Toonaangevende Serviceprovider Leidt Nieuwe Medewerkers Op met Behulp van Geavanceerde
Full-Stack Training

De IT- en telecommunicatiesector is ongetwijfeld een van de snelst groeiende en boeiendste industrieën ter wereld. Het belang ervan voor de technologische innovatie en economische vooruitgang van een organisatie kan niet genoeg worden benadrukt.

Een van onze klanten in deze branche was op zoek naar een manier om zijn nieuwe medewerkers bij te scholen om de vaardigheidskloof te overbruggen en ze zo snel mogelijk op snelheid te krijgen. Een digitale bijscholing betekent dat we mensen uitrusten met de skills en mentaliteit die nodig zijn om uit te blinken in een digitaal gedreven wereld, zodat duurzaamheid op lange termijn gegarandeerd is.

Medewerkers opleiden betekent ook dat ze de kennis en het vertrouwen krijgen die ze nodig hebben om nieuwe verantwoordelijkheden op zich te nemen en de nieuwste tools met gemak en efficiëntie te gebruiken. Lees onze customer case om te leren hoe we een leerprogramma met grote impact hebben opgezet!

Category

Upskilling new hires

Number of employees

300

Industry

IT & Telecommunications

Waarom

De vaardigheidskloof bij nieuwe aanwervingen overbruggen

Wat

Een oplossing op maat bouwen met behulp van Xebia’s “PAIR”-methodologie

Hoe

Praktijkgerichte training toepassen voor onmiddellijke impact. De geïmplementeerde leeroplossing bestond uit verschillende elementen, waaronder:

  • Capstone projecten
  • Praktische opdrachten
  • Quizzen
  • Spelletjes

De uitdaging: nieuwe medewerkers trainen en empoweren

Als onderdeel van zijn expansiestrategie wierf onze klant in de IT- en telecommunicatiesector met succes afgestudeerden aan van prestigieuze topuniversiteiten. Net als veel andere organisaties stuitten ze echter op een gebrek aan skills bij het nieuw aangeworven talent. Ondanks hun academische uitmuntendheid misten deze mensen de praktische expertise die nodig was om een onmiddellijke impact te hebben op de projecten van de organisatie.

De uitdagingen waar de klant voor stond, waren vanaf het begin duidelijk: het vaststellen van de essentiële expertise en infrastructuur om de nieuwe medewerkers effectief te trainen en ze op één lijn te brengen met de werkcultuur, waarden en organisatiestructuur van het bedrijf. Bovendien beschikten deze mensen wel over een groot talent, maar misten ze de skills om een aanzienlijk rendement op investering te leveren voor de klant en zijn bedrijf als geheel.

Om deze uitdagingen aan te pakken, hebben we samen twee kritieke bedrijfsgebieden geïdentificeerd waarvoor we aanvullende training hebben gecreëerd:

  • Full-Stack Ontwikkeling (FSD).
  • Softwareontwikkelingsingenieur in test (SDET).

We ontwierpen deze trainingsprogramma’s om de nieuwe werknemers uit te rusten met de skills en kennis die nodig zijn om de bestaande vaardigheidskloof te overbruggen en hen in staat te stellen een waardevolle bijdrage te leveren aan het succes van het bedrijf.

FSD-programma (Full-Stack Development)

  • Een code bouwen.
  • Databasebeheer.
  • Problemen oplossen.
  • Programmeerinterfaces.
  • Architectuur programmeren van een browser/server.

SDET-programma (Software Development Engineer in Test)

  • Testen die verder gaan dan eenheidstesten.
  • Test-driven ontwikkeling.
  • Data-driven testen.
  • Fundamentele testtechnieken.
  • Afhankelijkheden begrijpen.
  • Testbaarheid begrijpen.

Xebia’s Digital Ninja 2.0-programma

Na het evalueren van de uitdagingen die met de IT- en communicatieklant werden besproken, wisten we dat de meeste tekortkomingen voortkwamen uit het gebrek aan praktische kennis bij pas afgestudeerden. Om dit veelvoorkomende probleem aan te pakken, introduceerden we een strategische oplossing genaamd Digital Ninja 2.0, op maat gemaakt om aan de specifieke behoeften van de klant te voldoen.

Een diepgaande analyse leidde tot de ontwikkeling van een zorgvuldig samengesteld curriculum, dat ervoor zorgde dat de afgestudeerden inzetbare werknemers werden. De geïmplementeerde leeroplossing bestond uit verschillende elementen, waaronder:

  • Capstone Projecten
  • Praktische opdrachten
  • Quizzen
  • Spellen

Er werden regelmatig evaluaties uitgevoerd om de vooruitgang van de leerlingen te volgen. Daarnaast bevorderden we een sterk gemeenschapsgevoel onder de cohorten, waardoor leren van gelijken en ondersteuning werden aangemoedigd. Om de belangrijkste concepten effectief over te brengen, hebben we ervoor gezorgd dat mensen uit de praktijk bij het onderwijsproces werden betrokken om praktische inzichten en expertise uit de praktijk te bieden.

