online-training
Speciale avondtrainingen tijdens onze SummerSchool.
Start jouw zomerstudie.
Close
Quality & Test Automation

Team Driven Testability

Leer op een andere manier kijken naar Testability in deze 2-daagse Foundation level training. De manier waarop we testen heeft een impact op alles wat we doen en de waarde die we leveren aan klanten. Betere Testability betekent een (nog) beter product!

Betere Testability voor het beste product!

Testen is belangrijk. Dat zal niemand ontkennen. Het opleveren van high-quality producten die exact aansluiten op klantbehoeften is prioriteit nummer één. Hoeveel doen we eigenlijk om testen makkelijk en vooral waardevol te maken? Frequenter testen of automatiseren wordt vaak gezien als de oplossing. Maar, waarom gaan we meer testen als we ook beter kunnen testen? Kwaliteit is een teamverantwoordelijkheid. Deze training helpt deze mindset creëren én je tests upgraden!

Deze training is perfect voor

Ben jij een Tech Lead en wil je een nieuwe testcultuur opzetten waar het hele team bij wordt betrokken? Of wil je als Solution Architect de resiliency, capacity en observability van de oplossing verbeteren? Dan is deze training voor jou! Ook als Developer, Tester of DevOps Engineer ben je van harte welkom om deel te nemen.

We raden je aan om voorafgaand aan deze training de Tutorial - Preparation List te lezen. Er zijn geen specifieke vereisten voor deelname, maar een basiskennis van veelvoorkomende architectuur patronen helpt je zeker de stof beter te begrijpen.

Wat leer je tijdens de Team Driven Testability training?

Tijdens deze training leer je op een innovatieve manier naar Testability kijken. En dat niet alleen. Je leert ook echt op een andere manier werken. We werpen een blik op de kenmerken van systemen en delen van de applicatie architectuur die moeilijk te testen zijn. Binnen deze context selecteren we de juiste manieren om je Testability te verbeteren, zoals Story Kick Off sessies, Retrospectives en Incident Post Mortems. Tot slot ga je zelf aan de slag met het "testable" maken van nieuwe apps en delen van bestaande systemen.

Programma

Je leert:

 • De veel voorkomende symptomen van slechte Testability
 • De principes van Testability (architectuur)
 • Waarom achteraf testen van bestaande apps issues oplevert
 • Hoe je de Testability van nieuwe en bestaande apps kunt verbeteren
 • Als team de Testability beoordelen en verbeteren
 • Over Incident Post Mortems & Testability
 • De focus op Testability houden tijdens een Retrospective
 • Beter samenwerken met teams

Quality & Test Automation Trainers

Onze trainers zijn Testers, Engineers en/of Software specialisten. Zij zijn goeroes in hun vakgebied met een indrukwekkende hoeveelheid praktijkervaring. Deze ervaring maakt iedere training uniek. Eén ding hebben alle trainingen gemeen: je doet inspiratie en ervaring op om nog beter samen te werken en betere producten op te leveren!

Quality & Test Automation Learning Journey

Bij Xebia bieden we verschillende Foundation level opleidingen die je kennis laten maken met allerlei aspecten van Quality & Test Automation. De Team Driven Testability training is er één van. Wil je meer weten over Quality & Test Automation op Professional level? Ons Training Canvas biedt je twee opties om je te verdiepen in Test Driven Development!

Ja, ik wil beter leren testen

Na registratie ontvang je een bevestigingsmail met praktische informatie. Een week voor de training vragen we je naar dieetwensen. Indien voorbereiding gewenst is, krijg je op dit moment ook de literatuur via de mail. Tot dan!

Wat moet ik nog meer weten?

 • Studiemateriaal en een lekkere lunch zijn bij de prijs inbegrepen.
 • Reis- en verblijfkosten zijn niet inbegrepen.
 • Deze training wordt in het Engels gegeven.
 • De training bevat een exemplaar van de Team Guide to Testability van Ash Winter en Robert Meaney
 • De training kan in-company worden gegeven aan jouw gehele team waarbij we dan gebruik maken van een real-life case.

Ash Winter over de training

Contact opnemen
contact-us

Ons team staat voor je klaar

Stuur ons een bericht!

Of bel +31 (0)35 538 1921