Agile Scaling
Upskill Programma

Schaal je agile manier van werken binnen je hele organisatie. Een op maat gemaakt Agile Scaling Programma om jouw digitale transformatie te ondersteunen.

Training op maat voor jouw organisatie?

Wesley helpt je graag verder met op maat gemaakte trainingsoplossingen voor jouw teams of gehele onderneming.

Wesley van de Pol
Agile Training Advisor

+31 6 2341 5884
wvandepol@xebia.com
linkedin.com/in/wesleyvandepol/

Start met op maat gemaakte trainingsprogramma’s

01

Rol op maat gemaakte leerprogramma uit voor alle benodigde training van jouw medewerkers (expertise).

Zet ondersteuning op voor jouw agile transformatie

02

Zorg voor de juiste ondersteuning voor het creëren van draagvlak binnen jouw organisatie (adoptie).

Implementeer een nieuwe manier van werken met de juiste tools

03

Bied praktische tools om een brede, solide basis te creëren voor de Scaled Agile manier van werken (praktijk, implementatie).

Agile Scaling op de juiste manier

Agile werken en digitale transformatie zijn van vitaal belang in een snel veranderende, turbulente economie. Organisaties moeten sneller dan ooit reageren en zich aanpassen om aan alle verwachtingen van klanten en belanghebbenden te voldoen. Time-to-market, productdigitalisering, flexibiliteit en gebruikerservaring (UX) zijn cruciale aspecten geworden van product management.

Agile zijn betekent meer waarde leveren in een (zeer) kort tijdsbestek met producten die naadloos voldoen aan zeer uiteenlopende behoeften van klanten. Gewoonlijk zijn kleinere organisaties en startups met slechts één Scrum Team van nature al Agile. In grote organisaties – vaak met veel multidisciplinaire teams – is echter meer en betere coördinatie nodig; ze moeten hun Agile manier van werken opschalen!

Om de benodigde transformatiesnelheid te bereiken, zal je jouw Agile werk en teams beter op elkaar moeten afstemmen, coördineren en integreren. Je kunt dit bereiken door op te schalen met het Scaled Agile Framework (SAFe). Indien nodig kun je SAFe combineren en op maat maken met verschillende andere Agile Scaling methodes, zoals LeSS, Nexus of het Spotify model.

Waarom zou je
jouw mensen trainen?

Met nieuwe technologieën die zich razendsnel ontwikkelen en een uitdagende banenmarkt is het vinden en behouden van de juiste mensen een lastige taak.

Maar, er is eerder een tekort aan de juiste vaardigheden dan aan mensen. Daarom zal 50% van alle werknemers zich de komende vijf jaar moeten bijscholen, waarschuwde World Economic Forum ons.

Jouw werknemers trainen is dan ook de beste oplossing om die skills gap te overbruggen. Nieuwe skills leren, geeft werknemers de voldoening dat ze investeren in zichzelf en hun toekomst. Bovendien vergroot dat hun betrokkenheid bij jouw organisatie, omdat ze weten dat hun werkgever in hen investeert. Ze voelen dat ze er toe doen.

Op dezelfde manier trekken talenten sneller naar organisaties waar zij zich persoonlijk kunnen ontwikkelen. Bovendien is het opleiden van jouw mensen tussen de 72% en 90% goedkoper dan het zoeken naar en het aannemen van nieuw talent.

Voordelen van het bijscholen van uw organisatie

Verbeter jouw financiële resultaten met verbeterde vaardigheden.

Vergroot de betrokkenheid en tevredenheid van werknemers.

Behoud werknemers langer voor jouw organisatie.

Verhoog de efficiëntie en productiviteit van het team.

Trek nieuw talent aan door aantrekkelijke doorgroeimogelijkheden.

Bereid je beter voor op toekomstige veranderingen.

Onze visie op transformatie en voortdurend leren

Geen enkele Agile organisatie is hetzelfde. Daarom is maatwerk de norm als het gaat om het schalen van agile werken. Wij bieden precies wat organisaties die met SAFe werken nodig hebben: een breed maar gespecialiseerd trainingsportfolio en zeer ervaren trainers en consultants die jouw (digitale) agile transformatie van A tot Z begeleiden.

We combineren de kracht van leren met de mogelijkheid om alles wat geleerd is meteen in praktijk te brengen. Onze trainers zijn ook consultants – zij begeleiden je organisatie bij alle praktische aspecten. Zoals je misschien zelf wel weet, bestaat er gewoon geen standaard uitrol van de SAFe Implementation Roadmap.

Daarom bieden we, naast de gecertificeerde SAFe- en Scrum-trainingen voor kwaliteitsborging, volledig op maat gemaakte trainingen en leerprogramma’s die zijn afgestemd op de specifieke behoeften van jouw organisatie. En om ervoor te zorgen dat de kennis écht overkomt, zijn onze trainingen altijd praktijkgericht en leuk!

Inhoudelijke expertise, in combinatie met de begeleiding van een Customer Success Manager (CSM), zorgt ervoor dat het logistieke gedeelte van alle trainingen volledig wordt verzorgd door ons. De CSM zorgt voor de planning van trainingsdata en coördinatie met deelnemers, verzamelt feedback en fungeert als persoonlijke sparringpartner. Alles om jouw agile transformatie succesvol te maken!

Een vertrouwde SAFe-partner

Hoe kan je Agile schalen met SAFe?

Met de volgende stappen maken we jouw agile transformatie transparant en doelgericht.

Trainingsformats

We bieden trainingen aan in elke gewenste format en bij elke gewenste partner. Of je nu de voorkeur geeft aan klassikaal leren, virtuele, klassikale training, blended learning, of e-learning, samen creëren we het beste trainingsprogramma op maat.

Klassikale Training

De klassikale training is gebaseerd op een mix van dynamische lessen en praktische opdrachten. We maken leren leuk door het gebruik van spellen en andere interactieve leermethodes.

Online Training

In de online, klassikale trainingen gebruiken onze trainers verschillende tools en scènes om een optimale ervaring te bieden, zodat je ook op afstand interactie tussen de deelnemers hebt.

On-Demand Training

Xebia Academy is een officiële reseller van on-demand trainingen van toonaangevende platforms, zoals Acloudguru, Pluralsight en Qwiklabs. Met korting krijg je toegang tot deze platforms.

Ann Cuylaerts

Senior vicepresident bij GEA Food Solutions

Ann Cuylaerts is de voormalige Senior Vice President van GEA Food Solutions. Ze heeft de agile transformatie bij GEA Food Solutions in gang gezet en er met haar ondersteunende leiderschap een groot succes van gemaakt.

“Terugkijkend op onze reis realiseer ik me dat een Agile Transformatie geen quick fix is, maar een reis naar efficiëntie, innovatie en tevredenheid. Voor ons is het een reis waar we trots op zijn en die succes blijft opleveren. En we kunnen absoluut zeggen dat onze medewerkers zeer, zeer tevreden zijn over de manier waarop ze samenwerken met Xebia.”

Maak kennis met de trainers

Laurens Bonnema

Laurens Bonnema is a Professional Scrum Trainer (PST) at Xebia Academy. Other topics: scaling, leadership and Obeya.

Bart Bouwers

As a skilled and seasoned Agile consultant and trainer, Bart is passionate about making teams work better together and more customer-centric. He also loves to help organizations scale Agile.

Vraag me alles

Neem contact op met Wesley van de Pol, onze Agile Scaling Training Advisor. Hij helpt je graag met al jouw vragen!

Contact Wesley