Cloud
Upskill Programma

We streven ernaar om elke organisatie cloud-native te maken. Als geautoriseerde trainingspartner voor Amazon Web Services (AWS), Google Cloud Platform (GCP) en Microsoft Azure-trainingen bieden we een cloud learning journey en upskill programma voor elke organisatie.

Training op maat voor jouw organisatie?

Max helpt je graag verder met op maat gemaakte trainingsoplossingen voor jouw teams of onderneming.

Analyse van de leerbehoeften

01

We voeren een grondige analyse van de leerbehoeften uit om de skill gaps binnen jouw teams te identificeren. Deze evaluatie vormt de basis voor het opstellen van een gepersonaliseerd trainingsplan.

Geautoriseerde partner

02

Ontdek onze custom trainingsoplossingen om te voldoen aan jouw specifieke eisen. Xebia biedt officiële learning journeys voor AWS, Azure en Google Cloud (GCP).

Training op maat

03

Naast geautoriseerde trainingsprogramma’s biedt Xebia een uitgebreide selectie van op maat gemaakte trainingen over verschillende technologische onderwerpen zoals Terraform, K8s, Prometheus, Grafana, maar ook methodologieën zoals DevOps en SRE.

Waarom zou je
je jouw werknemers
upskillen?

Met nieuwe technologieën die zich razendsnel ontwikkelen en een uitdagende banenmarkt is het vinden en behouden van de juiste mensen een lastige taak.

Maar, er is eerder een tekort aan de juiste vaardigheden dan aan mensen. Daarom zal 50% van alle werknemers zich de komende vijf jaar moeten bijscholen, waarschuwde World Economic Forum ons.

Jouw werknemers trainen is dan ook de beste oplossing om die skills gap te overbruggen. Nieuwe skills leren, geeft werknemers de voldoening dat ze investeren in zichzelf en hun toekomst. Bovendien vergroot dat hun betrokkenheid bij jouw organisatie, omdat ze weten dat hun werkgever in hen investeert. Ze voelen dat ze er toe doen.

Op dezelfde manier trekken talenten sneller naar organisaties waar zij zich persoonlijk kunnen ontwikkelen. Bovendien is het opleiden van jouw mensen tussen de 72% en 90% goedkoper dan het zoeken naar en het aannemen van nieuw talent.

Voordelen van het bijscholen van uw organisatie

Verbeter jouw financiële resultaten met verbeterde vaardigheden.

Vergroot de betrokkenheid en tevredenheid van werknemers.

Behoud werknemers langer voor jouw organisatie.

Verhoog de efficiëntie en productiviteit van het team.

Trek nieuw talent aan door aantrekkelijke doorgroeimogelijkheden.

Bereid je beter voor op toekomstige veranderingen.

Neem controle over jouw trainingsprogramma

Een analyse van de leerbehoeften vormt de basis voor een upskill plan, waarbij we vier fasen doorlopen om de huidige situatie te beoordelen. Met deze bevindingen en jouw leerdoelen maken we een uitgebreid leerplan en werken we samen met jouw team om het trainingsprogramma te ontwerpen. Daarnaast bieden we begeleiding bij het opzetten van een carrièrekader om de teams te versterken.

Basislijn:

In 1 tot 4 weken bepalen we het startpunt voor jouw learning journey.

  • We breng de organisatiestructuur in kaart.
  • We bepalen de korte en lange termijn doelen.
  • We bepalen het huidige kennis- en vaardigheidsniveau.
  • We verzamelen leerinteresses en -behoeften per team en individu.

Analyse:

In een periode van 3 tot 5 weken bepalen we de juiste training voor elk individu en team. We doen dit door de volgende drie stappen te nemen:

  • We analyseren de verzamelde informatie uit de vorige fase.
  • We organiseren een workshop “Analyse van leerbehoeften”.
  • We breiden de trainingsprogramma’s uit met andere relevante domeinen, zoals: Data, AI & Machine Learning, Agile & Scrum, Product Owner, Stakeholder Management en DevOps.

Plan:

Op basis van de verzamelde informatie is het tijd om een leerplan op te stellen. Dit plan bevat een eerste voorstel van de leertrajecten per team/individu. Voordat we het leerplan afronden, bespreken we de uitkomst met de relevante stakeholders per afdeling/team.

Schema:

We gebruiken het definitieve leerplan om de sessies in te plannen. De trainingssessies worden gepland op basis van de beschikbaarheid van de deelnemers en kunnen bestaan uit een combinatie van on-demand, virtuele en klassikale training, coaching, workshops, webinars en innovatie-/hackathondagen.

Geautoriseerde trainingspartner

Trainingsformats

We bieden trainingen aan in elke gewenste format en bij elke gewenste partner. Of je nu de voorkeur geeft aan klassikaal leren, virtuele, klassikale training, blended learning, of e-learning, samen creëren we het beste trainingsprogramma op maat.

Klassikale Training

De klassikale training is gebaseerd op een mix van dynamische lessen en praktische opdrachten. We maken leren leuk door het gebruik van spellen en andere interactieve leermethodes.

Online Training

In de online, klassikale trainingen gebruiken onze trainers verschillende tools en scènes om een optimale ervaring te bieden, zodat je ook op afstand interactie tussen de deelnemers hebt.

On-Demand Training

Xebia Academy is een officiële reseller van on-demand trainingen van toonaangevende platforms, zoals Acloudguru, Pluralsight en Qwiklabs. Met korting krijg je toegang tot deze platforms.

Max Driessen

Cloud Academy

Max is een ambitieuze, ondernemende professional en toegewijde teamspeler die gedreven wordt door relaties. Hij is resultaatgericht en heeft ruime ervaring met grote, internationale klanten in de IT-industrie. Max zijn achtergrond en passie ligt in bedrijfs(strategie)ontwikkeling.

Bij Xebia zijn we gepassioneerd over het leveren van trainingsoplossingen die bedrijven echt transformeren en individuen naar grotere hoogten stuwen. Met onze klantgerichte aanpak streven we ernaar om duurzame partnerships op te bouwen met als doel blijvende groei en vooruitgang voor jouw organisatie.

Vraag me alles!

Neem contact op met Max Driessen, Head of Learning and Development at Xebia Cloud. Hij zal je graag helpen.

Contact Max