Certified LeSS Trainer

Bas Vodde

Bas Vodde is een coach, consultant, programmeur, trainer en auteur van moderne agile en lean productontwikkelingen. Hij heeft het afgelopen decennium duizenden mensen getraind in softwareontwikkeling, scrum en moderne agile toepassingen.

Bas Vodde

Meer over

Bas is de auteur van Scaling Lean and Agile Development: Thinking and Organizational Tools for Large-Scale Scrum en van Practices for Large-Scale Agile and Lean Development, beiden geschreven met Craig Larman.

Hij werkt bij Odd-e, een bedrijf gefocust op het ondersteunen van organisaties in hun productontwikkeling, voornamelijk in Azië. Als hij organisaties coacht, dan werkt hij op drie verschillende levels: organisatie, team en individueel/technisch level. 

Bas woont momenteel in Singapore, waar hij is neergestreken na gewoond te hebben in Nederland (geboren), China en Finland. Hij heeft gewerkt in start-ups en in erg traditionele werkomgevingen. Zijn oncomfortabele ervaringen in deze omgevingen heeft hem ervan overtuigd dat agile en lean development een meer natuurlijke manier is om softwareproducten te ontwikkelen – ongeacht hoe groot de ontwikkeling is.

Hij had de kans om het agile werken (vooral scrum) te introduceren bij Nokia Networks (formeel NSN), maar moest toen naar Helsinki verhuizen. Daar zag hij tientallen productgroepen scrum en andere agile toepassingen gebruiken. Door de extreme kou in Finland voelde Bas zich gedwongen te migreren naar het zuiden en terug naar China, waar hij focuste op één grote productgroep en hun scrum integratie.

Bas is geïnteresseerd in scrum met een speciale focus op de grote productontwikkelingen. Maar hij vond het ook leuk om te werken met de technische toepassingen, vooral test-driven development (en dan specifiek in embedded environments) en continue integratie. Hij blijft op de vloer werken als een developer, want hij gelooft sterk in lean productie en kwaliteitsmanagement en, natuurlijk, programmeren.

Bas is daarnaast auteur van de CppUTest unit test raamwerk voor C/C++ en van Osaka a Mac UI automation framework geschreven in Ruby.

background
background
Contact opnemen
contact-us

Ons team staat voor je klaar

Stuur ons een bericht!

Of bel +31 (0)35 538 1921