Xebia Academy is also available in EnglishSwitch to English
Close

Vadim Nelidov

Vadim is een enthousiaste Data Science-specialist die uitstekend in staat is om data-gedreven problemen te ontcijferen. Hij deelt gepassioneerd zijn kennis en inzichten omdat hij van mening is dat data-educatie geen voorrecht van enkelen mag zijn. Zijn doel is om er te zijn om dit te realiseren. Het begrijpelijk maken van de fijne kneepjes van Data analyse en het blootleggen van de regelmatigheden die in de data verborgen zitten, is een belangrijk onderdeel van zijn inspiratie.

Meer over Vadim

Vadim heeft een langdurige relatie met Data Science en Analytics. Hij komt oorspronkelijk uit Moskou en zijn professionele roots liggen in de wiskunde, de statistiek en de economie. Sinds zijn Bachelorjaren is hij al betrokken bij analytische wedstrijden en bijlessen. In 2014 verhuisde hij naar Nederland voor zijn Masters en PhD, het land dat hij nu graag zijn thuis noemt. In deze jaren heeft Vadim waardevolle ervaring opgedaan met het werken met diverse databronnen en methoden, het doen van innovatief onderzoek in multinationale teams en het trainen en begeleiden van tientallen studenten. Het delen van kennis en het vinden van de juiste aanpak die voor iedereen werkt is voor hem een ware passie geworden.

In zijn werk ziet Vadim veel meer dan wat er aan de orde is en komt hij tot de essentie van de problemen, door het ontdekken van lange termijn data-gedreven oplossingen in plaats van tijdelijke oplossingen. Met zijn academische achtergrond is hij altijd op de hoogte van de nieuwste technieken en innovaties. Dit stelt hem in staat om geavanceerde algoritmen te begrijpen, te optimaliseren en te interpreteren, die voor anderen misschien slechts een black box zijn.

Citaat: "Een van mijn favoriete momenten is het zien van een schittering in de ogen van mensen als ze geconfronteerd worden met verrassende inzichten die je ontdekt hebt in hun gegevens. Kennis die er altijd al was, maar verborgen bleef tot er een juiste sleutel werd gevonden."

Geplande trainingen van Vadim Nelidov
contact-us

Contact opnemen

Ons team staat voor je klaar

Stuur ons een bericht! →

Of bel +31 (0)20 760 9844