Xebia Academy is also available in EnglishSwitch to English
Close
DevOps

Site Reliability Engineering (SRE) Fundamentals

Site Reliability Engineering (SRE) is een door Google ontwikkelde system management methode. SRE geeft Reliability en Resiliency een ware boost. Tijdens deze 2 dagen leer je wat SRE is en hoe je er in jouw eigen organisatie direct mee aan de slag kunt. De Site Reliability Engineering (SRE) Fundamentals bieden wij ook virtueel aan! De virtuele variant van de training is opgedeeld in 4x4-uur. Deze trainingen beginnen om 9.00u en eindigen om 13.00u. Voor deze training zijn de trainingsdagen: 14+15 & 21+22 januari & 15+16 & 22+23 maart.

Download brochure

Verbeter Reliability en Resiliency met SRE!

Werk je al met DevOps, maar heb je het gevoel dat de Reliability, Scalability en Resiliency beter kunnen? Site Reliability Engineering (SRE) is een 'system management' methode die door Google is ontwikkeld om exact dit aan te pakken! Tijdens deze 2-daagse training leer je wat SRE is en hoe je er in jouw eigen organisatie direct mee aan de slag kunt.

Deze SRE Fundamentals training is perfect voor

Iedereen die betrokken is bij IT-Development, Operations of Service Management is welkom, met name als je verantwoordelijk bent voor Reliability, Monitoring of Operations. Eerdere deelnemers zijn bijvoorbeeld: CTO's, Product Owners, DevOps Engineers, Operations Managers, Software Developers, Incident and Change Managers, System Administrators en IT Architects. Specifieke voorkennis is niet vereist.

Wat leer je tijdens deze Site Reliability Engineering training?

Kort samengevat leer je de basics van SRE. Deze training is op Foundation level, dit betekent dat we bij het begin beginnen. We onderzoeken hoe SRE zich verhoudt tot DevOps en welke voordelen het gebruik van SRE heeft. Na de training ben je in staat om met SRE aan de slag te gaan en een SRE cultuur in jouw organisatie te creëren.

Programma

Je leert:

  • Monitoring, testing, infra, Build and Release automation volgens SRE
  • Het meten van de juiste punten in de Value Stream
  • Uitvoeren van blameless post-mortems
  • Feedback en transparantie bevorderen
  • De belangrijkste kenmerken van het operationele en organisatorische model van Site Reliability Engineering (SRE).
  • SRE best practices toepassen voor Continuous Improvement
  • Een Safe-to-Fail-omgeving creëren

SRE Trainers

Deze SRE-training wordt gegeven door experts in hun vakgebied, specialisten die wij ook wel goeroes noemen. Jouw trainer is iemand met uitgebreide IT- en software ervaring, die graag zijn of haar kennis en vaardigheden deelt om jou te helpen excelleren.

SRE Learning Journey

Naast deze Foundation level training, bieden we ook de Site Reliability Engineering Game - een introductie tot SRE aan. Deze 4 uur durende workshop combineert theorie en praktijk, en helpt iedere deelnemer Reliability Engineering beter begrijpen. Het spel is een perfecte manier om jouw team SRE-ready te krijgen. Lees hier meer over het spel. 

Ja, ik wil meer weten over SRE

Na aanmelding voor deze training ontvang je een bevestigingsmail met praktische informatie. Een week voor de training vragen we je naar je dieetwensen en delen we literatuur als je je moet voorbereiden. Tot dan!

Contact opnemen
contact-us

Ons team staat voor je klaar

Stuur ons een bericht!

Of bel +31 (0)35 538 1921