Xebia Academy is also available in EnglishSwitch to English
Close

Developer training: Applying Professional Scrum for Software Development (APS-SD)

3-daagse hands-on developer training door Scrum.org gecertificeerde trainers. Leer Agile skills en tools om bruikbare software upgrades te creëren. Inclusief PSD I certificaat.

Word een professionele Scrum Developer!

Ben jij Scrum Team member en op zoek naar een manier om software te ontwikkelen met behulp van Scrum? Als Professional Scrum Developer (PSD) beschik je over de kennis om dit te doen! Deze 3-daagse training geeft je alle inzichten die je nodig hebt om product requirements om te zetten in waardevolle producten middels realiseerbare upgrades.

"De training was zeer goed en zeer nuttig, alle onderwerpen werden duidelijk uitgelegd met de nadruk op praktisch gebruik." - Software Engineer

Deze Applying Professional Scrum training is perfect voor

De Applying Professional Scrum for Software Development training is perfect als je al enige tijd met Scrum en een professionele toolset werkt. De toolsets omvatten C#/Visual Studio, Java met Eclipse of IntelliJ, javascript/typescript op nodejs, python met pip, etc. (een maatwerk training met een specifieke technologie stack is mogelijk via een incompany training op locatie). Ben je op zoek naar manieren om je team van Developers te verbeteren en wil je dat alle leden dezelfde termen en concepten gebruiken? Volg dan deze training! Eerdere deelnemers zijn Architecten, Programmeurs, Database Developers, Testers en andere Scrum Team leden met technische kennis.

Wat leert je tijdens deze APS-SD training?

Leer alles over Agile engineering en de ondersteunende tools die jouw Scrum Team een boost geven. Deze 3-daagse training biedt je de vaardigheden en de tools om een realiseerbare Product Backlog te creëren en de beste software te ontwikkelen. Ervaar tijdens de training zelf hoe moderne engineering bijdraagt aan waardevolle software-upgrades. Samen met andere deelnemers leer requirements te identificeren, te ontwikkelen, te ontwerpen, te ontwikkelen, te testen, te integreren en tegelijkertijd te leveren binnen één enkele iteratie.

Programma

 • Werken in een Scrum Team: continu verbeteren als Scrum team
 • Definition of Done: de belangrijkste Scrum concepten en hoe je er in de praktijk mee werkt
 • Tools: hoe je het beste gebruik maakt van tools die passen bij jouw stack (van Visual Studio Code, Azure DevOps, GitHub tot BitBucket)
 • Technische methoden: leer functionaliteiten met succes implementeren en leveren
 • Verbeter je vaardigheden: verbeter de kwaliteit van code en continue integratie

APS-SD Trainers

Onze trainers zijn door Scrum.org gecertificeerde experts. Het zijn goeroes in hun vakgebied met ontzettend veel praktijkervaring. Deze ervaringen delen ze graag met jou als extra aanvulling op de PSD leerdoelen die door Scrum.org zijn bepaald. De perfecte voorbereiding op jouw PSD I examen!

PSD I Certificering

Het PSD I examen (plus 1 herkansing) en Scrum.org certificaat zijn bij de training inbegrepen. Je legt het examen online af op een moment naar keuze. Let op, alleen wanneer je het examen binnen twee weken na de laatste trainingsdag maakt ontvang je een gratis tweede kans. Slaag je voor het PSD I examen dan:

 • ontvang je een Scrum.org Professional Scrum Developer certificaat
 • word je levenslang lid van de Scrum.org community
 • word je opgenomen in de wereldwijde Professional Scrum Developer database

Professional Scrum Developer Learning Journey

De Learning Journey van een Professional Scrum Developer begint met nieuwsgierig zijn naar Scrum. We bieden je de basics in onze Scrum Foundation training. Ben je al bekend met Scrum en heb je development ervaring, dan is deze Professional level training een goede keuze. Een maatwerk training met een specifieke technologie stack is mogelijk via een incompany training op locatie. De technologie stacks waar deze training in gegeven kan worden, zijn onder andere: C#/Visual Studio, Java met Eclipse of IntelliJ, javascript/typescript op nodejs, python met pip, etc. Neem contact met ons op voor meer info.

Ja, ik wil Professional Scrum Developer worden

Na registratie ontvang je een bevestigingsmail met praktische informatie. Een week voor de training vragen we je naar dieetwensen. Indien voorbereiding gewenst is, krijg je op dit moment ook de literatuur via de mail. Tot dan!

Wat moet ik nog meer weten?

 • Het Scrum.org PSD examen is bij de prijs van de training inbegrepen, net als het studiemateriaal en een lekkere lunch.
 • Reis- en verblijfkosten zijn niet bij de prijs inbegrepen.
 • Meer informatie over de Scrum.org Professional Scrum Developer assessment vind je hier.
contact-us

Contact opnemen

Ons team staat voor je klaar

Stuur ons een bericht! →

Of bel +31 (0)20 760 9844