Xebia Academy is also available in EnglishSwitch to English
Close

Cloud Technology training: Getting Started with Google Kubernetes Engine

Voordat je je workload over containers kunt verdelen en met clusters op Google Cloud Platform (GCP) kunt werken, heb je de juiste skills en kennis nodig. Leer meer over containers en Docker, Kubernetes en hoe je een Continuous Delivery pipeline creëert. 1-daagse GCP-training op Foundation level.

Ontdek Kubernetes op het Google Cloud Platform

Deze 1-daagse Foundation training leert workloads in Docker containers te plaatsen, ze uit te rollen in Kubernetes clusters (Google Kubernetes Engine) en opschalen wanneer traffic toeneemt. Ook leer je hoe je voortdurend nieuwe code in een Kubernetes cluster implementeert om app updates te realiseren.

Deze Google Kubernetes Engine training is perfect voor 

De training is perfect voor App Developers, Cloud Solutions Architects, DevOps Engineers en IT-managers die gebruik maken van Google Cloud Platform om nieuwe oplossingen te creëren of om bestaande systemen, applicatieomgevingen en infrastructuur te integreren met het Google Cloud Platform. Om het meeste uit de training te halen, wordt ervaring aanbevolen met: Command line tools en Linux OS, webserver, het implementeren en beheren van applicaties, on-premise of in de Cloud.

Wat leer je tijdens deze training? 

De training biedt een combinatie van presentaties en hands-on labs. Na de training begrijp je de basics van containers en de concepten en principes van Kubernetes. Je weet hoe je een bestaande applicatie kunt 'containeriseren', apps kunt uitrollen naar Kubernetes met CLI en Continuous Delivery pipelines kunt opstellen met behulp van Spinnaker en/of Jenkins.

Programma

Inleiding: Containers en Docker

 • Maak een container aan.
 • Verpak een container met Docker.
 • Sla een containerafbeelding op in Google Container Registry.
 • Start een Docker container.

Kubernetes Basisprincipes

 • Een compleet Kubernetes-cluster opstellen met Kubernetes Engine.
 • Uitrollen en beheren van Docker containers met kubectl.
 • Splits een app op in microservices met Kubernetes Deployments en Services.

Implementeren naar Kubernetes

 • Maak een Kubernetes-implementatie.
 • Updates: Trigger, pauzeer, resume en rollback.
 • Begrijp en bouw canary deployments.

Continuous Delivery pipeline

 • Provision Spinnaker of Jenkins in je Kubernetes cluster.
 • Beheer app code in een Source Repository die wijzigingen in de pipeline kan triggeren.
 • Maak een pipeline aan en start deze handmatig of automatisch met een codewijziging.
 • Implementeer een canary deployment die twee versies van de app in productie heeft voor release testing.

GCP-trainers

Deze Cloud Technology training wordt gegeven door Binx.io. Binx.io ontwikkelt Cloud-Based Solutions, traint en coacht teams en verzorgt Managed Cloud Services. Binx.io is Google Cloud Authorized Training Partner, en jouw trainer is een echte Cloud goeroe die graag zijn of haar ervaringen deelt om jou te helpen het meeste uit GCP te halen.

Google Certificering

Onze Google Cloud Platform trainingen volgen allemaal het door Google opgestelde curriculum. De training Networking in Google Cloud Platform leert je netwerk architecturen implementeren en beheren in GCP. Deze training leert je de basisprincipes van containerisatie op GCP, maar bereidt je niet voor op een Google examen. Aanvullende studie is nodig om je Google Professional Cloud Developer certificaat te behalen.

Google Cloud Platform Learning Journey

Jouw GCP Network Engineering Learning Journey begint met een opleiding op Foundation level. Met deze basiskennis op zak kun je de Certified Google Cloud Platform track selecteren die het beste bij jouw professionele ambities past. Kies tussen de Cloud Architect, Cloud Developer, Data Engineer, Network Engineer of Security Engineer track. Deze Google Kubernetes Engine training is de eerste stap naar jouw Professional Cloud Developer certificaat.

Ja, ik wil aan de slag met GCP.

Na aanmelding voor deze training ontvang je een bevestigingsmail met praktische informatie. Een week voor de training vragen wij naar eventuele dieetwensen. Tot dan!

Wat moet ik nog meer weten?

 • Literatuur en een heerlijke lunch zijn inbegrepen in de prijs van de training. 
 • Deze training is exclusief Google examen en certificaat.
 • Reis- en verblijfkosten zijn niet inbegrepen. 
 • Je hebt voor deze training je laptop nodig.
contact-us

Contact opnemen

Ons team staat voor je klaar

Stuur ons een bericht! →

Of bel +31 (0)20 760 9844