praktijkverhalen en ga ze zelf toepassen.

Wat moet ik nog meer weten?

Als deelnemer ontvang je:

  • Een digitaal training slide boekje (na de training) met daarbij een concreet stappenplan hoe nu verder
  • Het boek: 50 Tinten Nee – Effectief stakeholder management voor de Product Owner
Contact opnemen
contact-us

Ons team staat voor je klaar

Stuur ons een bericht!

Of bel +31 (0)20 760 9844