online-training
Bespaar 33% op Virtual Classrooms in Agile, Scrum, Software Engineering, Cloud Engineering, DevOps en Security.
Claim jouw 33% hier.
Close
Developer Skills

Domain-Driven Design (DDD) Foundation - Virtual

Geef je Developer skills een boost. Deze 2-daagse training leert je de basis van Domain-Driven Design. Leer hoe je software ontwerpt, modelleert en creëert met een focus op onderliggende business concerns en verbeter de communicatie tussen business en IT. In juni zal het een live-virtuele training in 4 halve dagen zijn. Juni 18, 19, 25 & 26. De training vindt dan plaats van 13:00u tot 17.00u.

Download brochure

Bespaar 33% op alle Live Virtual Classrooms in mei en juni: Claim jouw 33% hier.

Doe het beter met Domain-Driven Design!

Heb je veel gelezen over Domain-Driven Design (DDD), maar weet je niet waar je moet beginnen? Wil je weten hoe je een losjes gekoppelde architectuur moet ontwerpen? Overweeg je je monoliet op te splitsen met behulp van microservices, maar weet je niet zeker of het zou helpen en waar te beginnen? Dan is onze DDD Foundation iets voor jou. Deze 2-daagse training biedt je de mogelijkheid om zelf ervaring op te doen met Domain-Driven Design zodat je het in jouw eigen omgeving kunt implementeren.

"DDD helpt ons nu bij de voorbereiding met 'proof of concepts', om domain first te denken en dezelfde terminology toe te passen in code als in andere communicatie. Bepaalde technieken uit de training zullen we nog gaan toepassen wanneer we naar de volgende fases gaan, maar voor nu heeft het ons al goed op weg gebracht. Ik merk dat iedereen iets uit de training heeft gehaald." - Marc Schut, ConnectingTheDots

De Domain-Driven Design training is perfect voor

Deze Domain-Driven Design training is perfect voor Software Developers en Software Architecten. De training begint bij het begin van DDD, het is dus niet nodig om enige voorkennis van het onderwerp te hebben. Wel is het belangrijk dat je ervaring hebt met programmeren. Wil je je vast voorbereiden? Dan raden we je aan het boek 'Domain-Driven Design' van Eric Evans of het gratis e-book The Anatomy Of Domain-Driven Design te lezen.

Wat leer je tijdens de DDD Foundation training?

De 2-daagse training omvat zowel theorie als praktijkvoorbeelden en oefeningen. Van strategische design patterns met big picture EventStorming, tot tactische design patterns met software modeling en example mapping. Na twee dagen heb je genoeg hands-on ervaring om aan je eigen DDD-reis te beginnen.

Programma

Domain-Driven Design basics

Je leert:

 • Hoe DDD past in jouw huidige software cultuur
 • Welke problemen DDD kan oplossen
 • Het verschil tussen een ontwerp en een model
 • Building blocks voor Model-Driven design

Werken met Domain-Driven Design

Je leert:

 • DDD tactische design patterns 
 • DDD strategische design patterns
 • Verschillende modelleer technieken met EventStorming
 • Visualiseren en distillen van domains
 • Context mapping voor strategisch design
 • Meerdere modellen creëren voor dezelfde bedrijfsvraagstukken
 • Kwalitatief hoge software ontwerpen en modelleren
 • Bounded contexts vinden en visualiseren met DDD strategische design patterns om teams te helpen schalen
 • DDD gebruiken voor deliberate discovery

Developer Trainers

Onze trainers zijn ervaren Software Engineers en Consultants. Zij zijn echte goeroes in het vak met een enorme hoeveelheid praktijkervaring die ze graag delen. Van diepgaande kennis tot hands-on ervaring, ze leren je de beste skills!

Developer Learning Journey

De Learning Journey van een professional Developer begint bij Xebia Academy! Deze training biedt je de basics van Domain-Driven Design. Na deze opleiding, leer je meer over DDD tijdens onze Strategic Domain-Driven Design training op Professional level. Deze 2-daagse training neemt je mee in de wereld van modern strategisch Domain-Driven Design. Kennis die je daarna in jouw eigen omgeving direct kunt toepassen.

Ja, ik wil de DDD basics leren

Na registratie ontvang je een bevestigingsmail met praktische informatie. Een week voor de training vragen we je naar dieetwensen. Indien voorbereiding gewenst is, krijg je op dit moment ook de literatuur via de mail. Tot dan!

Wat moet ik nog meer weten?

 • Studiemateriaal en een lekkere lunch zijn bij de prijs van de training inbegrepen
 • Reis- en verblijfkosten zijn niet inbegrepen
 • Deze training wordt gegeven in het Engels
 • We gaan niet coderen, je laptop heb je dus niet nodig
Contact opnemen
contact-us

Ons team staat voor je klaar

Stuur ons een bericht!

Of bel +31 (0)35 538 1921