Xebia Academy is also available in EnglishSwitch to English
Close
Security

Security Automation: Infrastructure (AWS) - Virtual

Wil jij de beveiliging van jouw infrastructuur automatiseren en best practices toepassen op je pipeline? Neem dan deel aan deze 2-daagse hands-on training. Je leert alles wat je wilt weten over het automatiseren van beveiliging!

Automatiseer de beveiliging van jouw infrastructuur!

Deze 2-daagse training gaat dieper in op de beveiliging van jouw infrastructuur. Een specifieke training gericht op AWS, maar als je Terraform gebruikt en de principes high-over begrijpt, kan je deze ook toepassen op Azure en Google Cloud.

Is deze training wat voor mij?

Deze workshop is ontwikkeld met Operations Specialists, Security Professionals, of professionals binnen een SRE team in gedachten. Wil jij zorgen voor de beveiliging van jouw infrastructuur pipeline en veelvoorkomende beveiligingsvalkuilen leren herkennen en voorkomen? Volg dan deze training!

Wat leer je tijdens deze Security workshop?

Om risico's beter in te schatten, doe je eerste hands-on ervaring op met Threat Modeling. Daarna creëren we een infra pipeline die Packer en Terraform bedient, we evalueren de beveiliging van Amazon AMI door gebruik te maken van o.a. vulnerability scanning, best practice en compliance automatisering. Vervolgens herhalen we dit voor de betrokken Docker containers. Tot slot leer je jouw netwerk beveiligen, plus best practices in Secrets Management en IaM.

Programma:

  • De basis van Threat Modeling
  • De belangrijkste gebieden van jouw infra pipeline beveiligen
  • De basisprincipes van IaM en Secrets Management
  • Diverse best practices op het gebied van infra hardening
  • Hoe bescherm je de integriteit van je artifacts?
  • Leer werken met: Terraform, Packer, Hashicorp Vaults en tools om Vulnerability en Compliance van componenten te controleren

Security Trainers

Deze Security training wordt gegeven door experts in hun vakgebied, specialisten die wij ook wel goeroes noemen. Jouw trainer is een Security expert met veel ervaring, die graag zijn of haar kennis deelt om jou te helpen met de beveiliging van jouw infrastructuur.

Security Learning Journey

Wij bieden een diverse Security trainingen en workshops aan. Ben je vooral geïnteresseerd in dit specifieke onderwerp, dan biedt de Foundation level Agile Threat Modeling training een goede basis.

Ja, ik wil mijn infrastructuur beter beveiligen!

Na aanmelding voor deze training ontvang je een bevestigingsmail met praktische informatie. Een week voor de training vragen we je naar je dieetwensen en delen we literatuur als je je moet voorbereiden. Tot dan!

Wat moet ik nog meer weten?

  • Een laptop met minimaal 8GB RAM en 40GB vrije ruimte op de harde schijf is vereist.
  • Literatuur is bij de prijs inbegrepen.
  • Reis- en verblijfkosten zijn niet inbegrepen.
Contact opnemen
contact-us

Ons team staat voor je klaar

Stuur ons een bericht!

Of bel +31 (0)35 538 1921