SRE
Upskill Programma

Droom groots. Elk lid van jouw team heeft het in zich om een SRE-goeroe te worden.

Training op maat voor jouw organisatie?

Wesley helpt je graag verder met op maat gemaakte trainingsoplossingen voor jouw teams of onderneming.

Wesley van de Pol
Training Advisor

+31 6 23785062
wvandepol@xebia.com

SRE trainingsprogramma vertrouwd door grote ondernemingen

01

Maak deel uit van de SRE-revolutie en creëer een uitzonderlijk succesverhaal voor jezelf. Bedrijven als Maersk, PepsiCo, ABN AMRO en KPN gingen jou voor.

Een op maat gemaakt upskill programma

02

Het maakt niet uit waar je team staat in termen van Site Reliability Engineering (SRE) volwassenheid, er is altijd een geschikte SRE leeroplossing voor je beschikbaar.

Waar ook ter wereld, jouw teams leren van ons bekroonde programma

03

Jouw team verdient het beste. Ons SRE-trainingsprogramma won de Silver Award bij de Brandon Hall Group HCM Excellence Awards 2022.

Jouw SRE-journey begint hier

SRE implementeren in jouw organisatie is een teamsport. Een gedeeld begrip van SRE-principes en -praktijken in jouw engineeringteam is de sleutel tot succesvolle implementatie. Rome was echter niet in één dag gebouwd. Ook een gemeenschappelijk begrip van SRE-beginselen niet na één enkele training worden bereikt. Ga op een SRE learning journey en til de SRE-skills van jouw team naar een hoger niveau!  

Onze learning journey bestaat uit een mix van trainingen en workshops, die ontworpen zijn om teams op weg te helpen. We , startend bij de basis en die doet tot geavanceerde concepten en masterclasses. Leden van het engineeringteam kunnen deelnemen aan op maat gemaakte leertrajecten die passen bij hun SRE-kennisniveau, terwijl managers hun kennis en begrip kunnen vergroten via gespecialiseerde keynotes en leiderschapssessies. 

Stel het programma samen dat perfect bij jouw team past

Haal alles uit je team met een SRE-trainingsprogramma op maat! Met vijf dynamische fasen is dit plan ontworpen om jouw team te helpen hun verbeterpunten te ontdekken, ambitieuze doelen te stellen en een trainingsreis te beginnen die bij hen past. Neem afscheid van generiek leren en ga volledig op in jouw persoonlijke leerprogramma!

Waarom zou je
jouw team(s) trainen?

Met nieuwe technologieën die zich razendsnel ontwikkelen en een uitdagende banenmarkt is het vinden en behouden van de juiste mensen een lastige taak.

Maar, er is eerder een tekort aan de juiste vaardigheden dan aan mensen. Daarom zal 50% van alle werknemers zich de komende vijf jaar moeten bijscholen, waarschuwde World Economic Forum ons.

Jouw werknemers trainen is dan ook de beste oplossing om die skills gap te overbruggen. Nieuwe skills leren, geeft werknemers de voldoening dat ze investeren in zichzelf en hun toekomst. Bovendien vergroot dat hun betrokkenheid bij jouw organisatie, omdat ze weten dat hun werkgever in hen investeert. Ze voelen dat ze er toe doen.

Op dezelfde manier trekken talenten sneller naar organisaties waar zij zich persoonlijk kunnen ontwikkelen. Bovendien is het opleiden van jouw mensen tussen de 72% en 90% goedkoper dan het zoeken naar en het aannemen van nieuw talent.

Voordelen van het bijscholen van uw organisatie

Verbeter jouw financiële resultaten met verbeterde vaardigheden.

Vergroot de betrokkenheid en tevredenheid van werknemers.

Behoud werknemers langer voor jouw organisatie.

Verhoog de efficiëntie en productiviteit van het team.

Trek nieuw talent aan door aantrekkelijke doorgroeimogelijkheden.

Bereid je beter voor op toekomstige veranderingen.

Trainingsformats

SRE Games

Met de exclusieve SRE games van Xebia kun je de wereld van SRE op een speelse en boeiende manier verkennen met het gehele team.

Masterclasses

Met een team van ervaren SRE-experts zul je versteld staan van hun passie voor het delen van hun SRE-expertise.

Keynotes

Laat je betoveren door de persoonlijke presentaties van gerenommeerde thought leaders.

Workshops

Workshops stellen jouw deelnemers in staat om de kennis die ze hebben opgedaan in andere leeromgevingen toe te passen in levensechte scenario’s.

SRE trainingsonderdelen

Begin aan jouw trainingsprogramma om van SRE-leek naar SRE-held te gaan.

Certified Site Reliability Engineering Fundamentals

Tijdens deze APMG-gecertificeerde training nemen we alle basisconcepten en kernpraktijken van SRE onder de loep.

