Xebia Academy is also available in EnglishSwitch to English
Close
online-training
Update corona maatregelen: wij organiseren weer fysieke trainingen!
Bekijk hier ons trainingsaanbod
Close
Software Architecture

Native Mobile Apps with Xamarin Across All Platforms

Wil je native mobiele applicaties ontwikkelen voor iOS, Android en Windows? Met gebruik van C# en .NET technologie? Dan is Xamarin het platform dat je nodig hebt.

Door mobiele applicaties te bouwen met Xamarin en Xamarin.Forms kun je namelijk zo’n 70% tot 99% van je code hergebruiken voor de verschillende besturingssystemen. En dat terwijl je nog steeds native mobile apps ontwikkelt met native prestaties en native gebruikservaringen.

Xebia Academy biedt deze training aan via Xamarin Univeristy, deze training is een onderdeel van het officiële leerplan van de Xamarin University. Bij de training ontvang je ook een jaarabonnement op de Xamarin University. Met dit abonnement heb je toegang tot maar liefst 75 online cursussen en uiteraard ook tot het examen van de training. 

Is de Xamarin Certified Mobile Developer Training iets voor mij?

  • Ja - want je bent een C# en .NET-ontwikkelaar en je wilt starten met het bouwen van native mobiele applicaties

De training begint met een basis in Xamarin. Daarna worden verschillende onderdelen doorgenomen. Zoals de Xamarin-architectuur, een UI omschrijven met XAML en hoe je toegang krijgt tot de unieke, native eigenschappen van de verschillende platformen.

Wat kan ik bereiken met deze training? 

De training duurt drie dagen. We richten ons daarbij op het starten met de ontwikkeling van native mobiele applicaties voor iOS, Android en Windows met gebruik van Xamarin.Forms.

We laten je zien hoe je het meeste uit je code haalt. Door je code te hergebruiken voor de verschillende platformen van iOS, Android en Windows, zonder daarbij de unieke eigenschappen van elk platform uit het oog te verliezen waarmee de gebruikers inmiddels vertrouwd zijn.

  • We duiken in de architectuur van elk platform
  • We duiken in de applicatieconcepten van elk platform
  • We laten zien hoe je native applicaties voor elk platform bouwt met de native API’s van C#
  • We laten zien hoe je architectuur voor een app zodanig ontwerpt dat je enorm veel code kunt hergebruiken voor de verschillende platformen

Door op deze manier te werken, haal je veel meer uit je investering (ROI) dan wanneer je drie verschillende native apps ontwikkelt met de toolsets die door de verschillende platformen worden geleverd.

Je doet ervaring op met: 

  • Het bouwen van je eerste mobiele applicatie voor de verschillende platformen met Xamarin.Forms
  • Hoe je de unieke eigenschappen van de platformen benut en tóch een groot deel van je code hergebruikt
  • Het bouwen van kwalitatieve mobiele applicaties voor meerdere platformen met gebruik van C#, het .NET framework en het Xamarin platform
  • Het bouwen van een architectuur voor je apps om zo veel mogelijk code te hergebruiken

Certificering

Om een gecertificeerde Mobile Developer van Xamarin te worden, dien je 20 cursussen te volgen. Als je de bovenstaande training succesvol hebt afgerond, heb je daarmee al 50% van de benodigde cursussen gevolgd. 

Bij de training krijg je ook een jaarabonnement op de Xamarin University. Dat betekent dat je een jaar de tijd hebt om de overige 50% van de benodigde cursussen te volgen. Je dient dus ook binnen dit jaar het examen af te leggen.

Lees hier meer over ons partnerschap met Xamarin.

Wat moet ik nog meer weten?

Op verzoek kan de training worden aangepast met andere onderdelen. Het leerplan van de Xamarin University kent namelijk meer dan 75 onderdelen waar je uit kunt kiezen, zoals native iOS of de typische features van Android.

De training kan eventueel ook worden verlengd naar een vijfdaagse training, zodat je dieper ingaat op bepaalde materie en kennismaakt met nog meer vooruitstrevende onderwerpen. 

Enkele voorwaarden 

  • Het is belangrijk dat je je eigen laptop meeneemt naar de training. Zorg ervoor dat alle noodzakelijke hulpprogramma’s zijn geïnstalleerd, zodat je deel kunt nemen aan alle onderzoeken tijdens de training. Een handig stappenplan om jouw Mac of Windows laptop gereed te maken voor de training, kun je hier vinden.
Contact opnemen
contact-us

Ons team staat voor je klaar

Stuur ons een bericht!

Of bel +31 (0)20 760 9844