Een oplossing op maat
gebaseerd op Xebia’s “PAIR”-methodologie

Met meer dan 20 jaar uitgebreide ervaring in software development is Xebia goed uitgerust om een praktisch curriculum te leveren dat wordt ondersteund door een netwerk van meer dan 500 gecertificeerde coaches. Onze PAIR-methodologie draait om vier pijlers:

  • Praktische leerervaringen bieden.
  • Afstemmen van de training op de belangrijkste bedrijfsvereisten.
  • Investeren in het verbeteren van de leerefficiëntie.
  • Rendement op Investering filosofie.

Op basis van deze kernfilosofie hebben we een curriculum ontwikkeld met de naam “Digital Ninja 2.0” dat is afgestemd op de specifieke behoeften van onze klanten. Het curriculum richt zich op praktische projecten en oefeningen in Full-Stack Development en SDET (Software Development and Engineering Testing). Voor software development is theoretisch inzicht nodig, maar Xebia heeft het vertrouwen dat het de expertise van de applicatielaag inbrengt.

Het programma omvat een nauwe samenwerking met het contactpunt van de klant om het curriculum, de startdata van het cohort, projecten en relevante oefeningen te definiëren. Door de leerlingen in kleinere groepen te verdelen en hen aansprekende groepsnamen toe te wijzen, krijgen ze gerichte aandacht en persoonlijke ondersteuning.

Het vlaggenschip programma heeft als doel deelnemers in staat te stellen meer invloedrijke professionals te worden onder begeleiding van experts op het gebied van domeinkennis, met een specifieke focus op Full-Stack Development en Software Testing. Tijdens het hele programma maken deelnemers een leerproces met feedback van deskundige trainers. Kerncompetenties worden geïdentificeerd en strategisch ingezet om de leerresultaten te verfijnen binnen een korte cohort om hun kernvaardigheden te verbeteren.

Xebia’s op maat gemaakte leertraject voor het cohort gaat uit van een holistische benadering, focust op competenties en selecteert specifieke leerresultaten:

“Met een duidelijk resultaat na voltooiing van het programma zijn de competentiescores van vier van de vijf cohorten gestegen van een schaal van 25/100 naar 75/100 aan het einde van het trainingsprogramma.”

Skills die cruciaal zijn voor een “projectklaar personeelsbestand”

“Projectgereedheid” is belangrijk omdat het een organisatie in staat stelt om leerpatronen te identificeren en te analyseren en te investeren in voortdurende bijscholingsinitiatieven om inkomsten te genereren. Bovendien kan het versterken van praktische en functionele vaardigheden iemand helpen bij het ontwikkelen van creatieve oplossingen voor uitdagingen.

Met een duidelijk resultaat na voltooiing van het programma zijn de competentiescores van vier van de vijf cohorten gestegen van 25/100 naar 75/100 aan het einde van het trainingsprogramma.

De studenten werden verdeeld in vijf verschillende groepen en de prestaties van elk team werden nauwkeurig geanalyseerd. Daarnaast werd voor elke individuele student een grondige beoordeling uitgevoerd, die uitmondde in een uitgebreid rapport waarin de voortgang van het begin tot het einde van het programma werd bijgehouden.

Om een cultuur van uitmuntendheid te bevorderen, werden de meest succesvolle batches naar behoren erkend en beloond voor elke mijlpaal die ze bereikten.

De impact van de training

Een opmerkelijke ontwikkeling in het toegewezen project was de creatie van een webgebaseerde boekwinkel met geavanceerde zoekmogelijkheden op basis van auteurs, titels en categorieën. Het systeem moest het aanmaken van gebruikers- en beheerdersprofielen vergemakkelijken om de algehele gebruikerservaring te verbeteren. De beheerdersweergave moest uitgebreide controle bieden, zodat beheerders producten konden bijwerken, prijzen konden aanpassen, voorraden konden beheren en interacties met klanten konden afhandelen. Klanten moesten ook profielen kunnen aanmaken en hun verzendgegevens kunnen invoeren.

De nieuwe medewerkers vonden deze projecten niet alleen boeiend, maar ze waren ook uitzonderlijk gemotiveerd, waardoor uitgebreide rapporten over hun algemene prestaties konden worden opgesteld. Deze rapporten gingen dieper in op hun enthousiasme, werkethiek en geschiktheid om verschillende rollen op zich te nemen, waardoor een uitgebreid beeld werd geschetst van hun capaciteiten en bijdragen.

Deelnemers integreerden naadloos in de projecten van de klant en droegen proactief bij aan de werkplek. De holistische ontwikkelingsbenadering die in het programma werd gebruikt, resulteerde in significante veranderingen bij elke werknemer, waardoor het label “nieuwe werknemer” verdween en ze niet meer te onderscheiden waren van hun ervaren collega’s.

Vier sleutels tot succes

De op maat gemaakte aanpak die we bij Xebia Academy boden, bleek nuttig te zijn bij deze belangrijke onderwerpen.

02

Efficiënt trainen van een groot aantal medewerkers binnen een beperkt tijdsbestek

02

Onbenut potentieel omzetten in projectklare arbeidskrachten

03

Tegen het einde van het programma zorgen voor een aanzienlijke ontwikkeling van skills in alle cohorten

04

Het leveren van een trainingscurriculum dat inkomsten kan genereren op de korte en lange termijn