Word een expert

SRE for All en de SRE game

In deze keynote bespreken we de voordelen van het implementeren van SRE-praktijken voor uw organisatie en kernpraktijken om een SRE-cultuur tot stand te brengen. Daarna leggen we de regels van de SRE game uit, zodat de deelnemers hun nieuw verworven kennis gelijk kunnen toepassen.

Word een expert

Observability

Bovenop wat een team al heeft geïmplementeerd op het gebied van monitoring, voegt deze masterclass concepten voor serviceketen- en waardestroommonitoring toe. Ook wordt het white-box/black-box patroon in detail besproken en het gebruik van de vier gouden signalen.

SRE en Cloud

In deze masterclass bekijken we hoe je een migratie naar de cloud plant, welke complexiteit je tegenkomt en hoe je – vanuit een SRE-perspectief – je omgevingen kunt vereenvoudigen en structureren.

Design for Reliability

Hierin bespreken we hoe de grenzen van jouw systemen je kunnen helpen bij het definiëren van SLI en SLO, hoe je de complexiteit in de architectuur kunt verminderen en welke ontwerpkeuzes je kunt maken voor schaalbaarheid en stabiliteit.

SRE as Leader

In deze training ontdek je hoe je een SRE-transformatie effectief kunt realiseren en begeleiden zonder je authenticiteit als leider te verliezen.

Matt Fletcher

Senior gegevensanalist bij Maersk

“Vanwege mijn huidige functie heeft het programma me op twee manieren geholpen.

Ten eerste kan ik, door mijn kennis van SRE uit te breiden, meer waardevolle inzichten bieden aan belanghebbenden omdat ik eerder kan voorzien wat zij nodig hebben.

Ten tweede kan het programma me helpen mijn eigen architectuur te optimaliseren, iets wat ik altijd doe tussen nieuw ontwikkelingswerk door.

Hoewel de huidige architectuur grotendeels cloud-centrisch is, is deze erg afhankelijk van de Power BI-service. Nu we meer query’s op Azure gaan promoten, wil ik de beste en slimste SRE-principes in mijn achterhoofd hebben wanneer ik hiermee begin.”

Verdiep je in SRE

Site Reliability Engineering (SRE) support | Services

Lees hoe we betrouwbare en robuste systemen en organisaties bouwen – met een vertrouwde strategie. Naast training bieden we uitgebreide SRE-consultancydiensten. Bekijk de website om te zien hoe we jou kunnen helpen Site Reliability Engineering (SRE) in jouw organisatie te implementeren of te verbeteren. Zoals een gecombineerd trainings- en coachinh-on-the-job traject.

SRE en DevOps | Whitepaper

Leer hoe SRE en DevOps vergelijkbaar en tegelijkertijd verschillend zijn. SRE is een andere manier van DevOps, maar in plaats van zich te richten op het verhogen van de snelheid en samenwerking tussen ontwikkeling en operationele teams, richt SRE zich op de betrouwbaarheid van het systeem.

Download onze whitepaper over “Hoe je je IT-organisatie kunt runnen als een softwareproduct”.

Monitoring Value Streams | Whitepaper

In onze paper “Monitoring Value Streams” onderzoeken we de relatie tussen technische storingen en ontevreden klanten, evenals de financiële gevolgen. Hoe meet je bijvoorbeeld de impact van een storing op de eindgebruiker? Download nu om erachter te komen.

Jouw betrouwbare IT-strategie | Webinar

We horen vaak de vraag: “Hoe blijf je veerkrachtig zonder concessies te doen aan klantervaring en bedrijfswaarde?” SRE-trainer Niek van Raaij beantwoordt deze vraag en vele andere in deze webinar-opname over het zelf ontwikkelen van een betrouwbare IT-strategie.

Maak kennis met de trainers

Balász Nagy

Due to the many benefit of SRE, Balász Nagy is a passionate SRE trainer at Xebia Academy.

Bastiaan Bakker

Meet Bastiaan Bakker trainer at Xebia Academy. Bastiaan is a trainer and trains on behalf of Xebia the Phoenix Project Game – a DevOps Simulation Game. View Bastiaan’s full profile and training courses on Xebia Academy.

Lennart Timmers

Lennart Timmers is a trainer for Xebia Academy, specialized in Site Reliability Engineering (SRE) and DevOps.

Niek van Raaij

Meet Niek van Raaij, trainer at Xebia Academy. Niek is an SRE and DevOps trainer and provides training on behalf of Xebia such as Certified DevOps Fundamentals Train the Trainer. View Niek’s full profile and all training at Xebia Academy.

Ask me anything

Neem contact op met Wesley van de Pol, Business Developer bij Xebia Academy. Hij zal je graag helpen.

Contact Wesley