Xebia Academy is also available in EnglishSwitch to English
Close

DevOps training: Certified Site Reliability Engineering (SRE) Fundamentals

Site Reliability Engineering (SRE) is een door Google ontwikkelde system management methode. SRE geeft Reliability en Resiliency een ware boost. Tijdens deze 2 dagen leer je wat SRE is en hoe je er in jouw eigen organisatie direct mee aan de slag kunt.

We bieden de Certified Site Reliability Engineering (SRE) Fundamentals ook aan als een live virtuele les. De virtuele versie van de training is opgedeeld in 4x4 uur.

De trainingsdata in 2022 zijn:

  • De virtuele klassen zijn 4 ochtenden van 9:00u tot 13:00 uur voor 2023 worden nog gepland.
  • De fysieke klassen zijn 2 hele dagen van 9:00 uur tot 17:00 uur op de volgende data: 15 & 16 december.

Verbeter reliability en resiliency met SRE!

Werk je al met DevOps, maar heb je het gevoel dat de reliability, scalability en resiliency beter kunnen? Site Reliability Engineering (SRE) is een 'system management' methode die door Google is ontwikkeld om exact dit aan te pakken! Tijdens deze 2-daagse training leer je wat SRE is en hoe je er in jouw eigen organisatie direct mee aan de slag kunt.

Deze Certified SRE Fundamentals training is perfect voor...

Iedereen die betrokken is bij IT-Development, Operations of Service Management is welkom, met name als je verantwoordelijk bent voor reliability, monitoring of operations. Eerdere deelnemers zijn bijvoorbeeld: CTO's, Product Owners, DevOps Engineers, Operations Managers, Software Developers, Incident &- Change Managers, System Administrators en IT Architects. Specifieke voorkennis is niet vereist.

Wat leer je tijdens deze Site Reliability Engineering training?

Kort samengevat, leer je de basics van SRE. Deze training is op Foundation level, dit betekent dat we bij het begin beginnen. We zullen onderzoeken hoe SRE zich verhoudt tot DevOps en welke zakelijke voordelen het gebruik van SRE met zich meebrengt. Na de training ben je in staat om aan de slag te gaan met SRE in jouw organisatie en een ​​SRE-cultuur te creëren op basis van de belangrijkste elementen.

Programma

Je leert:

  • Monitoring, testing, infra, Build and Release automation volgens SRE.
  • Het meten van de juiste punten in de Value Stream.
  • Uitvoeren van blameless post-mortems.
  • Feedback en transparantie bevorderen.
  • De belangrijkste kenmerken van het operationele en organisatorische model van Site Reliability Engineering (SRE).
  • SRE best practices toepassen voor Continuous Improvement.
  • Een Safe-to-Fail-omgeving creëren.

Tijdens de training zullen we het Site Reliability Engineering spel spelen. Tijdens het spel word je uitgedaagd om de nieuwe kennis toe te passen in een veilige omgeving. 

SRE Trainers

Deze SRE-training wordt gegeven door experts in hun vakgebied, specialisten die wij ook wel goeroes noemen. Jouw trainer is iemand met uitgebreide IT- en software ervaring, die graag zijn of haar kennis en vaardigheden deelt om jou te helpen excelleren.

SRE Fundamentals Certificering

Het examen en het APMG-certificaat zijn bij de training inbegrepen. Het examen kan op een moment naar keuze worden afgelegd (binnen 1 jaar na de opleiding). Je slaagt voor het examen en ontvangt je certificaat als je minimaal 65% van de 40 meerkeuzevragen goed hebt beantwoord. Na inschrijving krijg je toegang tot een proefexamen.

Ja, ik wil meer weten over SRE

Na aanmelding voor deze training ontvang je een bevestigingsmail met praktische informatie. Een week voor de training vragen we je naar je dieetwensen en delen we literatuur als je je moet voorbereiden. Tot dan!

contact-us

Contact opnemen

Ons team staat voor je klaar

Stuur ons een bericht! →

Of bel +31 (0)20 760 9844